söndag 11 september 2011

Eftertanke...

Älskade "Djävla Grekland"...

Det här har varit en skön och välbehövlig semester! Goda vänner, bra mat, mycket sol och bad. Precis som det ska vara!

Men en hel del besvikelser, också. Priserna, alltså rövarpriserna! Vi har inte råd längre! 27 kronor för en liter mjölk, 50 kronor för ett bröd, middag för 700 kronor har man inte råd med varje kväll. Lägg sedan till allt mygel och alla som försöker lura en dagligen... Nej, det är inte roligt längre! Dessutom finns ju inte favorithotellet längre för oss i gänget.

Hemresan gick bra! Men visst det var taxistrejk! Vet ni vad det betydde!? Det innebar att alla taxibilar gick som vanligt! Fast utan taxameter och kvitto... På så sätt tjänar man faktiskt en rejäl slant på sin taxistrejk. Man hinner med ganska många körningar på ett dygn! Skit! Så det sista som hände var att vi ännu en gång blev lurade av ogästvänliga greker. Jag har nu, en gång för alla, förstått att jag och min familj inte är önskvärda i Grekland igen! Annars skulle man ju inte göra såhär!?

Nu går sonen i skolan och vi kan inte riktigt ta semester hur vi vill. Dessutom håller vi på att lägga bud på ett sommarhus i Sverige. Vem vet när vi kommer tillbaka? Får vi huset kommer vi ju investera mycket tid och pengar i det nya sommarstället. Då finns det varken tid eller pengar över till någon utlandsresa. Kanske kan vi åka med något billigt flyg till någon av Europas huvudstäder på en långweekend? Gärna utan barn! Och gärna till ett vänligare land...

Jag älskar det där djävla landet! Men det kanske är dags för en paus i det här förhållandet!? Vi får se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar