tisdag 24 maj 2011

Världens coolaste skola!

Sonen och bästa kompisen...

Världens coolaste skola hade ikväll anordnat evenemanget "Katarina Södra-dagen". Temat för det hela var "Vita Bergsparken", den stora gröna oas som praktiskt taget ligger bredvid skolgården.

När vi gick till skolan regnade det. Men när vi kom till skolgården blev det uppehåll och solen sken igenom molnen. Är inte det magiskt!? Vi mötte upp sonen i skolan och gick ut på skolgården. Där hade det byggts upp en scen, det pågick lite loppmarknader, korvförsäljning, karuseller, tipspromenad och en massa annat.

Förskoleklasserna framförde en dans till låten "Thriller", det handlade om en natt i Vita Bergsparken. Man hade målat kulisser som föreställde musikpaviljongen, parkteatern, lilla mejtens gränd och Sofia kyrka. Bra jobbat! Många applåder blev det! Sedan kom det roliga uppträdanden av alla de andra årskurserna. Fast det hann ju inte sonen och hans kompisar kolla på. De åkte karuseller och köpte korv och annan mat.

Femåringarna, som ska börja i förskoleklasserna nästa år, var inbjudna. Det innebar att sonens bästa kompis grannpojken var där tillsammans med en massa andra dagispolare var på plats! Som det lektes!

Dessvärre skedde det en olycka. En elvaåring ramlade ur karusellerna och skadade sig. Ambulansen kom och en massa poliser kom. Pojken som föll ur karusellen tuppade av en stund, men hämtade sig sedan. Han  åkte iväg med ambulansen och poliserna startade väl sin utredning. Det blev en liten tråkig avslutning på en trevlig kväll. Fast det tyckte inte sonen och alla hans kompisar. De var jätteimponerade av både ambulanspersonalen och poliserna.

Sedan började det snurra en massa rykten och halvsanningar i media. Så här var det; En elvaårig pojke ville spela lite "Allan" för kompisarna. Så i karusellen "tekopparna" ställde han sig upp och stack ut sin ben för att få mer snurr på den "tekopp". Karusellskötaren bromsade och sade till "Allan" flera gånger. Men det struntade han i. Sista gången förlorade han balansen och slungades av karusellen, rakt in i ett staket. Och så tuppade han av. Ambulans och drama!

Det var synd att olyckan hände! Jag tycker synd om killen! Även om det var hans eget fel. Det kommer inte bli lätt för honom att komma tillbaka till skolan och till hans klass... Men jag tycker också synd om skolan och karusellägarna som media försöker göra till syndabockar. Trist och tråkigt!

Man faktum kvarstår. Det var en kul fest! Och sonen går i den coolaste skolan, ever!
Katarina Södra ÄGER! Så är det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar