lördag 5 februari 2011

Streptokocker


Snygg men ful...

Ibland ska man gå på sin magkänsla! Sonen gnällde och klagade över värk i örat och hals, men också på att det var svårt att svälja. Många gånger har jag gått till doktorn, som tittat i örat och sagt att det inte ska behandlas med någon antibiotika. Bara "symptomatisk behandling", dvs Alvedon mot värken. Jag tycker det är helt OK. Man ska vara restriktiv med antibiotikabehandling.

Men den här gången kändes det annorlunda. Det där med sväljsvårigheter var nytt. Så jag tjatade till mig en tid på jourmottagningen. Det finns ju inte så många kvar eftersom Filippa har lagt ner de flesta. Så på helgerna sitter det en massa människor med bihåleinflammation, halsfluss och öronont och proppar igen sjukhusens akutmottagningar istället. Verkligen smart, Filippa! Genomtänkt!

Men vi har fortfarande en liten jourmottagning på kvällar och helger. Det var hit vi gick, jag och sonen. Läkaren var helt socialt inkompetent. Hon kunde inte hälsa ens. Förmodligen tillbringade hon dagarna bakom något mikroskop och forskade. Kanske är hon en blivande nobelpristagare? Nu jobbade hon lite extra på jourmottagningen och var inte riktigt van att ha med människor att göra. Fast det gjorde ingenting. Besöket var över på mindre än fem minuter. Och hon gjorde allting rätt! Hon hann till och med ta ett prov och konstatera att det verkligen rörde sig om streptokocker. Bra jobbat, doktorn!

Ner till apoteket och hämta ut två flaskor äcklig medicin. Detta är andra gången i livet som sonen får ta en antibiotikakur. Många jämnåriga barn har fått ta flera kurer om året. Så vi har klarat oss bra! Nu är det krig! Antibiotikan mot streprokockerna! Och antibiotikan ska vinna! Heja!

Skitäcklig! Spelar ingen roll att de försöker få till lite fruktsmak...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar