söndag 20 juni 2010

Westlings rules!



Westlings, innan sonen blev prins...


Men varför ser han så tråkig och gammal ut? Kan han inte bara rufsa till håret lite, knäppa upp en knapp och byta glasögon? Han verkar ju vara en smart kille, den där gymägaren.

Och varför är kungligheter så himla stela!? Kan de inte bara släppa en fis och vara lite normala? Hörde ni de där konstiga talen? Viktoria talade till folket med en jättekonstig röst, långsamt och släpande och med onaturliga pauser. Jag fattar inte varför hon gjorde så? Det hon sade var visserligen rörande. Hon tackade det svenska folket för att hon hade fått sin prins. Det var fint sagt!

Och kungen? Vad gjorde han? Han läste innantill och stakade sig på mycket dålig skolengelska. Sedan lade han ifrån sig manuset och gav drottningen en blomma på bröllopsdagen. Visst, det var riktigt rart, men totalt utan känslor. Och mycket taffligt. Därefter fortsatte han sitt "styltiga" tal. Gäsp!

Men Westlings, de kan minsann hålla tal! Först pappan, som höll ett rart tal. Han talade säkert och lätt, helt utan att staka sig. Det skulle jag ha svårt för i det där sällskapet, och dessutom med en halv miljard TV-tittare. Och sedan talade den nya prinsen till sin kronprinsessa och till folket. Lätt och ledigt, utan något manus, växlade han mellan engelska och svenska. Ett bra, rörande och fint tal!

Kan man inte byta ut de där Bernadotterna mot ett par Westlings, istället? Det verkar ju mycket bättre och är nog billigare i drift. Inte lika många tiaror behövs och uppvärmingen av huset i Ockelbo måste vara bra mycket billigare än att hålla hela slottet uppvärmt...

1 kommentar: