onsdag 30 mars 2011

Doro wat

Hett och gott!

Vi är ju slavar under "Linas matkasse" denna vecka! Ikväll var det dags för "Doro wat" som är en etiopisk kycklinggryta med kokt ägg. Inte den lättaste rätten att laga till en stressig vardagskväll, dock! Men attans vad god den var! Massor av goda kryddor i en ny harmoni av smaker.

Men en kväll, ensam vuxen hemma, med en hungrig liten sexåring hemma. Jag hackade, skalade och trixade i köket. Jag är faktiskt inte så himla bra att stycka en kyckling! Det slutade med att jag fick karva av köttet av de stackars benen... Men det blev faktiskt riktigt gott i alla fall!

Dessutom finns det två matlådor i kylen, En till frun och en till mig...

3 kommentarer:

  1. Känner som du, inte det lättaste att stycka den.
    Vi fick oxå karva som attans innan det blev bra.

    Min egen bedömning var att kryddnigen var riktigt god men om vi tillagar den igen (vilket kanske inte är så troligt) så kommer vi att köpa kycklingfilè istället.

    Min sambo var nog mer förtjust än jag.

    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Den var verkligen jättegod! Vi kommer nog göra den igen. Men, precis som du sa, då med lycklingfilé.
    Nu står jag och brassar viltskavspasta. Hoppas den blir god!
    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  3. Tack detsamma....ikväll blir det spenat o ricottacanelloni för vår del här nere söder.

    Trevlig helg

    SvaraRadera