fredag 25 juni 2010

Midsommar



Traditionellt midsommarfirande!


Jag och sonen sov ut på midsommaraftonens morgon. Vi hade redan packat väskorna kvällen innan och lagt allt i bilens bagageutrymme, nere i garaget. Sedan tog vi tunnelbanan till förorten, där morbror mötte upp och körde oss till sommarstället. Där väntade en skön sillunch med nubbe och allt. Som jag längtat efter salt sill, färskpotatis (eller "nypotatis" som skånska frun envisas med att säga..), gräddfil och gräslök. Mums!

Frun jobbade denna dag och tog därför bilen för att sedan köra ut och ansluta sig till oss. Och då kom ju även all packning oss tillhanda. På dagen umgicks vi moster (som kallar sig reservfarmor), morbror, äldsta kusinen med fru och två barn. Barnen lekte och vi satt på verandan och njöt.

Sedan var det dans runt midsommarstången på stranden. Lite oorganiserat, men ändå väldigt kul. Vi hann även med en eftermiddagsfika.

På kvällen grillade vi en otrolig middag och njöt av fulla drag av den svenska underbara sommaren. Allt till en fantastisk solnedgång vid sjön. Det var en magisk svensk midsommarafton, precis så där som den ska vara!

Dröm sött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar