söndag 23 oktober 2011

Kulturella killar! (?)

Vad döljer det sig under Stockholm?

Idag öppnades en massa rum under marken. En massa intressanta rum visades upp för allmänheten. Nej, alla var inte välkomna! Bara en exklusiv skara människor. Alltså vi med DN-kort! Vi med DN-kort tillhör en kategori människor som är lite bättre bildade än alla andra. Så är det!

Jag och sonen stack genast iväg till det mest intressanta av alla öppnade bergrum. Vi åkte till Henriksdals reningsverk för att kolla in vad Stockholmarna spolar ner i sina toaletter. Mycket spännande! Och så tänkte jag att det kunde vara lite pedagogiskt för sonen att se vad som händer med vårt avfall.



Henriksdals renisngsverk, en del av Stockholm vatten...


Först en lång kö. Sedan en lång trappa upp till ett konferensrum där vi fick se en ritning över hela anläggningen. Jösses vad stort det är under det där berget!? Sedan ner i underjorden. Vår enbente (!?) gude styrde oss ner i alla gångar och berättade om alla reningsprocesser. Från det smutsigaste smutsiga till riktigt rent. Bra och intressant!

Men nu måste jag få skälla ut er alla lite; Man får bara spola ner kiss, bajs och toalettpapper! Ingenting annat! Vad menar ni med all spola ner berg av kondomer!? Och våtservetter, bindor, tamponger, tops och mat! Mat!? Prinskorvar, köttbitar, grönsaker och en massa annat. Fy, på Er! Lova att inte göra så mer! Lova!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar