söndag 4 juli 2010

Mera bad!



Ett hemligt ställe...



Vi har ett "hemligt" badställe! Mycket hemligt! Det ligger ute vid Solsidan i Saltjöbaden. Nu är det inte så hemligt längre, tänker ni? Men det är den!

Vi hittade badet i någon broschyr som handlade om barn i stan. Badet, den lilla stranden, är nämligen ett "barnbad". En liten badplats anlagd med hänsyn till barnen. Len sand, långgrund och skyddande bryggor, det finns även toalett. Var man än ligger har man perfekt uppsikt över hela badplatsen. Här har vi varit sedan sonen var riktigt liten och precis lärt sig gå...

Första gången hittade vi inte till badet. Vi åkte runt, runt och letade överallt. Vi försökte läsa på kartan, programmera vår GPS och fråga oss fram. Men ingen visste var badet låg eller så fick vi undvikande svar. De ville inte ha utomstående som badar på deras fina lilla badplats! Det här är ett ställe reserverat för de rika fina folket, som bor på "gräddhyllan"!? Så småningom hittade vi en kvinna som var på väg ner till badet, och vi slog följe med henne. Hon visade även var man kunde parkera. Det finns nämligen inga parkeringsplatser i området. Nu var vi invigda i hemligheten! Efter ett par år nu så vet vi hur vi ska smälta in i överklassen. Vi börjar bli igenkända nu och "morsar" på våra badkompisar. Vi är med i "gänget"!

Det här gäller på överklassbadet;
  • Packa alltid i en blå IKEA-kasse! (Man ska inte skryta om sina tillgångar, märkesväskor fungerar inte...)
  • "Foppatofflor" fungerar fortfarande bra!
  • Snygga badkläder är ett måste! (Vi fick köpa nya på Arlanda nästa gång vi var ute och reste...)
  • Tala gärna med talfel! Ni vet överklassen blandar oftast ihop "sche-ljud" med "tje-ljud". Det måste vara något genetiskt fel de har? Det säger därför "tjukhus" istället för "sjukhus", "tjuttiotju" istället för "sjuttiosju" osv... Fast det här vägrar jag anpassa mig till! Men vill ju inte verka obildad!
  • Prata mycket om Båstad, Visby och "Troppan"! (Vi besöker ju Torekov årligen så vi kan vara med på ett hörn...)
Idag hade vi en trevlig söndag ute på badet. Vi hade med oss matsäck och tillbringade hela varma dagen i vattnet. Skönt! Och människorna här ute är faktiskt väldigt trevliga! Jag stod och talade en hel del med en annan Greklandsfantast.

En bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar