måndag 12 juli 2010

Dagis



Förskolan i paradiset! (Konstigt med en vinterbild, men det ser skönt ut...)




Man vet att det varit en kul dag då det är mer smuts än barn man får med sig hem...


Förra vecka stängde "Förskolan i paradiset" för terminen. Det var lite sorgligt. Det har varit så bra där! Jag önskade att vi hade gett upp tidigare och flyttat över sonen tidigare från "Förskolan från helvetet". Det hade varit så mycket bättre! I paradiset finns pedagoger som ser barnen, som talar till dem utan att skrika. Här bygger man inte "osynliga staket" så fort man är ute i någon park. Här är barnen ute varje dag. Här är maten god och barnen får vara med att bestämma matsedeln. Inte som förut att en envis kokerska hävdar att barnen gillar kall och dåligt lagad mat. Blä, dumma "Förskolan från helvetet"! Hurra för att vi fick uppleva "Förskolan i paradiset"!

Nu ska sonen gå på "Sommarförskola" på ett annat dagis. Några kompisar och personal följer med från paradiset. Sista veckan på dagis, någonsin... Sedan börjar skolan!

När jag hämtade sonen från sommardagiset var han varm, svettig, trött och glad. De hade haft det tokroligt hela dagen. Dock var det mer smuts än barn jag fick släpa hem. Damm, sand och lera. Det var bara att spola av honom direkt vid hemkomst. Benen var fulla med somriga skubbsår, som sig bör. Sonen hade inte ens märkt dem! Tvättade rent och lade faktiskt ett förband på det största såret. Tur att man arbetar med sårförband!

Somriga ben är fulla med spring! Inga "osynliga staket" ska stoppa dem...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar