söndag 3 januari 2010

Är igelkotte ett gosedjur!?


Idag var det tok för kallt att vistas ute. Även om det var en fantastiskt vacker dag! Snön låg kvar på grenarna och gjorde vinterlandskapet sådär vackert som i en bok av Elsa Beskow. Men det blev varken pulka- eller skridskoåkning...

Vi åkte istället Kista och besökte den årliga husdjursmässan! Jag och sonen har varit på detta evenemang förr, men för frun var det första gången. Vi besökte en massa olika montrar och klappade allt från fjällkor, får, getter till ormar, illrar och igelkottar. Vi kollade tävlingar i agility och djuruppvisningar. Bland annat en hund som red på en häst!?

Det som slår mig mest är hur speciella en del föreningsmänniskor kan vara! Vi talade med folk från illerföreningar, reptilföreningar, akvarieklubbar (Jag kan allt om sjöhästars matspjälkning numer...), mopsföreningen, igelkottsklubben och allt annat. Sedan tog vi en massa lotter för att stöda diverse katthem. Sonen valde lotter med omsorg. Vi vann hela tiden! Böcker, DVDfilm om katter, teburk, kudde med kattmynta och lite godis. Köpte en nytt torrschampo för katter. Ska bli spännande att prova!

Våra katter börjar ju bli lite till åren och verkar behöva lite hjälp med sin personliga hygien. Vi har dessvärre en ganska dålig erfarenhet av att schamponera katter! Jag var nere en period och jobbade i Grekland och frun (dåvarande flickvännen) skulle sörja för kärleksfull omsorg mot katterna. I all välmening inhandlade hon kattschampo. Hon tog helt sonika och duschade av den äldsta katten och schamponerade in honom ordentligt. Att han inte klöste ögonen ur henne!? Men han är ju för mesigt snäll. När den äldsta katten var färdigduschad, schamponerad och handdukstorkad gick han förnedrad ut i lägenheten. Den yngre katten blev då helt galen och aggresiv. Han kände ju inte igen doften av sin gamla polare. Det hela urartade till ett riktigt kattslagsmål. Frun var helt rådvill och visste inte vad hon skulle ta sig till. Så för att kompensera sitt övergrepp tvingade hon in den yngre katten i duschen och utsatte honom för samma förnedrande behandling. Påföljden blev att hon nu hade två aggressiva katter som inte kände igen varandra. Det dröjde flera dygn innan de blev vänliga mot varandra igen... Måtte det gå bättre med torrschampo!

1 kommentar: