söndag 26 december 2010

Julen!

"Tindra med ögonen, ungdjävlar! Nu är det jul!"


Julafton

Julaftonen blev en skön avslappnad dag! Dagen inleddes med att tömma julstrumporna. Tomtenissen hade gett mig några par kalsonger. Toppen! Och så en hel del godis förstås... Sedan följde julfrukost med tomtegröt och skinksmörgås.

Därefter följde det minutiöst utarbetade körschemat;
  • 11.30 Salig mors grav på Katarina kyrkogård. Ljus från alla barnbarnen.
  • 12.00 Firande av Nacka Skoglund på Katarina Bangata. Vi hörde förstås ingenting av talet. Man brukar inte göra det eftersom högtalaranläggningen alltid är väldigt underdimensionerad med tanke på antalet människor som samlas. Men vi får göra som vanligt och läsa talet på hemsidan efteråt. Men god stämning och en hel del glögg!
  • 12.30 Avfärd ut till Enskede
  • 13.00-14.30 Långpromenad i det vackra snövädret. Jag och bror tog en skön promenad runtomkring Skogskyrkogården. Man ska röra sig lite på julen! Lite...
  • 14.30 Maten börjar förberedas.
  • 15.00-16.00 Kalle Anka. Jag och bror stökade i köket, drack lite glögg och sprang ut och kollade lite då och då. Är inte Ferdinand skittråkig? Kan inte han bli ihjälstångad någongång!? Det skulle liva upp julen!
  • 16.00 Tomten kom förbi och delade ut de första klapparna och lämnade resten under granen. Barnen var snälla och tomten fick kramar av alla. Jag tror ögonen tindrade...
  • 16.00 Mat! Lite hemkryddad nubbe... "Hej, tomtegubbar!"
  • 18.00 Julklappar
  • 19.00 Karl-Bertil Jonssons julafton. BÄST!
  • 20.00 Julkoma!
  • 22.00 Lite vickning...
  • 23.00 Vin och snack in på småtimmarna!

Juldagen

En lördag är alltid en lördag. Även om det är juldagen! Traditionell julfrukost med traditionellt lördagsnöje;



Facit!
Melodikryss nr 51, 2010-12-25

Frun kände sig lite matt och verkar ha fått någon åkomma i magen. Hon bestämde sig för att vila hemma. Jag och sonen åkte ut till Enskede för att äta jullunch. Mycket mat blir det i juletid. Men det är väldigt trevligt är ta fram maten och värma på den flera gånger. Mätta och belåtna begav vi oss till ut till Dalenparken och pulkabackarna. Kusinerna pulsade runt i snön och lekte. Och jag och bror drack medhavd glögg. Trevligt för alla!

På kvällen spelade vi Monopol, stora kusinens julklapp. Ni vet det där gamla kapitalistspelet som bara handlar om att roffa åt sig pengar. Min bror, den övertygade socialisten och republikanen, förvandlades genast till en girig Krösus. Efter timmar av spelande gick svägerskas lag i konkurs och brors lag vann. Mitt lag hade intecknat allt med lyckades dock bygga några hus på Ringvägen, Götgatan och Folkungagatan. Vi håller oss hemma på Söder! Jag vill även tillägga att husen som byggdes tillhörde allmännyttan och att alla lägenheterna förmedlades via den kommunala bostadsförmedlningen. Det ska vara rättvist! På kvällen kom frun förbi och hämtade upp oss i bilen.



Frun hade hyrt en film på TVn. Jag passade på att se den också. Kul och underhållande, men ingen genialisk film direkt...
"Farsan", inte lika bra som "Jalla, jalla" eller "Kopps"...


Annandag jul

Halva dagen har gått och vi skrotar fortfarande runt i pyjamaser. Skönt! Frun ska jobba ikväll och jag och sonen ska ha en lugn myskväll. Kanske köper vi hem någon god hämtmat. Jag känner mig ganska mätt på julmat just nu...

Frun och sonen ser på en skitdum film på TV. Den heter "Trolltyg i tomteskogen". Se inte den skiten!


Skitfilm med skitvärderingar...

Troll är dumma och elaka, tomtar är snälla, kvinnor är hjälplösa våp, män fixar allt, män är hjältar och till sist tomtar med rysk brytning är fyllon. Nu vet ni det!

Nej, nu ska jag nog äta lite mer godis! God fortsättning på julen, alla vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar