måndag 6 juni 2011

"Vicken vecka!"

Nej, jag fick inte ihop det alls... Så blev det!

Vilken vecka det blev! Alltså förra veckan. Jag har ju inte hunnit skriva här på ett tag. Det har helt enkelt varit riktigt mycket att göra! Det var ju bara två och en halv dagars arbete och sedan fem dagars ledighet. Jag borde verkligen inte klaga, men jag fick det inte att fungera. Men skit i det! Jag kommer väl ikapp förr eller senare. Skönt att sommaren är här och det snart lugnar ner sig lite Jag får väl hinna ikapp då!? Så får det bli!

På måndag och tisdag var det måndag och tisdag. Men på onsdag blev det plötsligt fredag!? Och så jobbade man bara halvdag... På torsdag var det lördag, och det var det faktiskt på fredag, lördag och söndag också!? Det var först på måndag det blev söndag. Och sedan var det måndag på tisdag... Snurrigt!


Måndag

Veckan började trist. Jag spenderade en hel förmiddag på tandakuten på S:t Eriks Sjukhus. Trots det hann jag aldrig träffa en tandläkare. Jag var tvungen att bege mig till jobbet efter timmar med fruktlös väntan. Kratern i min tand får klara sig ett tag till. Det värsta är att de vassa kanterna på tanden rispar i både kind och tunga. För att inte tala om hur jobbigt det är att bara kunna tugga på ena sidan!? Ja, ja! Jag vet! Det finns folk som har värre problem...

Sedan var jag på en trevlig utställning med trevliga människor och trevliga besökare. Nej, jag är faktiskt inte alls ironisk! Det var riktigt trevligt och lärorikt! Jajamän! Men jag borde ha kommit ihåg stödstrumporna! Benen kändes som stockar!


Tisdag

Fel i planeringen...

Jag jobbade i Eskilstuna och Västerås i tisdags. Det var varmt och trevlig. Många kära återseenden. Jag har ju börjat jobba i dessa områden igen efter en tids uppehåll. Men jag var lite orutinerad! Jag hade bokat in Eskilstuna på förmiddagen och Västerås på eftermiddagen. Det var ju helt fel! Man ska aldrig köra från Västerås mot Stockholm. E18 stinker! Och Norrtull! Timmar i bilköer! Blä! Kom ihåg att boka åt andra hållet nästa gång...


Onsdag


Jag hann bara gå igenom mailen och ringa alla telefonsamtal som stod på min lista. Sedan var klockan 13 och jag stängde av mobilen och slog ihop datorn. Därefter sprang jag till frissan och fixade till barret. Jag har ju konferens nästa vecka och kongress veckan därpå. Man måste ju klippa bort de där ostyriga loclarna som står åt alla håll... Det blev faktiskt helt OK! Trots att jag hade en ny frissa... Att byta frissa är lika stort och allvarligt som att byta tandläkare eller fru. Jo, så är det! Stort steg i livet... Nej, jag bytte inte frisyr!


Torsdag
Frun jobbar hela helgen, som vanligt... Så de där sköna lediga dagarna blev inte så speciellt lediga. Men vi gjorde dem trevliga i alla fall.

Jag och sonen hade en lugn skön morgon. Sedan tog vi en skön promenad in till stan. Vi promenerade längs vattnet och talade om ditt och datt. Jag tycker det är trevligare med stora barn än med dräggliga bajsiga bebisar. Var sak har väl sin charm, men det här med barn verkar liksom bara bli roligare och roligare.

Målet för dagen var "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården. Och vi smakade och åt.
Sonen tog en hamburgare från "Max" och senare en crepes med Nutellakräm. Han var nöjd. Jag tog några piripiri-kryddade kycklingspett på en restaurang som heter "Koloni". De var goda! Mycket goda! Men hallå!? 75 spänn för tre tuggor!? Det var verkligen skit! Men man kan väl lura hur många som helst i Kungsträdgården. det kommer ju alltid nya kunder. Skitrestaurang! Jag kommer aldrig besöka stället någonsin! Lägg "Koloni" på minnet!
Sedan gick jag till ett säkert kort! Söderrestaurangen "Koh Pangan". God och prisvärd thaimat i stora porttioner. Tack för det!


Fredag

Klämdag! (Långsökt koppling till bilden!?)

Bror och svägerska åkte till Belgrad på bröllop. Så stora kusinen kom och bodde här över helgen. Han har blivit så stor och så förståndig. Dessvärre transformerades sonen till en riktig skitunge som var ett rent helvete hela helgen! Hoppas det är en fas de växer ifrån...


Lördag


En heldag på "Lådbilslandet" i Nykvarn...

Sonen och kusinen gick upp vid halvsjutiden. Jag höll på att döda dem, men de var rätt duktiga ändå. De såg lite på TV och spelade på sina Nintendo DS ett par timmar. Jag går inte upp tidigt på en helg! Nej, det gör jag inte! Bara sjuka människor går upp tidigt på helgerna! Jag hatar dessa präktiga människor som tror de är bättre och nyttigare än andra. Så är det inte! De mår bara dåligt och måste kompensera detta med att vara präktiga. Det funkar inte! Släpp en fis och gå och lägg er!

Frun gick visserligen upp i ottan, men hon skulle till jobbet. Annars hade hon sovit klart. Vi gillar att sova! Sedan var det frukost och melodikrysset. Matsäck packades därefter och vi drog till "Lådbilslandet".

En heldag i solen med en massa lådbilsåk, karusell, hoppborg, flottstakning och en massa annat. Lunch i gröngräset och glass att svalka sig med. Det var varmt! Jag fick faktiskt lite färg! Men det är en riktig "bonnabränna" som man säger i Skåne.

Efter en heldag på "Lådbilslandet"...


Söndag
Man kan inte få nog av "Smaka på Stockholm"...

Söndag är ingen vilodag om man har två morgonpigga kusiner som river lägenheten i ottan. Nej, så är det! Vi käkade frukost och tvingade sedan de små liven att gå hela vägen in till stan. Är vi trötta så ska, ta mig tusan, de också vara det!

Målet, återigen, var "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården. Den här gången var vi lite tidigare, vilket innebar att det inte var en sådan trängsel. Vi gick förbi ett jättestort norskt tält. Där marknadsförde man norsk fisk. Det är ju det vi äter när vi har fisk på middagsbordet. Där kunde man anmäla sina barn till matlagningsgrupper. Frun var snabbt där och anmälde sonen och kusinen till en matlagningslektion. Vi slängde in dem i tältet och de togs om hand av en norsk kock.

De fick se på olika fiskar och sedan laga en laxrätt som grillades i folie. Kocken talade svår "Bergianska", dvs norska på dialekt från Bergen. Men det märkte inte killarna. De förstod ändå. Kan det vara så att om man inte är medveten om språkskillnader så fokuserar man på likheter istället? De hade kul därinne och fick sedan äta sin fisk efter avslutad lektion. Jag och frun passade på ett dricka lite cider i solen.

En bra dag!

Hoppborg, igen!?


Måndag


Nationaldag!

Frun jobbade förstås. Men vi killar tillbringade dagen i Stora Blecktornsparken. Här är det ett festligt nationaldagsfirande med hoppborg (helgens tredje hoppborg...), ansiktsmålning, korvgrillning, kaninhoppning och en massa lek. Det vara bara att släppa iväg killarna och springa av sig.

De kom tillbaka om det var hungriga, törstiga eller kissnödiga. Under tiden kunde jag tala med en massa andra föräldrar. Sent på kvällen kom bror och svägerska hem. Bror kom över och hämtade den sovande stora kusinen. Killarna hade haft en bra helg!

Vicken vecka!

2 kommentarer:

  1. Riktigt så snurrigt har inte jag haft det...men jag kan berätta att sambon kom in till mig o väckte mig i förgårs morse för att tala om att det kröp i skafferiet...mjölbaggar...

    Så nu har jag idag på min lediga dag rensat, kastat, besprutat o räddat det som räddas kunde.

    Förmodligen kom de från en nyinköpt o alldeles oöppnad mjölpaket o smittade ner allt som kunde smittas ner.

    Finns väl inget äckligare o jobbigare...djur där man förvarar mat...fy!!!!

    Nu tar jag en välförtjänt paus i "baggsaneringen"

    Ha en bra helg o lycka till med melodikrysset i morgon...vi sitter klistrade vid radion med frukostfrallorna i högsta hugg då!!!!

    SvaraRadera
  2. Usch, ja! har varit med om det ett par gånger. det är bara att kasta allt som baggarna kan tänkas bosätta sig i... Blä!
    Inget melodikryss för mig imorgon. Jag ska iväg på jobb ett par dagar i Italien. Kanske kan jag lösa den på nätet senare på kvällen?
    Ha en mysig frukost och lycka till!

    SvaraRadera