fredag 16 september 2011

Sommarhus!

Vårt sommarhus!

Vi vann budgivningen! Vi fick huset! Herregud!? Hur ska det här gå? Vi kan ju absolut ingenting om hus. Vojne, vojne...

Ja, nu har vi ett fint litet hus uppe i vackra Hälsingland. Det är mycket arbete kvar innan huset är beboeligt. Och det får ta sin lilla tid. Det är ingen idé att stressa och jobba ihjäl sig. Meningen är ju att huset ska inbjuda vår lilla familj till avkoppling... Så vi gör allt vi kan för att "ta ner ribban" lite och skaka av oss alla "Timell-komplex".

Det viktigaste finns. Vatten, bergvärme, wc och nyreparerat tak. Resten får vi ta en sak i taget. Det viktigaste efter tillträdet är att ordna golv och väggar invändigt. Sedan kan vi börja inreda under vintern. Till våren får vi måla utvändigt och göra något åt den igenväxta tomten. Det är bara ett par hundra meter ner till en liten badstrand.

Det viktigaste beslutet kvarstår dock; Var ska hängmattan vara? Det där hängmattan där jag ska ligga och lyssna på alla sommarprogrammen! Beslut, beslut, beslut... Hinner inte skriva mer! Lånen ska sättas om, hantverkare ska lokaliseras och sedan måste jag och frun bråka och kompromissa om färgval. Och så måste vi få tag i en besiktningsman och skicka iväg prover på dricksvatten...

Herregud, vad har vi gjort!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar