fredag 23 december 2011

Mot julen!

Det blev en låååång dag...


Vi åker bort över julen! Så därför har det blivit lite mindre jul hemma. Ingen gran, inga julblommor och lite mindre pynt. Det är ju ingen idé att ställa fram all utsmyckning då vi inte är hemma. Och när vi sedan kommer hem så är ju julen i princip över och då känns det ju nästan lite konstigt med allt grannlåt!

Nu är vi på väg! Vi ska åka till Österrike och till svärmors lägenhet där nere. Vi åker långt den första etappen. Nästan lite för långt. Från Stockholm hela vägen ner till Munchen, där vi bokat ett hotellrum. Sedan har vi en ganska kort etapp imorgon in i Österrike. Vi har tillgång till lägenheten från klockan 13 imorgon, julafton.

Autobahn är väldigt mörk. Inte ett vägljus och inte en stad i sikte. Det känns som att åka i en evihetslång mörk tunnel. Och naturligtvis var vi inte ensamma på vägarna heller. Hela Europa försöker hinna fram, till dit de är på väg, innan jul. Då går det inte jättefort, precis... Lunch blev det på någon vägkrog i Danmark och middagen intogs på ett Mc Donalds precis vid vägkanten. För att slippa stå i kö och för att få maten snabbare åkte vi igenom "Mc Drive". Något som jag har som princip att aldrig nyttja. Men vad sjutton, det är jul och vi har bråttom...

Nu är vi dödströtta! Sonen snusar i sin säng och frun småsnarkar i sängen bredvid mig. Vi är på ett tråkigt och trist hotell beläget i ett tråkigt och trist industriområde i någon tråkig och trist förort utanför Munchen. Men lakanen är rena och fräscha och vi bor ganska nära motorvägen. För säkerhets skull hyrde vi garageplats till bilen som är full av mat och klappar. Man vet ju inte hur grannskapet är här. Förutom att det är tråkigt och trist, förstås!

Gute Nacht! Frohe Weihnachten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar