söndag 24 juli 2011

Regn, regn, grått och grått...

Kul på dressin...

Vi vaknade till ett grått duggregn utanför fönstret. Alltså, är det såhär sommaren är i Skåne!? De senaste åren har vi verkligen prickat in regnperioderna. Nästa år ska vi ha semester uppe i Pite Havsbad. De brukar alltid vinna "solligan" på alla väderleksrapporter. Jag kan slå vad om att Malmö ligger i botten på den listan!

Idag ville vi göra något roligt. Vi bokade en dressin, enkelt och lätt. Efter frukost kastade vi oss in i bilen och körde som galningar för att hinna i tid till S:t Olof, ett litet idylliskt samhälle på Österlen. Där mötte vi upp med järnvägsföreningsmänniskan som hyrde ut en dressin till oss, lärde oss hur man kör en dressin samt lite trafikregler på räls. Sedan var det bara att hoppa på och cykla iväg. Vi åkte mellan S:t Olof och Gyllebosjö, vilket är en sträcka på 14 kilometer tur och retur. Vi åkte i vacker skånsk natur. Vi morsade på en massa kor, tjurar och rådjur. I Gyllebosjö tog vi en liten picknick innan vi åkte tillbaka.

På vägen hem till Malmö gjorde vi ett stopp i Simrishamn för middag. Jag käkade plankstek. Är inte just plankstek väldigt mycket 80-tal!? Gott var det i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar