tisdag 8 november 2011

Ge och ta...

Hela tiden detta kompomissande...

Oj, vad vi grälade! Det gör vi alltid då det är något som ska bestämmas. Vare sig det rör sig om något stort och livsavgörande eller något litet och obetydligt. Allt från "Ska vi skaffa barn?" till "Vilken ost ska vi ha på frukostbordet?" Det ska bara grälas och tjafsas och till slut blir det någon form av kompromiss. Och så har det varit i över tjugo år! Puh!

Vi har en färghandel i huset. På senare tid har hela affären byggts om och blivit riktigt, riktigt bra. Dessutom har bästa Gävlebon ordnat så vi kan handla till grossistpris. Så nu måste vi ta beslut om alla färger som ska vara i sommarhuset, handla allt och köra upp det till målaren. Hur det gick? Tja, som det brukar...

Vi grälade och grälade. Efter ett tags grälande släppte vi på diskretionen inför de övriga kunderna och butikspersonalen. Vi grälade rejält! Fast det var ingen som verkade reagera nämnvärt. det verkade ganska vana vid grälande par. Det är precis som på IKEA. Alla par grälar på IKEA. De som inte gör det går förmodligen på jättetungas mediciner. Så är det! Det är sant!

Nåväl, efter grälet kom utmattningen. Och med utmattningen kom kompromissandet... Såhär blir det i sommarhuset: Hallarna får en snygg grön färg på väggarna, trappan kommer att målas helvit, vardagsrummet blir ljust vitt, gästrummet går lite i lavendel, köket blir vitt med blåa luckor och sovrummen på övervåningen blir ljust blåa. Det kanske inte låter snyggt, men det är det! Skitsnyggt till och med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar