söndag 21 mars 2010

Premiär


Vaknade och konstaterade att vädret var skit. Skönt! Då kan man lata sig med gott samvete... Och det gjorde vi, sonen och jag. Frun jobbar ju helg och fick gå upp tidigt som attan för att vara på jobbet redan klockan sex.

Vi skrotade runt i våra pyjamaser, spelade lite Ninendo Wii, åt en god frukost och kollade lite på TV. Sonen var lite halvsnuvig och småvissen och uppskattade lugnet.

Sedan tog vi ett gemensamt beslut; Sonen var inte så skruttig så vi skulle hoppa över dagens stora händelse. Premiären för denna termins simskolaEriksdalsbadet! Däremot kom vi överens om att endast vara med på simskolan och sedan direkt hem. Inget äventyrsbad eller bastu idag då den begynnande förkylningen absolut skulle kunna förvärras.

Simskolan var toppen. Två nya fröknar som verkade jättebra. Tror sonen blev lite kär i den ena flickan... Några av deltagarna kom från förra terminens grupp, vilket kändes tryggt. Man kollade hur många simtag barnen kunde ta och hur de kunde flyta på rygg. Jag tror alla barnen blev godkända för fortsättningskursen. Den här terminen handlar om att gå vidare från vattenlek mot ren simning. Målet inför nästa nivå är att kunna simma 25 meter.

Lektionen var så kul att sonen, naturligtvis, hade glömt vår överenskommelse om att inte bada mer. Psykbryt, tandagnisslan och tårar följde därpå. Jag släpade dock ut honom från badet och vi åkte hem. (Vi är verkligen lata som tar bilen, men det är faktiskt riktigt skönt och slippa gå ute i det här skitvädret...)

Sedan åt vi en mysig lunch bestående av gårdagens middagsrester. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar