söndag 21 augusti 2011

Kalas

Jättemycket barn...

Eftersom sonen har sin födelsedag på sommaren, så blir det alltid en väldans massa kalas. Först hade vi lite firande på "själva dagen" tillsammans med svärmor och sedan det traditionella stora kalaset hos svärfar i Torekov. Men idag vad det dags för kalaset med alla klasskompisarna! Puh!

Gudskelov höll vi kalaset tillsammans med bästa klasspolaren och deras föräldrar. Och gudskelov höll vi kalaset ute i Stora Blecktornsparken. Och ännu mer gudskelov är att vädret var fint då hela gårdagen var fylld av skyfall. Klassföräldrarna arbetar båda med konstnärliga yrken, som de flesta här på Söder. De är toppenbra och trevliga. Fast vi tyckte de var lite hispiga när det kallat in sin sons gudfäder för att hjälpa till med korvgrillning. Men vi tänkte om! Jösses vad vi tänkte om!!

16 "kvicksilver" till barn är inte lätt att hålla reda på! Det visade sig snabbt. Hade vi inte haft två korv- och marschmallowsgrillare hade det aldrig gått! Bara att få dem att sitta stilla och äta var en stor utmaning. Efter mat och cubcakes (Öhhh... Ingår marschmallows i "mat"!? Jo, på kalas är det så!) var det dags för laguppställning och femkamp. Det var en massa tävlingsgrenar som skulle gås igenom. Vi delade upp lagen på oss vuxna och "coachade" (modernt ord...) våra lag ordentligt. Naturligtvis vann alla lag då det blev "jämnt lopp".

Efter matfrossa och sedan femkamp var det dags för "skattjakt". De olika lagen fick skattkartor till "Kobrans gömda skatt", som var en mycket rik godisskatt. Barnen sprang runt i parken och hittade sina skatter. Sedan kom föräldrarna och hämtade sina glada, trötta, svettiga barn. Gud, vad skönt!

Nu dröjer det ett år tills nästa födelsedagskalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar