söndag 23 januari 2011

Naturvetenskapliga killar

Tänk att fysik kan vara så kul...

Idag arbetar frun. Jag är på tu man hand med sonen. Eftersom jag varit bortrest hela veckan så satsade vi på en heldag med kvalitetstid. Vi går ju mycket på museum, jag och sonen. Han gillar det, och det gör jag med. Nu har vi faktiskt varit på varenda museum som är värt att besöka. Så vi åkte en bit utanför tullarna, skulle man kunna säga.

Vi drog till Tom Tits Experiment i Södertälje. Kul som sjutton! Ett helt hus fyllt med en massa experiment. Och det bästa av allt är att man får pilla, röra och känna på allt! Inga föremål i glasmontrar eller tavlor på väggarna. Vi började med en pannkakslunch för att orka med alla begivenheter. Sedan gick vi från våning till våning. vi hann med att utforska kroppen och alla dess sinnen, göra en massa fysiska experiment, se en råttshow, leka med vatten, leka med bollar, leta upp en skatt och kolla en såpbubbelshow. Visste ni att världens största såpbubbla var 34 meter? Nu vet ni det!

Men man får ha med sig kosning om man ska vara där en dag! För en vuxen och ett barn kostar det 340:- i entré och lunchen gick på 175:-, visserligen en buffélunch men ändå... Museerna hemma i stan är lite billigare.

En bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar