Äggtoddy - sött men gott...
Idag kom familjen från hela världen över. Med sig hade de yngsta dottern, sonens före detta dagiskompis. Vi åt en god lunch tillsammans. Det var ett knytkalas. De hade med sig underbart goda kycklingklubbor och en hemgjord jordnötssås. Vi fixade en sallad och kokade ris. Jag tror vi drog vinstlotten i det här knytkalaset. Det var gott som attan! Jag måste komma ihåg att fråga om receptet. Både på kycklingen och såsen.
Sedan gjorde vi äggtoddy. Man tar två äggulor och tre matskedar socker och rör om. Man rör och rör, rör och rör. Länge! Toddyn ska bli vit och lite "fluffig". Sedan tillsätter man lite konjak och "voila"! Stans godaste äggtoddy!
Äggtoddy är påsk! Det är nämligen så sött att man bara kan ta det en gång per år. Så är det!
Det finns ett cafe...
-
Jag och maken är inte ofta ute och fikar och de gånger vi gör det så är det
en slät kopp kaffe i kombination med att vi har andra ärenden inne i sta...
6 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar