torsdag 4 augusti 2011

Traditioner och rutiner...

Hamburgerkalas...


Vi vaknade, gick upp och tog på oss badkläder och morgonrockar. Så ska det vara!

Sedan ner till morgonbryggan för ett snabbt, kallt men ändå riktigt behagligt dopp. På vägen hem köpte vi bullar. Bullar i Skåne är detsamma som frallor i resten av landet. Det kan vara bra att veta. Vi köpte alltså inte kaffebröd, utan frukostbröd. Alla köper sitt frukostbröd, iklädd morgonrock på väg hem efter morgondoppet, i Torekov. Så gör man!

Jag tillbringade dagen med att inhandla allt till kvällens traditionella kalas. Sonens födelsedag ska firas med traditionellt sommarkalas i trädgården.. Efter inhandlingen avlöste jag frun på stranden och hon fick gå hem och fixa all mat. En bra deal tyckte vi båda. Så är det!

På kvällen kom "alla"! Alla de kära vännerna som alltid är med varje år. Och det blev lika trevligt som vanligt. Frun grillade fantastiska hamburgare. De var faktiskt godare än vanligt, eftersom vi blandat i lite fläskfärs också. Kryddningen var perfekt! De goda burgarna avnjöts mellan lätt rostade hamburgerbröd, tillsammans med krispiga salladsblad, solmogna tomater, mild rödlök och en fantastisk hemgjord vitlöksdressing. Alla primörer kommer ju förstås från Bjärehalvön. Så ska det vara!

Till efterrätt struntar vi i tårta! Det gör vi alltid! Traditionen påbjuder en fluffig marängsviss! Vaniljglass varvat med skivad banan och vispgrädde och garnerad med cholkadsås och färska hallon. Dessutom struntade vi i kaffe och fortsätta dricka vin.!

Så ska det vara och så blev det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar