torsdag 11 mars 2010

Vad håller ni på med!?



Pundhuvuden! Lägg av!! Ärthjärnor! Puckade idioter! Skärp er! Ni är pinsamma!!

Jag älskar verkligen Grekland! Jag har bott och arbetat där under långa perioder. Detta vackra, stolta, gästfria, vänliga och kaotiska land är lätt att bli förälskad i.

Ett land där den svarta ekonomin är enorm, där korruptionen finns överallt, där den ekonomiska moralen är lika med noll. Jag har varit med om hotell där halva anläggningen är svartbyggen och betalas kontant, mutade poliser som medger uppehållstillstånd och lika mutad gränspolis som struntar i att hemvändande svenskar inte haft uppehålls- och arbetstillstånd...

Grekland har haft en massa inkompetenta regeringar som värnat om den korrupta delen av ekonomin. Regeringar som ljugit och friserat den grekiska ekonomin inför EU. Man har dessutom struntat i deadlines och medvetet ljugit.

Den katastrofala grekiska ekonomin hotar nu hela eurosamarbetet på grund av den inkompetenta styrning Grekland har haft!

Men nu har man fått press på sig. Den sittande regeringen, som verkar mest kompetent (både av mig och det grekiska folket som röstade fram den) har fått den otacksamma uppgiften att få upp siffrorna och rädda landet från konkurs. Man har tvingats lägga fram ett krispaket som innebär att alla måste vara med och betala de enormt stora skulderna och undvika en grekisk tragedi.

Vad gör man i Grekand, då!? Jo, man lägger ner jobbet. Vilda strejker och kravaller överallt... Är ni helt dumma i huvudet!? Har ni hört ordspråket; "Som man bäddar får man ligga!" Skyll er själva! Snyt er och väx upp! Börja betala tillbaka! Grekland är det land inom EU som betalar minst i avgift men tar ut mest i bidrag. Inte okey längre! Det är ingen bra "kompisregel" att parasitera på andra...

Ni ligger risigt till ute i Europa! Skärp er!

Λατρεύω Ελλάδα έτσι κι αλλιώς!

1 kommentar: