söndag 8 maj 2011

Gå på djupet...

Vi var där!

Idag var det soligt och fint ute. Men det struntade vi i! Ja, det gjorde vi faktiskt!? Så är det!

Först tog vi en skön promenad i försommarvädret. Vi gick ner till Söder Mälarstrand. Där finns nämligen mynningen till en av arbetstunnlarna som går ner till det stora bygget av Citytunneln. Idag hade man öppet hus med guidade visningar ner i underjorden. Det var en lång kö. En riktigt lång kö. En riktigt, riktigt, lång kö! De var en och en halv timmes kötid för att komma fram till tunnelmynningen!

Men vi turades om att stå i kö. Samtidigt kunde man titta på en utställning. Alla blev dessutom bjudna på fika och frukt hela tiden. Sonen tryckte i sig fem kanelbullar och såg riktigt nöjd ut. Jag och frun sörplade lite te...

Väl framme vid tunnelmynningen fick vi ta på oss västar och hjälmar innan vi vandrade ner i mörkret. Där nere fick vi en jätteintressant guidening mellan mastodontmaskiner och olika tunnlar. Dels en servicetunnel och så den stora tunneln där spåren ska läggas och pendeltågen ska gå. Det är faktiskt få förunnat att gå få gå här nere. Vid invigningen av tunneln 2017 ska jag, frun och då vår tonårsson åka tåget och tänka att här nere har vi gått en gång... Coolt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar