fredag 30 juli 2010

Elektricitet

Bra att ha...



Vi lär oss nya saker hela tiden här i Spanien! Det här med elektricitet är ju lite speciellt. Det verkar som om kraften inte riktigt räcker till. därför har vi upptäckt att man måste tänka på en del saker när man förbrukar el här nere. Säkringarna smäller och stömavbrotten i lägenheten är många!

Bra att veta;
  • Vattenkokaren. Om du ska använda vattenkokaren så måste spisen vara avstängd. Använd inte diskmaskinen eller tvättmaskinen samtidigt som du ska koka tevatten!
  • Tvättmaskinen. Får inte användas samtidigt som aircindition är igång.
  • Ugnen. Rör inte en strömbrytare i lägenheten medan pizzan bakas i ugnen!
  • Aircondition. Airconditon är en livsnödvändighet! Se till att inte koka vatten, använda spisen/ugnen eller tvättmaskin/diskmaskin samtidigt som du njuter av svalkan.
  • TVn. Fungerar bra om inte lamporna i vardagsrummet är tända. (Fast eftersom allt är dubbat till spanska ser vi inte så mycket. Sonen gillar dock "Svampbob fyrkant" på spanska!? Hmmmm.....)
  • Varmvattenberedaren. Planer på att duscha med varmvatten? Stäng av allt som förbrukar el! Spis, vattenkokare, TV, airconditon, tvättmaskin, diskmaskin och alla lampor. Ring även på hos grannarna och be dem stänga av all el. Ring sedan till kommunen och be dem släcka all gatubelysning inom tre mils radie. Ring därefter elverket och be dem kräma på med "power" av bara h-lvete! Fast i denna hetta kan det faktiskt vara skönt med en kallvattendusch...

Man lär så länge man lever! Sanna mina ord...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar