lördag 6 augusti 2011

Varberg

Bockstensmannen, efter...

Efter sedvanligt morgondopp begav vi oss till "faster" för frukost. Det blev en mycket trevlig frukost där vi satt, tre generationer tillsammans, och löste melodikrysset. Det blir roligare och går mycket lättare om är flera. Men kan då fylla varandras kunskapsluckor. Den där uppgiften om "falukorv" hade jag aldrig klarat på egen hand. Även om man kunde gissa sig till ordet. Jag hade aldrig hört Povel Ramels sång om falukorv. Jag har bara hört Hasse Alfredsson och "Blommig falukorv". Men "faster" kunde texten! Hon är "fena" på texter, den kvinnan!

Sedan packades bilen och vi gav oss av till semesterns sista anhalt, Varberg! På vägen hann vi dock med en snabb lunch med "Koumbaros", som hade vägarna förbi. han villa visa upp nya flickvännen för oss. Det verkar seriöst! Hon verkar vara en toppentjej! Alldeles för bra för honom! Det roliga är att vi kommer att ses på Kreta! Det ser jag fram emot då hon verkar vara mycket trevlig. Måste det hela gå väl!

Framme i Varbegr mötte vi upp före detta reserledarkollegan, med familj. Stan var full med folk då det pågick ett stort kadettmöte. Vi promenerade upp till den vackra fästningen och gick till Hallands kulturhistoriska museum (fd Länsmuseet i Varberg) och kollade in den mest berömda personen från staden, nämligen Bockstensmannen. Det var lite kusligt att äntligen se honom. Man läste ju mycket om den mystiska mannen i skolan. Mannen som mördades och begravdes i en mosse. En mosse som sedan konserverade honom till eftervärlden. Nu har man dessutom försökt rekonstruera hans utseende med utgångspunkt från hans skelett. Fascinerande!

Museet hade även en massa andra bra utställningar. En handlade om kurorten Varberg en annan om fästningens historia och en tredje var en fantastisk fotoutställning som handlade om "Livets steg". Kolla in mer här! Och besök museet om du har chansen!

Solen sken och kvällen blev fantastisk! Vi grillade i trädgården och fick en sagolik middag. Sonen mådde toppen då det fanns en rejäl studsmatta på tomten. Sedan somnade vi in det det alldeles nybyggda gästrummet ovanför garaget. Det var toppenfint och vi sov som stockar...


Bockstensmannen, innan...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar