lördag 24 december 2011

Inte jul!

Inte jul!

Jag gillar jul! Jag gillar att vara med familj och släkt! Jag gillar julpynt, julmusik och julmat. Jag gillar gröt, godis, glögg och hela skiten! Jag gillar att fira Nacka Skoglunds födelsedag på Katarina Bangata! Jag gillar rubbet! Jag gillar att på julaftons morgon vakna upp i mitt vackra pyntade och städade hem, där kylskåp och skafferi är fullproppade med mat och alla skålar är fulla med godis.

Att vakna upp på ett hotell, eller ännu värre motell, i Tyskland på julaftons morgon är INTE jul! Ta mig tusan, ingen kan övertyga mig om att det här är jul! Blä! Trist hotel med trista människor och en trist hotellfrukost. Packa det sista och dra iväg längs den gråa trista autobahn. Fast nu hade vi ju lite dagsljus i alla fall. Det hade vi banne mig inte under hela gårdagen.

Efter ett par timmars körning kom vi fram till den lilla samhället Matrie in Osttirol. Vi körde direkt till stormarknaden, som skulle stänga för julhelgen om bara 30 minuter. Nu djävlar ska det julhandlas mat! Och vi har inte tid för att gräla och tjafsa, som vi alltid brukar göra när vi ska handla tillsammans. Frun är mästare på att handla fel saker vid fel tillfälle. Dessutom vill hon alltid impulsköpa en massa saker i onödan. Speciellt när hon är lite hungrig och sötsakssugen, vilket hon var nu.

Jag tog därför kundvagnen och plöjde nerför gångarna i affären. Jag tänkte på frukostar, luncher och middagar de närmaste dagarna. Jag tänkte på vad som redan fanns i bilen. Köttbullar, varmrökt lax, gravad lax, löjrom och en massa annan mat. Och så hade vi ju redan provianterat dryckjom när vi passerade "Bottleshop" i Tyskland. Jag tänkte även på frukt och grönsaker. Frun tänkte godis... Jag fyllde vagnen med det vi behövde och frun fyllde den med vad vi inte behövde. Jag försökte att i hemlighet "dumpa" de mest onödiga sakerna som "Nutella", "Nesquick" och allehanda chokladkakor, kex och sockrade flingor. De stackarna som arbetade i affären måste ha haft timvis med jobb när de skulle sortera tillbaka alla varor som vi hade flyttat på... Men vi hann! Och nu var vi rustade för julen!

Mot hotellet och lägenheten! Undrar om det blir någon jul!? Just nu är det INTE jul!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar