fredag 24 juni 2011

Jättemycket midsommar!

Tjocka släkten...

Vad många vi är!? Och vad kul vi har!? Jag har en himla tokig och rolig släkt! Så är det!

Vi gav oss iväg hemifrån på förmiddagen. Vi åkte direkt till festplatsen, som ligger på strandängen i det lilla sommarstugeområdet. Midsommarstången restes av några eldsjälar i den lokala sommmastugeföreningen. Musiken spelades upp och dansen började. Vi mötte upp med yngsta kusinen, hans fru och deras två barn. Med var även hans storebror, den äldre kusinen, tillsammans med deras två barn. Senare kom även äldsta sonen till mellankusinen. Hon, alltså mellankusinen, hennes man och två av deras barn var kvar i stugan tillsammans med moster och min morbror araben. Ja, arab och arab, förresten. Han har nu bott större delen av sitt liv här i Sverige. Han älskar svenska mat, svenska traditioner och nubbe. Han är nog svenskare än många svenskar... Men det där arabiska blodet är intressant. Det har nog påverkat familjen en del.

Lagom till "små grodorna" och "prästens lilla kråka" blev vi killar kommenderade tillbaka till stugan för att hämta lite dricka och tilltugg. Vi gick mycket sakta tillbaka för att slippa dansen. När vi kom tillbaka fick barnen lite pengar till godis och fiskdamm medan vi vuxna hade en liten spontanpicknick på rosévin och snacks. En trevlig inledning på midsommarfirandet!

Sedan gick vi tillbaka till stugan och började käka silllunch. Yngste kusinens fru är en rivig dalkulla och hon visade sig ha en rik repertoar på snapsvisor. Håhå, jaja... Moster fyller jämt i dagarna så hon uppvaktades av barnen med presenter. Resor och upplevelser blev presenterna. Barnen lekte och vi snackade och drack. Mysig samvaro i trevligt sällskap!

Äldste kusinen är galen i turneringar och statistik. Han gör alltid olika tävlingar och turneringar som involverar alla deltagare. Det här gången var det en kamp som handlade om att slänga en tung vedkubbe på en kägla och träffa den på olika avstånd. Självklart vann jag! Jag äger! Och dessutom har jag ju medfött bollsinne! Så är det! Eller!?

Kvällen kom och grillen tändes. Vi satt ute till sena natten!

Glad midsommar!

By the way; Mittenkusinen är gravid igen! Barn nummer fyra!? Inte klokt! Det måste vara det där arabblodet!? Grattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar