söndag 2 oktober 2011

Höst

Vackra att se på...

Vi är omringade av stora kastanjealléer här i kvarteren. Träden är höga och tillhör nog en av de vackraste träd som finns. När de blommar på våren och sommaren så är det vackra blomsterkronor som liksom reser sig ur den väldiga trädkronan. På hösten växer det kastanjer som ramlar ner på marken. Och då är vi där och samlar upp dem.

De är otroligt vackra! Blanka och bruna. Vi lägger dem i vaser och har dem runt om i våningen. (Visst låter det bättre med "våning" än "lägenhet"!?) Fint höstpynt i väntan på vintern och julpyntet. På Katarina kyrkogård växer det många kastanjer. Där använder vi dem att pynta graven. Höstpynt i väntal på Allahelgonahelgen.

Och ni vet väl att en kastanj i jackfickan gör att man håller sig frisk!? Just nu har vi bytt ut förra årets lite skrumpna kastanjer mot nya fräscha. Alla jackor är utrustade med hälsobringande kastanjer!

God höst, på er alla!

2 kommentarer:

  1. Ja det e bra med kastanjer i fickan, fast du vet väl att den ska ligga i vänstra fickan för att ge god hälsa. Kul att du e tillbaka, ett långt uppehåll känns det som.

    Hälsningar från ett kallt Malmö

    SvaraRadera
  2. Halloj, vännen!
    Ja, det blev ett långt uppehåll. Men nu håller jag på att fylla i luckorna. Om ett tag är jag i kapp igen.
    Tack för tipset om vänstra fickan! Det kommer hela familjen följa!
    Påskhälsningar från Hälsingland

    SvaraRadera