fredag 18 mars 2011

Fondue

Köttfondue...

Fondue är ju både gott och trevligt! Alltså, det är ju ingen avancerad matlagning alls. Man doppar sitt kött i olja eller buljong och blandar det lagade köttet med en massa goda röror, lite pommes och vitlöksbröd, och sedan är middagen i hamn...

Fondue hör liksom skidresan till, eller hur!? Ikväll var det fonduedags! Vi åkte skidor hela dagen! Sedan hem en stund för att utfodra barnen och ta en liten fördrink. Ut igen med full skidmundering. På fredagar är det nämligen kvällsskidåkning. Vi åkte skidor under ett mäktigt snöfall och en vacker fullmåne, någonstans bakom molnen. Den skymtade igenom ibland...

Sedan var vi lite busiga. Vi tog oss på andra sidan avspärrningarna och åkte nerför en stängd, mörk skidbacke till vår fonduerestaurang. Var fin den var!? Den där schabbiga, lite trista restaurangen där vi brukar ta en drink på eftermiddagen på vägen hem. I kvällsljus, med en sprakande brasa och en massa levande ljus var det ett helt annat ställe!

Vi åt och åt! Och drack lite... Gott var det och mätta blev vi! Mycket mätta! Sedan bar det hemåt! Alla sov innan klockan slog elva på kvällen, Så är det på skidsemester!


Vi borde nog använda den där fonduegrytan vi fick i bröllopspresent för längesedan...

Kvällsskidåkning är speciellt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar