tisdag 22 februari 2011

Mat!

Vi testar! Så får det bli...

Vi fixar inte riktigt det här med mat! Det beror väl till viss del på våra oregelbundna arbetstider, framförallt fruns skiftjobb. Men också det att vi inte har någon som helst framförhållning. Vi blir liksom hungriga och vill ha mat på en gång! Då är det ju klart att man köper med sig en massa "take away-mat" hem.

Vi har även haft perioder då vi försökt veckohandla och göra en matsedel. Men det funkar aldrig. Dels för att frun alltid impulshandlar en massa skit! Om vi behöver en speciell vara och en finns på extraerbjudande som "ta tre, betala för två", så gör frun det. Resultatet blir bara att vi har tre varor istället för en. De två som blir över slänger vi senare då de passerat "bäst före-datum". Vilket innebär att vi betalade dubbelt så mycket för den vara vi faktiskt förbrukade! Hänger ni med!? Det gör inte frun! Hon tror att folk kastar pengarna efter henne varje gång hon shoppar på rea. Det funkar inte riktigt så, älskling...

Dessutom har jag märkt att vi kastar en massa mat i onödan. Jag tror banne mig att vi kastar 60% av all den mat vi köper hem! Det är inte OK! Det är rent av oetiskt!

Så nu ska vi försöka strukturera och organisera! Därför ska vi testa att abonnera på en sådan där matkasse. Mat levereras hem till dörren tillsammans med en veckomatsedel. Sedan är det bara att laga mat. Det som blir över får bli matlåda eller frysas in! Kommer vi klara det!?

Sonen är en stor "matskeptiker" och vill inte äta något annat än korv eller köttbullar. Fast i skolan äter han mat från hela världen. Nu får han äta det som serveras! Basta! Passar inte det får han väl ta en smörgås. Han äter ju i skolan och tar sina vitamintabletter. Han kommer att överleva!

På måndag kommer vår första matleverans! Spännande! Hoppas det är en god matsedel! Bara det inte är leverbiff eller pölsa på menun...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar