fredag 22 juli 2011

Mer kultur!

Musik i sommarnatten...

Vi bor just nu i Malmö! Vi bor i en stadsdel som heter Västra Hamnen! Det är en skithäftig stadsdel! Så är det! Här finns en massa balla hus med cool arkitektur. Det händer hela tiden en massa roliga saker här i området. Just nu rustar man för "Urban beach" vilket innefattar SM i beachvolley och "Malmö Horse Show". Här i hamnen byggs det scener och spelplaner och på närbelägna "Ribersborgsbadet" bygger man nu en massa hinderbanor för hästar. Det kommer att bli hur kul som helst!

Det finns en massa kultur i området. Ball konst, coola installationer och en massa musik. Varje kväll hålls en konsert i skymningen. Man spelar musik med havet, Öresundsbron och Danmark i bakgrunden. Hur bra som helst!

Vi var lite spontana ikväll och gick ner till havet och den där plattformen där konserterna hålls. Det var mulet men ändå uppehållsväder. Vi är inte kräsna på väder den här semestern. Kvällen var förvånansvärt ljum. Den grå himlen gjorde att man inte såg över till Danmark, utan fick en horisont istället. Musiken som strömmade emot oss var vacker och suggestiv.

Det var en grupp som sjöng fantastiskt! De heter "Andetag" och en av medlemmarna är Diana Nunez. Hon är ju fantastisk! Hon var tidigare en ev medlemmarna i "Tre damer" som var hur stora som helst. De sjöng mycket med Cornelis på sin tid. Sedan blev vän hon uppsugen i någon konstig sekt!? Ted Gärdestad var väl med där också? Det var någon "Baghwansekt" där alla hade röda kläder och en medaljong, med själva profeten på. Det hela slutade med att någon tog alla miljoners med dollars och stack. De stackars sektmedlemmarna blev lurade och övergivna. Dumt!

Men nu fick vi höra Diana Nunez och hennes kamrater i "Andetag" sjunga för oss. Vissa av styckena var helt improviserade, medan andra var traditionella visor. Kvällen blev magisk! Så bra! Tack snälla ödet, för att jag hamnade här ikväll!

Malmö stad verkar vara en kulturvänlig stad! Men jag undrar ändå om stadsdelen Rosengård får lika mycket kultur som balla stadsdelen Västra hamnen!? De borde de få! De borde nästan få mest kultur av alla stadsdelar i Malmö. De behöver de och det skulle göra mest nytta!

Men kvällen i Västra hamnen var magisk!

Gruppen "Andetag" med Diana Nunez, Lena Jungmark, Helen Melin och Inger Ohlén-Reingold.

2 kommentarer:

 1. Skrev jag inte att ni skulle få det härligt i Malmö...ni har ju sett varden för tusan...

  Ja mycket kultur finns det här o eftersom jag o min sambo bor mitt i smeten så att säga så blir det mycket kultur för oss här...

  Synd att ni inte är här när Malmöfestivalen kommer...då kunde ni få de ett brett utbud av både musik dans...vår sista semester vecka brukar vi alltid planera till festivalen...

  Glöm inte Malmö museeum för sonen o givetvis er egen del...massor att titta på, o det finns ett litet zoo där med med tropiska fiskar, miniapor, ödlor, ormar o andra konstiga djur.

  Sen har vi ju Tosselilla som ligger ca en timmes bilväg från Malmö, närmare bestämt på österlen...kul för sonen o eventuella kompisar. Men jag lovar det blir riktigt roligt om man som vuxen släpper ut barnet i sig...allt är gratis när man väl kommit in.

  Ha det fortsatt trevligt i lilla Malmö

  SvaraRadera
 2. STORA lilla Malmö, menar du väl!? För det känns som en liten storstad. Och som Stockholmare känns det att Europa ligger närmare...

  Österlen har vi besökt en hel del. Kiviks marknad förra veckan och idag åkte vi dressin mellan S:t Olof och Gyllebo. Kul som sjutton.

  Skåne är toppen även om vädret är skit!
  Kram!

  SvaraRadera