lördag 16 januari 2010

Veckans museum


Den här helgen är frun tvungen att arbeta, eftersom hon var tvungen att vara hemma då jag var bortrest på konferens.

Vi vaknade, ganska sent. Gick upp och åt en lång och lugn frukost. Sonen gick och kollade lite "Bollibompa". Han får inte se de där skitkanalerna "Disney Channel" och "Nickelodeon", då programmen är för dåliga och reklamen riktar sig direkt till oskyldiga och lättpåverkade småbarn!
Under tiden löste jag veckans melodikryss samtidigt som jag Facebookade lite och drack några baljor te.

Sedan styrde vi kosan mot Kgl Djurgården och Vasamuseet. Har nog bara varit en gång tidigare i det nya museet. Nytt och nytt förresten. Det invigdes 1990... Däremot var jag i den gamla museihangaren som tidigare inhyste det gamla skeppet. Vi hade flera studiebesök där med skolan.

Museet är mycket vackert. Pedagogiska utställningar om olika ämnen som alla hade Vasaskeppet och dess tid som gemensam nämnare. Kanske inte det bästa museet för barn. Sonen gillade dock att se på skeletten och på de ansikten som man byggt upp med ursprung från dess kranier. På detta sätt kan man möta de människor som sedan följde med skeppet i djupet. Vi såg även en film om bärgningen av skeppet. Sonen ville absolut se hela filmen och just den visningen som vi råkade passera. Så det fick bli med speakertext på ryska... Det gick det med. Handlingen var densamma som det alltid varit.

Sedan hade vi en god tacomiddag med grannarna. Alla utom frun. Hon satt bredvid och sörplade lite soppa. Duktig kvinna det där. Nu är hon inne på sista veckan.

Kali nichta, vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar