måndag 18 juli 2011

Legoland

Jodå, sådär...

Idag skulle vi till Legoland. Jag vet faktiskt inte vem som vill dit mest, men jag anar att det är frun. Hon missade visst stället som barn. Svärföräldrarna var visst inte så intresserade av detta helvete, vilket gjort henne lite bitter. Alltså inte generellt, men just vad det gäller Legoland.

Legoland är mycket! Det är jättemycket! Mycket lego! Mycket folk! Mycket, jättemycket regn! Mycket köer! Mycket, mycket, mycket... Och vi sprang runt överallt och gjorde allt! Och vi gjorde allt mycket länge! Så blev det!

Först löste vi biljetter. Det är dyrt! Mycket dyrt! Sedan gick vi in på området. Vad som faktiskt är bra är att alla attraktionerna är gratis, när man väl löst entrén. Och det passar ju bra eftersom man är luspank vid det här laget!? Fiffigt, eller hur!?

Amalienborg. Det kungliga slottet i Köpenhamn...

När man kom in var det ett stort område med en massa legobyggen. Olika städer, olika platser på jorden, star wars, cape canaveral och en massa, massa annat. Men allvarligt! Det är lego! Inte så kul, faktiskt!? (Att skriva detta om Legoland är nästan som att svära i kyrkan... Förlåt!)

Sedan var det trängsel och köer som gällde. Det flesta attraktionerna var för barn i fyraårsåldern. Alltså inte så speciellt spännande att åka. Men vi köade ändå! Det spöregnade var femte minut. Vädret var rätt mysko, faktiskt! Gårdagens regnponcho höll nästan hela dagen. Allt var dyrt, men vi hade med oss picknick, så där sparade vi lite pengar...

Mestadels av tiden ägnades åt att köa och att vänta på att barnen skulle åka attraktionerna. Det blev lite väl trist efter ett par timmar. Frun ville att sonen skulle göra allt! Jag menar ALLT!! Detta var någon sorts överkompensation för sin egen brist på Legoland i barndomen. Sonen såg lite lidande ut på kvällskvisten. Jag tror att till och med att han hade fått nog av köer och regn på slutet.

Nu ska jag inte vara orättvis och "dissa" allt på Legoland! Akvariet var fint och en del av attraktionerna var roliga. Lönen för dagens slit var att se sonen somna med ett leende på läpparna efter en lååång men rolig dag!

Nu har vi gjort Legoland! Och vi behöver inte återvända! Hepp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar