torsdag 1 juli 2010

Semester


Det har varit många olika bud vad det gäller vår semester. Men nu är det fixat och klart! Mycket sent omsider...

Först kollade vi lite på att bilsemestra genom Europa! Alltid kul och roligt. Bara man tar det lugnt och gör många roliga stopp. Det är inte kul att bara sträckköra för att komma till ett mål. Resan i sig ska ju vara ett av målen!

Vi började titta på Italien, men hittade ingen bra och prisvärd inkvartering Och så var vi ju ute i sista minuten. Detsamma gällde Kroatien... Efter förra sommarens trista väder och den här vintern och vårens hårda arbete, för både mig och frun, måste vi bara ha bad, sol och VILA! Mycket vila!


Så här blev det;




Råå...


Först en släktträff med svärmor och hennes släkt. Det kommer att bli hur kul som helst! Den här årliga släktträffen turas svärmor och hennes syskon om att hålla. Nu är det svärmors tur och vi kommer hålla tillRåå. Fantastiskt mysigt ställe!
(Man säger "på Råå" inte "i Råå". Har något med att göra att det är ett gammalt fiskeläge? Vet inte så noga, jag är ju inte skåning...)
Vi hinner med lite skön strand, om vädret tillåter, annars gör vi Helsingborg. Sedan ska vi vara på ett värdshus. Det ska bli kul att träffa alla igen!




Torekov...


Sedan det årliga besöket hos svärfar med fru i härliga Torekov! Här ska vi bada morgondopp, förhoppningsvis lite strandliv, långa promenader och träffa vänner och släktingar. Det ska bli härligt. Dessutom ska vi ha ett rejält födelsedagskalas för sonen här!

Sonen ska dessutom gå i "knattegolfskola" nere på golfklubben. Nej, jag kan inte golf, är inte intresserad av golf och tänker faktiskt aldrig spela golf! Men för frun har golfen varit, och är, en mycket viktig del av livet. Därför ska sonen fostras in i denna ädla sport. Det ska bli kul att se hur han gillar det. Han fick sin första golfklubba på sin ettårsdag, så han har ju hunnit slå lite bollar...


Sedan blir det lite...


...tapas...




...och Torrevieja
i Spanien...



Sedan bär det faktiskt av till Spanien! Lyckligtvis fick vi hyra en lägenhet av fruns kollega! Tusen tack för det! Dessutom visade det sig att den har pool, ligger två minuter från havet och har shopping inom gångavstånd. Bara vägavgifterna genom Frankrike skulle gå på mer än 2000:-! Bilen får bli hemma!

Min giriga fru, resebyråtjänstemannen, började kolla flyg och priser. Hon hittade genast ett par mycket billiga flygbiljetter med Ryanair. Dessvärre var det bara flygresan ut, enkel resa. Frun bokar in oss, trots att vi inte hade någon hemresa. Priserna på hemresa var jättedyr! Men frun kollada av alla bolag varje dag. Till sist började Ryanair sänka priserna på hemresorna. Och vi slog till! Flygtiderna är bra. Efter tiden inom charterbranchen hatar vi tidiga morgonflyg, när man måste gå upp vid klockan tre på morgonen för att vara på Arlanda vid femtiden för att kunna flyga vid klockan sju. Blä! När är det istället kvällsflyg från Skavsta. Hemkomsten är lite sen, men vi tar en frinatt på hotell. Vilar ut, äter god hotellfrukost och kollar in Nyköping lite innan vi drar hem.

I Spanien ska vi inte göra någonting! Sol, bad, strand och mat! Jag vill läsa böcker och sova! Jag är trött, trött, trött! Skulle vi bli rastlösa efter några dagar så får vi väl kolla lokalbussar eller hyra någon bil. Det finns mycket att se och uppleva i området. Och så tapas! Massor av tapas och cava blir det!

Sista veckan är vi hemma i Stockholm. Är det sol och bad ligger vi på favoritstranden vid Solsidan. Annars finns det bra museum att besöka. Jag har lovat sonen att besöka den nya utställningen på Tekniska Museet. Dessutom har vi lite pyssel inför fruns stora och jämna födelsedagskalas... Det blir en fest, det!

Sedan lite jobb och lite konferens på västkusten. Hoppas på mycket skaldjur! Men sedan bär det av hem!


Hem till...




...Kreta! Vackra sköna Kreta! Med alla vännerna från när och fjärran...

(Bild på vårt lill hotell i solnedgången.)

Vi åker ner i slutet av augusti och stannar i två veckor. Vi bokade redan flygbiljetterna i mars. Bra pris med Norwegian och bra flygtider. Vi hyr vårt vanliga rum på stranden. Alla våra vänner är där! Det ska bli kul att träffa vännerna från Wales, Göteborg, kanske Norge, Linköping, Gävle, "koumbaros" från Småland, släkt och vänner från Torekov och en massa andra.

Här lever vi livets lata dagar. Frukost, rask promenad på stranden. Jag och frun turas om eftersom sonen behöver ses till. Sedan ligger hela gänget på stranden och skrattar och har kul. Läser böcker, sover, mysar och kopplar av. Vi talar bara om en sak! Var ska vi äta middag!? Tavernan i bergsbyn? Dra till Chania stad? Bara mezes eller med huvudrätt? Strandtaverna? Eller kanske bara ett enkelt gyrosställe? Och det hela utmynnar i en lång och sen middag med mycket vin och många skratt! Lata långa sköna dagar i solen!

I år hoppas vi att hinna se de gamla vännerna och före detta kollegorna som fortfarande bor kvar. Det är inte alltid så lätt att få till det då de alla befinner sig mitt i säsongen och jobbar hårt! Men kanske går det i år!? Hoppas!!

Det blir totalt sex veckors ledighet. Och då har jag dessutom redan haft en semestervecka i vintras då vi åkte skidor. Men jag varvar semester med föräldraledighet och kan dessutom spara en semestervecka. Och har redan en sparad semestervecka från förra året. Kanske en långresa i vinter? Det vore trevligt!

Men under resten av året jobbar jag hårt. Och nu är jag extremt utarbetad. Två arbetsveckor kvar! Vad jag längtar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar