söndag 18 april 2010

En stor dag!


Tanden åkte ur vid frukostbordet. Höll nästan på att åka med gröten ner i magen... Första gluggen! HURRA!



Helt plötsligt började han bara att cykla!? (Han ska få en riktig cykelhjälm imorgon. Han har visst vuxit ur förra årets...)


Nej, ingen mamma kom hem från Japan! Vi killar fick ha kul på egen hand... Lugn morgon och sedan en skön frukost. Sonen äter bara lättuggad mat nuförtiden på grund av en lös tand. Den där tanden har spökat hela veckan.

Sonens frukost bestod av fullkornsgröt med mosad banan och med honung och kanel. Lättuggat, eller hur? Jag tog en en riktigt god "Krikelin-smörgås" gjort på dinkelbröd med ost, skinka, sallad, tomat och gurka samt ett ägg. Jag drack te och sonen drack mjölk. Vi lyssnade på radio och kopplade av.

Plötsligt bleknar sonen och börjar spotta ut gröt och rota runt bland den? Han hittar en liten hård bit i gröten. Jag tänker att det där säkert ar något litet "fullkorn" som blivit lite hårdare än de andra "fullkornen". Sonen är nämligen lite "schåpig" med det mesta, han lyckas till och med sortera och spotta ut löken ur en köttfärssås... Men se denna gång hade han rätt! Vi hittade den lilla tanden! Min son har fått sin första glugg! Sensation!

Senare på dagen mötte vi bästa kompisen, grannen, med pappa i parken. Bästa kompisen, som är lite yngre än sonen, är en fena på att cykla. Detta retar sonen till förbannelse... Kompisens pappa är fena på att lära barn cykla! Han tog sonen, satte honom på cykeln, puttade på och bad honom trampa på. "Det finns bara i huvudet... Du kan cykla!" Och sonen cyklade!

Ungefär samtidigt ringde frun från Tokyo. Vi hade innan avtalat att hon inte skulle ringa om allt var okey, men nu är hon ju "invulkaniserad", och det är ju lite speciellt... Hon blev ju förstås lite knäckt över att ha missat denna stora dag! Men vem fan kommer ihåg en tand om tjugo år? Men att bli strandsatt i Tokyo på grund av ett vulkanmoln, det kommer man minnas hela livet!

En stor dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar