söndag 8 augusti 2010

Hemresa


Det är väldigt gult! Och lite trångt! Och ingen stolsficka finns det! Och så kan man inte fälla ner ryggstödet...


Dags för hemresa! Frun och sonen gick till poolen, medan jag städade lägenheten. Jag är bra på att städa! Frun hade ju dessutom haft huvudansvaret för packningen så arbetsfördelningen var schysst. Tvättmaskinen gick med sängkläder och handdukar, medan jag dammtorkade, dammsög och skurade. Tack gode gud för aircondition!

Taxin kom och hämtade oss på avtalad tid. Vi fick en hel minibuss för oss själva. Vi kom till flygplatsen lite för tidigt. Incheckningen hade inte öppnat ännu. Frun spanade efter vilken incheckningskö vi skulle stå i medan jag förströdde sonen. Frun hade en teori om att incheckningskön till Bologna så småningom skulle bli vår kö, så hon ställde sig i kö där, tillsammans med några andra förvirrade svenskar. De visade naturligtvis att de som drog vinstlotten stod i kön till Liverpool. Det var den kön som sedan blev till Stockholm. Stockholm förresten, flyget går ju till Skavsta i Nyköping. Men Ryanair kallar ju även Västerås för Stockholm, så de verkar ju inte ha någon kollgeorgafin direkt... Man får helt enkelt vara glad om de landar på rätt landningsbana!

Sent omsider blev vi incheckade och hann med en sen lunch innan det var dags för ombordstigning. I gaten utbröt det dock kaos. Folk som hade för stort handbagage fick betala hutlösa summor för att få med bagaget. De tvingades även att checka in bagaget, vilket "kostar skjortan". När vi gått ombord kom det en stressad man in i planet. han var mycket arg. Troligen hade det varit mycket hätska diskussioner ute vid gaten. Vid närmare syn såg jag att mannen hade två tröjor, tre par skjortor och tre par byxor på sig. Måste säga att det var kreativt. När personalen klagade på att väskan var för stor så hade han öppnat den och börjat satt på sig kläder, istället för att betala. Han lyckades ta sig ombord utan att behöva betala en cent! Respekt!

Vi landade på tid. Det gör man alltid mer Ryanair! Det var sent och vi tog bilen hem. När vi kom hem lade vi oss på hallgolvet allihop och pussade på katten. Han försökte spela cool, men han hade saknat oss också. Det märktes!

Natti, natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar