söndag 14 november 2010

Tradition!?

Berlin på Skånegatan...


Bror med familj bor på Söder just nu. De är tvångsevakuerade hit då deras lägenhet i Enskede genomgår stort stambyte. De kommer få värsta lyxbadrummet, men innan dess får de bo i andra hand, med hela livet i kappsäckar, här inne på vår ö, Södermalm. Jag tror att bror börjat få lite nostalgiska känslor för stadsdelen. Fast han skulle aldrig erkänna det för någon! Kvarterskrogar överallt, takeaway-mat, tunnelbanan som kommer varannan minut etc. Men han saknar nog kroglivet värst...

Under de här veckorna som vi bott grannar har vi utvecklat en liten tradition. Varje söndagskväll tar vi en liten "mini krogronda". Det är verkligen trevliga människor ute en söndagskväll! På den tiden jag jobbade mycket oregelbundet och dessutom natt, så hände det att jag kunde gå ut och festa rejält en söndag, om jag var ledig på måndagen. Mycket roligare än att gå ut en fredag eller lördag.

Den här gången gick vi till "Berlin" på Skånegatan. Ett konstigt litet hak. Trevligt att snacka igenom och uppdatera allt. Mer info om "hålet i väggen", Berlin, finns här och här!

Nu är det natti, natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar