fredag 17 december 2010

Julfrukost

Julkonsert... (Sonen är den långa stjärngossen i mitten.)

Jag och sonen gick upp lite tidigare än vanligt. Frun hade redan gått till jobbet i ottan. En snabb morgontoalett, på med kläderna och iväg till världens bästa skola.

I skolan kan man äta frukost i matsalen varje morgon till priset av 25 kronor för vuxna och 15 för barn. Två stadiga frukostar för 40 kronor! Det är prisvärt! Och gott! Vi åt en julfrukost med risgrynsgröt, skinkmacka, te och juice. En bra start på dagen. Dessutom var brödet hembakat och all mat ekologisk!

Sedan snabbt till klassrummet för lite klädbyte. Vit särk, stjärngossestrut och en stjärnan. Och sedan upp till aulan, eller "Garbosalen" som den heter. Världens bästa skola har ju haft filmikonen som elev för länge sedan.. Sonen började genast spela pajas och springa runt och jaga sina klasspolare. Staven med stjärnan förvandlades genast till ett tillhygge eller en luftgitarr. Ja, ja, han var inte den enda DAMP-ungen, men han är min...

Så småningom fick lärarna båda klasserna samlade och konserten kunde börja. Det sjöng faktiskt riktigt bra!? Alltså barn sjunger inte speciellt bra! Lyssna på "Idas sommarvisa", vilket är en fantastisk låt, men inte f-n sjunger ungen en enda ren ton på hela inspelningen!? Sångstunderna på dagis var i vissa fall rent plågsamma. Jag funderade på att köpa in och donera en stämgaffel till dagisfröknarna. Men det hade nog varit som att "kasta pärlor för svin"... Jag tror att det måste ingå i kriterierna för dagispersonal att vara helt omusikaliska! Men nu börjar de märkas att barnen blivit lite äldre och tonerna böra sitta och inte svaja allt för mycket.

Sonen stod i mitten och sjöng högst! Jag är stolt! En bra start på en fredag! Nu till jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar