lördag 12 februari 2011

Valentine Boule Cup

Boule...

Dagen började som sig bör. Frukost och melodikryss. Man får inte ändra några rutiner alls om man är en tvångsneurotiker, utan någon som helst sjukdomsinsikt! Sedan skulle sonen på tennisskola, så frun tog honom dit, medan jag hann ut en sväng på stan för att köpa en födelsedagspresent till sonens bästa kompis som ska ha kalas idag. Kompisen gillar lego och är galen i bilar. Så jag hittade en legosats där man skulle bygga en husbil. Det kan väl fungera!?

Efter tennisskola och lunch tvättades och kammades sonen. Kalasfint klädd gick han till bästa kompisens kalas. Det fina i kråksången är att bästa kompisen är grannen i våningen ovanpå. Kalaset var toppen! Frun hann fika med väninnan och jag hann läsa lite och vila lite. Lite som "håltimme" faktiskt!? Skönt! När jag kom och skulle hämta honom så bjöds föräldrarna på vin och ost! Det är ett högklassigt kalas! Barnen sprang runt och hade hur kul som helst. Sedan var det fiskdamm, godispåsar och ett snabbt "hej då"!

Snabbt ner till oss och "piffa" lite innan det var dags att leverera sonen till bästa grannarna igen. Vi har en kväll med barnvakt! Och så iväg till Boulehallen som ligger på Södermalms minsta gata, Närkesgatan. Gatan som inte ens hittas av taxichaufförer...

Vi fick en helt OK buffé! Inget jättemärkvärdigt, men ändå gott och fräscht. Vi har ju spelat boule tidigare på Boulebar på Surbrunnsgatan, borta i Vasastan. Där är det fint, välorganiserat och genomtänkt in i minsta detalj. Det finns till och handfat lite här och där vid banorna och vid utgången finns en skoputsmaskin!? Då har man tänkt till. Det dammar rejält av boule! Men nu är vi på Söder! En mycket oansenlig ingång följt av en skum spiraltrappa.Lokalen är ett gammalt skyddsrum som tidigare sägs ha härbärgerat en svartklubb!? Ganska "schabbigt" och "ruffigt" men ändå mycket trivsamt. Precis som vi vill ha det här på Söder!

Vi åt och snackade en hel del först! Vi blev fyra lag i turneringen. Dessvärre fick vi lite avhopp i sista stund... Det blev jag och frun, bror och svägerska, bästa resekamraterna (det är hos dem jag och frun alltid blir "gästerna från helvetet" och aldrig går hem...) och så trevliga dagisföräldrarna. Deras dotter och sonen gick tidigare på samma dagis. Sedan var det dags för spel!

Hur det gick!? Äh, skit i det! Det är faktiskt värdparets skyldighet att se till att gästerna trivs. Vi spelade inte lika bra som vi brukar. Vi förlorade stort! Men vi gjorde det för de övriga deltagarnas skull! Eeeeh, typ...

En trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar