måndag 25 juli 2011

Grå dag!? Javisst!

Tropikariet i Helsingborg...

Vad ska vi göra denna regniga dag!? Sonen har födelsedag imorgon och en del presenter måste inköpas... Vi körde till grannstaden Helsingborg. Frun erbjöd sig att shoppa och vi stack till Tropikariet. När vi kom dit var det en jättekö med människor som ville in från gråvädret. Tropikariet gör just nu sin bästa säsong någonsin! Tack vare den gråa regniga skånska sommaren!

Vi kom in efter en lång kötid. Nja, jag var inte imponerad. Jag tycker akvariet på Skansen är bättre. Man visst visst hade det sin tjusning. En ball grej var den skapade myrstigen som gick genom hela byggnaden. Från kassan i entrén genom alla våningar. Ibland genom plaströr, ibland på grenar och ibland, till och med, över skyltar. Det var coolt! Jag gillade de olika aporna och lemurerna som rörde sig fritt i rummen. Och så fåglarna så klart!

Men det ballaste var ändå "hajrevet" i källaren. Ett jätteakvarium med en massa vackra fiskar i alla tänkbara färger. Och ett par stycken majestätiska hajar som cirklade runt. Helt plötsligt upptäckte vi att det var matningsdags för fiskarna. Det släpptes ner fiskmat, i form av bläckfisk, från ovan. Och vi därnere såg hur fiskarna, stora som små, kivades om maten. Hajarna cirklade runt det hela och tog de största bitarna. Allt medan småfiskarna kämpade om småbitarna av fiskmaten.

Det var då vi såg det! Jag och sonen såg hur en av hajarna gapade och slukade en "Doris"! Bara sådär!? Naturen är hård! Ni har väl alla sett filmen "Hitta Nemo"? Och då känner ni karaktären "Doris". Stackars Doris...


Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar