torsdag 23 december 2010

Julfix

Pyssel...

Jag och bror åkte till systemet! Det var det sista som skulle inhandlas. Viktiga saker! Vi kan väl säga såhär. Varken vi eller tomten kommer att vara törstiga de här dagarna. OK? Det är alltid bra att ha lite för mycket än för lite... Jag tror vi klarar oss resten av året, faktiskt!

Vi var lata idag så vi gick till favoritfiket och käkade lunch. Sedan hem och börja stöka i köket. Jag blandade en jättesats köttbullar. Jag gör köttbullar efter salig mormors recept. Och de är goda. En del av hemligheten är rödlök och lite sirap. Det finns fler hemligheter, men de avslöjas inte utanför familjen. Jag är helt enkelt grym på köttbullar! Frun och sonen trillade köttbullar och jag stekte två pannor åt gången. Vi är ett bra team!

Skinkan griljerades och gröten kokades! Frun fixade grönkålen. En tradition som kommer från Skåne och som numer är ett uppskattat inslag på julbordet. Resten fixar bror med familj. Vi har ju lite "knytis". Dessutom har vi den fördelen att ha kusinen som är fiskgrossist. Så löjrom, lax, strömming, skagenröra och allt annat var jag och svägerska och köpte in igår. Jag vet! Vi är lite bortskämda! I vår familj skopar vi löjrom på våra toast. Vi brukar även köpa ostron och njuta av. Fast inte på julbordet...

Vi har en tradition att provsmaka lite julmat kvällen innan. Så vi tog lite gröt och skinkmacka till middag. Nu är det uppesittarkväll. Jag fattar ingenting av Bingolotto, alla brickor och serienummer? Och vad katten är "färgfemman" för något? Det verkar vara bra för alla som ringer in blir jätteglada. Det kanske är väldigt snygga färger i den där femman!? Och var är Loket!? Ingenting är som förr! Jag kanske ska tillägga att jag vann lotterna på en stomiträff i Östersund...

Innan sonen somnade ställde vi fram lite gröt på köksbordet. Den är till tomtenissen som kommer inatt och stoppar ner lite presenter i strumporna. Nu ska jag slå in lite småklappar som ska stoppas in i strumporna.

God Jul på Er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar