torsdag 30 december 2010

Morris

Vår lilla Morris...

Nu är det verkligen dags för en uppdatering om Morris liv och leverne! Det var längesedan! Och frågorna strömmar praktiskt taget in här och på Facebook.

Han är cool och kaxig! Han "äger", som sonen säger. Han är fortfarande en kattunge i lynnet. Men kroppen börjar växa. Han är mycket smal, men väldigt lång. Mycket lång! Han är så lång så att han inte riktigt har koll på hela sin kropp. Faktum är att jag känner igen det hela från min egen tonårsperiod...

En av favoritplatserna att somna på är på kudden som ligger på kistan som står alldeles vid det varma och sköna elementet i vardagsrummet. Han ligger där och njuter av värmen. Först ligger han som en liten boll, eller bulle. Men när han blir lite varm sträcker han ut sig i sin fulla längd. Helt plötsligt hänger en stor del av hans gängliga kropp ut över kanten. Sakta, sakta glider han över "stupet" för att sedan dunsa ner i en klump på golvet. Vi hör den där dunsen och ser den nyvakna, förvånade katten på golvet. För att sedan hoppa upp igen, lägga sig till rätta och somna om. Vi hör den där dunsen ungeför var tjugonde minut... Han är inte smart! Men söt!

Annars så ägnar han den mesta tiden åt att lägga alla våra mattor i en hög, äta julgran, jaga gamla katten till vansinne och sova. Mycket sova! Vad vi älskar vår lilla Morris!

Man sover så gott på lillhusses huvud... Och spinnet hörs över hela lägenheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar