måndag 31 oktober 2011

7 000 000 000

Sju miljarder människor...

Godmorgon, världen!

Idag blev vi sju miljarder människor på vår jord! Jag trodde fortfarande att vi bara var fyra miljarder människor, varav en miljard var kineser. Så var det i alla fall när jag gick i skolan!? Jösses vad vi har förökat oss!

Jag är människa nummer 3 314 438 814! Vilket nummer är du? Kolla här!

söndag 30 oktober 2011

Grannbråk


Aj då... (Klicka på bilden...)

Vi har en skylt på vår brevlåda, så vi slipper all reklam. Det har inte bästa grannarna. De fick en konstig lapp där någon anonym klagade på att de hade spelat hög musik kvällen innan. Grannarna blev mycket upprörda. De är en mycket skötsam barnfamilj, som inte alls hade nattsuddat det minsta kvällen innan.

De blev, med all rätt, skitarga och mycket upprörda. De skrev genast ett par väl riktade och arga kommentarer på lappen och satte upp den på anslagstavlan nere i entrén. Där fick den där anonyma gnällspiken som lämnat den dumma lappen i brevlådan!

Som jag skrattade när jag läste om radiostationen "Rix FM" och deras misslyckade reklamkampanj i morgontidningen. En massa människor hade blivit upprörda och arga. De flesta människor hade missat reklambudskapet helt. Radiostationen har redan gått ut på sin hemsida och bett alla om ursäkt. Hå-hå, ja-ja, det verkar som om en reklambyrå gjort ort sig rejält!

Eller inte...?
Bra att ha...

lördag 29 oktober 2011

Facit

Melodikrysset nr 43, 2011-10-29

fredag 28 oktober 2011

Strömavbrott

Hallå!?

Ikväll blev det helt mörkt igen. Det är andra gången på en månad!? Vad man blir handikappad utan elektricitet. Vi skulle precis börja laga middag när allt ljus försvann från våra kvarter.

Vad gör vi nu när inte spisen fungerar? Inga problem! Vi kan alltid ta något ur frysen och värma i micron! Eh, nä just det... Ja, ja vi får väl gå till pizzerian eller thaikoisken!? Nej, inte det heller... Vad dumt! Och ingen mat som kan ätas kall har vi. Inga problem, jag kan handla lite kallskuret på Konsum, eller Coop som det visst heter nuförtiden. Oooops, det kan jag visst inte. Konsum är mörkt och släkt. Inga kassaapparater fungerar. Katten också!

Jag börjar ge mig ut på jakt efter mat. Kanske kan jag ta bilen och köra en bit? Nej, det går inte! Garagedörren öppnar sig inte utan elektricitet... Nu är vi hungriga! Jag tar på mig ytterkläder och beger mig ut i den mörka kvällen på väg mot ljuset. När jag gått länge och väl, kom ljuset tillbaka.

Väl hemma igen höll frun och sonen på att laga mat. Det blev en sen middag! Mycket sen...

Kali nichta!

torsdag 27 oktober 2011

Kulturella killar

En poetisk upplevelse...


Här i huset finns en granne som arbetar nere på Orionteatern. Jag tror han är tekniker där. På den senaste tiden har grannen skaffat en liten trasselsudd till hund. Det här har gjort att frun och sonen samspråkat en del med grannen och lekt med hunden på eftermiddagarna, när det varit på väg hem från skolan. Det var under en sådan här sammankomst som frun fick fribiljetter genrepet på föreställningen "Cirkus Orion" som har premiär i dagarna.

Frun jobbar ikväll så det blev bara jag och sonen gick dit. För många år sedan jobbade jag inom "teatersvängen". Jag undervisade som dramapedagog och spelade själv teater i lite olika sammanhang och i olika konstellationer. På den tiden brukade jag springa på föreställningar och genrep ett par gånger i veckan. Det är en speciell stämning inför ett genrep. Det var en massa kvasikändisar och en del riktiga kändisar. En massa kindpussande och ryggdunkande föregick föreställningen.


Själva föreställningen var vacker och poetisk. Inte en enda replik, bara en massa musik och rörelse. Och så förstås en massa hästar i olika storlekar och en hel del hundar, clownerier och jonglerande. Kultur är balsam för själen! Så är det!

onsdag 26 oktober 2011

Hade jag ingen aaaning om...

Que!?

När jag kom till hotellet, igår, så fanns det ingen parkeringsplats kvar i garaget. Därför fick jag ställa bilen på gatan utanför hotellet. Jag parkerade bilen så jag kunde ha uppsikt från mitt hotellrum. Dessutom såg jag till att bilen stod på ett upplyst ställe längs gatan. Gävle är rena rama Chicago! Maffia och gangsters överallt!

Men vad betyder den där konstiga skylten!? Förmodligen "datumparkering". Men vad är det? Vi har inget sådant på Söder! Jag gick runt och kollade på alla bilar som stor parkerade på båda sidor av gatan. På den ena sidan stod det lite fler bilar parkerade än på den andra sidan gatan. Dessutom hade de flesta parkeringsbiljetter lösta till morgondagen. Det avgjorde saken! Jag ställde mig på den "jämn" sidan av gatan.

Ja-ja, parkeringsboten är ju i alla fall billigare än hemma i Stockholm! Kom ihåg! INTE stå på "jämn" sida på "jämnt" datum! Glöm inte!

Gävla djävle!

tisdag 25 oktober 2011

"Gävloa, Gavloe...GÄVLE!"

Hemma i Gävle...

Efter en mycket effektiv dag är jag på hotell i Gävle. Jag har bott här så mycket den senaste tiden så personalen i receptionen börjar känna igen mig. Imorgon ska jag jobba på högskolan här i stan.

Jag hade tänkt att jag skulle ut och promenera ett tag, men jag orkar inte. Nu ska jag koka en kopp te, läsa tidningen, kolla lite på TV och sedan sova. Jag ska sova jättegott! Så får det bli!

måndag 24 oktober 2011

Lång dag

Trötter...

Idag gick jag upp i skittidiga ottan, typ vid femtiden. Eftersom jag skulle upp så tidigt så var jag oroad att försova mig. Därför hade jag sovit oroligt hela natten. Jag vaknade var tionde minut och tittade på väckarklockan mer och mer nervös då timmarna gick, utan att jag fått sova...

När klockan väl ringde funderade jag ett tag på att helt enkelt ta livet av mig. Det var nästan värt det för att slippa gå upp. Men för att ta livet av mig var jag tvungen att gå upp och hämta något som jag kunde dräpa mig själv med och då kunde det ju lika bra vara. Eller hur!?

Efter en snabb morgontoalett åkte jag ner i garaget och styrde ut bilen i mörktet. På vägen hämtade jag upp kollegan och vi åkte till Jönköping för en endagarskonferens. Det är långt till Jönköping! Efter ett par timmar åkte vi hem igen. Det är långt från Jönköping! Men det var trots allt en bra dag med många givande samtal. Det är viktigt att ses då och då...

Nu är klockan sen efter en lååång dag! Kali nichta!

söndag 23 oktober 2011

Kulturella killar! (?)

Vad döljer det sig under Stockholm?

Idag öppnades en massa rum under marken. En massa intressanta rum visades upp för allmänheten. Nej, alla var inte välkomna! Bara en exklusiv skara människor. Alltså vi med DN-kort! Vi med DN-kort tillhör en kategori människor som är lite bättre bildade än alla andra. Så är det!

Jag och sonen stack genast iväg till det mest intressanta av alla öppnade bergrum. Vi åkte till Henriksdals reningsverk för att kolla in vad Stockholmarna spolar ner i sina toaletter. Mycket spännande! Och så tänkte jag att det kunde vara lite pedagogiskt för sonen att se vad som händer med vårt avfall.



Henriksdals renisngsverk, en del av Stockholm vatten...


Först en lång kö. Sedan en lång trappa upp till ett konferensrum där vi fick se en ritning över hela anläggningen. Jösses vad stort det är under det där berget!? Sedan ner i underjorden. Vår enbente (!?) gude styrde oss ner i alla gångar och berättade om alla reningsprocesser. Från det smutsigaste smutsiga till riktigt rent. Bra och intressant!

Men nu måste jag få skälla ut er alla lite; Man får bara spola ner kiss, bajs och toalettpapper! Ingenting annat! Vad menar ni med all spola ner berg av kondomer!? Och våtservetter, bindor, tamponger, tops och mat! Mat!? Prinskorvar, köttbitar, grönsaker och en massa annat. Fy, på Er! Lova att inte göra så mer! Lova!!

lördag 22 oktober 2011

Hammarby!

Puh!

Och jag som inte ens är fotbollsintresserad!? Som jag skrek! Jösses, jag undrar vad grannarna tror... Det hela avgjordes i absolut sista minuten, Nu blir Bajen kvar i Superettan! Hallelulja!

fredag 21 oktober 2011

Filmtips

Fin film!

Idag hyrde vi "Hur många lingon finns det i världen" av "Glada Hudik-teatern". Den var bra och fin! Och bra! Och jättefin! Man blev glad och rörd på en gång!

Ja-ja, den kommer inte lämna ett jätteavtryck i själen eller tillhör en av de där filmerna som liksom skakar tag i en och ruskar om i livet. Men det var en bra "feelgood-film"! (Gillar inte det där ordet...)

Det är skönt att kunna hyra bra film via fjärrkontrollen. Vardagslyx, liksom! Lyx med kultur i vardagen.

Jag måste komma ihåg att inte glömma bort att vi kan hyra film direkt i TVn numer...

Nu ÄR det vinter...

Lite krångligare...

I år var jag i alla fall inte ute i sista minuten. Idag byttes alla däcken till dubbdäck. Man vet aldrig när snön och halkan kommer. Även om den känns avlägsen just nu. Men jag reser ju en hel del i Norrland och där brukar det ju bli vinter tidigt.

På vägen hem var jag tvungen att göra en u-sväng för att inte köra in på Hornsgatan av misstag. Hela gatan verkade dessutom krylla av poliser, som kollar allas hjul. Puh! Där kom jag undan med blotta förskräckelsen! Nu får jag börja koncentrera mig på att åka ner under Västerbron och ut med Söder Mälarstrand för att komma hem till Katarina, vår del av Södermalm.

Dagens i-landsproblem!

torsdag 20 oktober 2011

Vuxet

Eller bara lite fegt...

Jag hade en liten stund över i Uppsala idag. Så mellan två möten tog jag mig en promenad i den vackra staden. Solen sken och bladen sprakade i sina vackra gula och röda höstnyanser. Helt plötsligt gick jag förbi en lite vaccinationsmottagning med drop-in, dvs man behövde inte förbeställa tid. Dessutom fanns det en skylt, utanför på gatan, som informerade om att årets influensavaccin finns tillgängligt.

Jag kände mig sådär lite galet spontan, så jag gick in och tog en spruta! Så fick det bli! En del av er kanske skulle ha gått och shoppat något roligt eller kanske tagit en fika på stan? Men inte jag! Jag tog en spruta istället... Helt normalt!

För ett par år sedan hade både jag och frun influensa. Frun var dessutom nygravid och mådde illa av den anledningen. Vi låg sjuka en hel julhelg. Jag hade då inte haft någon influensa sedan mina egna småbarnsår. Jag hade därför inget minne av hur ont det gjorde. Det gjorde fasansfullt ont i hela kroppen! Fy vad sjuka vi var. På den tiden hade vi inget barn. Hur hade vi klarat det om vi haft barn!? Inte vet jag!

Sedan dess har jag tagit det säkra före det osäkra. Arbetsgivaren betalar dessutom för vaccinationen. Förra året var vi ju hotade av en pandemi och därför tog vi vaccinationer som en del av det statliga massvacinationsprogrammet, vilket räddade många liv. Men i år är det bara den vanliga skruttinfluensan. Men den gör ont den också!

En skön dag i Uppsala!

onsdag 19 oktober 2011

Dra på trissor

Suprise!

Nämen, vad är det som händer!? Är det sant att löven faller ner från sina grenar!? I år igen!? Var det inte samma sak förra året!? Två år på rad! Kan det stämma!? Och speciellt nu, i slutet av oktober!? Det känns konstigt! Mycket märkligt!

Idag är det kaos. Tågen halkar omkring på spåren och lövslasket fördärvar hjulen. Flera hundratusen människor kom för sent till jobbet, missade sina fjärrtåg eller kom inte i tid till flygplatsen. Allt på grund av nerfallna höstlöv. Hur gjorde man förr? Jag kan inte minnas några problem med höstvädret från min barndom?
Jag minns en faslig storm, för att inte säga orkan 1969, men annars var det rätt lugnt... Hur gjorde man då?

Men tänk om det skulle hända något så oförutsett som att det skulle komma snö om ett par veckor!? Vore inte det helt tokigt!?

tisdag 18 oktober 2011

Sluta gnälla

Föräldramöte...

Ikväll var jag på föräldramöte. Sonen käkade middag hos bästa grannarna och frun jobbade ikväll. Jag hade mycket hellre varit hemma och haft en lugn kväll, på tu man hand, med sonen.

Vad jag kan bli trött på alla medelålders småbarnsföräldrar här på Söder! Alla dessa gnällande boidynamiskt klädda, tofuätande, caffelattesurplande och kultur- och mediaarbetande föräldrarna! Finns det ingenting som är bra alls i livet!? Gå till Sibyllagrillen och köp en varmkorv och en cocacola! Och släpp en fis! Så kanske det känns bättre sedan...

God natt!

PS Nja, alltså några hade en del bra saker att ta upp på mötet... Men resten var skit!

måndag 17 oktober 2011

Skitmåndag

Ibland går det inte att värja sig...

Nej, det var inge bra dag! Jag har varit mycket sur och tvär av en massa olika anledningar. Ingeting har fungerat som det ska. Jag har snäst och skällt på folk som jag verkligen inte brukar snäsa och skälla på. Men ibland brister tålamodet på alla plan. Speciellt när folk inte gör vad de ska och bara rycker på axlarna.

Ja, ja! Den här skitdagen lägger vi till handlingarna och den kommer gudskelov aldrig mer tillbaka! Hallelulja!

söndag 16 oktober 2011

Ensam söndag

Det är visst tennis i stan...

Bästa grannen jobbar på ett stort hotell. Hotellet sponsrar en stor tennistävling och delar ut vip-biljetter till alla anställda. Så grannen, grannsonen, frun och sonen sticker på tennisparty. Jag var tillfrågad, men avböjde vänligt. Nu fick jag en dag för mig själv! Min dag!!

Så fort dörren stängdes bakom dem började jag njuta. Jag spelade min musik högt. Både jazz och klassiskt blev det. Jag låg i soffan och drack te. Jag vägrade sätta på mig några kläder utan fortsatte lufsa runt i pyjamas och morgonrock. Jag snodde alla dubbelsängens kuddar och byggde mig en tron. Där satt jag (eller låg jag?) och läste hela DN. Varenda notis sög jag i mig. Länge, länge...

Sedan sov jag lite middag, tillsammans med katterna förstås. Man sover så gott till ett kattspinn. Så är det! Testa själv så får du se! Jag hann även med ett långt bad innan familjen kom hem.

Sonen hade träffat en massa tennisstjärnor, fått en massa autografer och ätit godis och druckit hinkvis med läsk. Han var nöjd han med!

Sköna söndag!

lördag 15 oktober 2011

Världens barn

Bra karma...

Vi vaknade strax innan klockan tio. Ja, det är helg! Dessutom gillar vi att sova! Vi kan verkligen sova mycket. Men nu var det bråttom. Upp fort och fixa frukosten, sätta på radion, leta fram tidningen och börja lösa krysset. Lång trevlig frukost.

Ibland brukar vi vila lite på frukosten, hela familjen och katterna, i en enda stor hög i sängen. Det var precis det vi planerade när telefonen ringde. Det var från "Världens barn"-insamlingen. Shit! Det hade jag nästan glömt... Vi fick direktiv om var vi skulle hämta ut våra bössor. Och jag som drack vin igår. Jag kände mig alldeles torr i huvudet och tom i munnen. Men det hjälps inte! Nu gäller det att ställa upp för bättre behövande!

Vi fick våra bössor och ställde oss utanför köpcentret "Ringen" vid Skanstull. Frun stod vid ingången och jag och sonen stod mycket strategiskt utanför Systembolaget. Oj, vad med pengar vi fick. På ett par timmar hade vi skramlat in över 8000 pix! Det kändes bra!

Många kom spontant fram och lade ner mynt och sedlar i bössan. Vi träffade många grannar och vänner från skolan. En dam hastade förbi och sade urskuldrande att hon inte hade några pengar i plånboken. Jag pekade då lite skämtsamt på den närbelägna bankomaten, men hon hastade bara in på Systemet. Men en stund senare dök hon upp igen och stoppade ner en femhundrakronorssedel i bössan. Det är stort! Fast inte lika stort som när den hemlöse försäljaren av "Situation Stockhom" kom förbi och stoppade ner ett tiokronorsmynt. 500 kronor är ingenting för en som har pengar, men tio kronor är väldigt mycket om man inte har några pengar alls...

En rolig dag med många fantastiska möten. Det här gör vi om nästa år!

Facit

Facit, melodikrysset nr 41, 2011-10-15

fredag 14 oktober 2011

Fredagsmys

Gott framför TVn...

Jaha, nu skrev jag "fredagsmys" igen. Töntigt ord det där. Reklambyrån som kom på det åt chipstillverkaren måste väl kunna tälja guld med pennkniv vid det här laget...

Hur som helst så är vi fortfarande inte sugna på tacos. Det fick bli pizza. Pizza är gott! Vi har tre pizzerior i kvarteret och nu har den pizzeria som förut varit bäst blivit aningens sämre, så vi gick till det som förut var den näst bästa pizzerian. Den pizzerian är ju numer bäst eftersom den som förut var bäst blivit sämre. Men vet ni vad? Den numera bästa pizzerian, alltså den som förut var näst bäst, har minsann spottat upp sig lite. Jajamensan! Så nu är den nya bästa pizzeria excellent! Sedan gillar jag att deras pizzor heter typ "Bajen", "Skanstull", "Globen" och "Nytorget". Jag tog en "Globen", minus ananas och med extra banan. Sådan är jag! Lite galen sådär på fredagskvällen!

Sedan avnjöts pizzorna med lite gott vin framför TVn. Vi såg insamlingsgalan till "Världens barn". En bra och underhållande gala. Men visst känns det lite konstigt att äta pizza, dricka vin och kolla på en gala till förmån för barn som har det svårt, runt om i världen. Så när de eftersökte volontärer till den stora riksinsamlingen så skickade jag iväg ett mail. Det kan väl vara ett roligt lördagsnöje? Och nyttigt också!

Ja, ja, vi får se... Ska någon ha den där sista biten!? *rap*

torsdag 13 oktober 2011

Torsdag

Trött...

Jag har skrivit det förr och skriver det igen. Torsdagen är den värsta dagen på hela veckan. Trött, trött, trött...

onsdag 12 oktober 2011

Inspirerad

Inspiration är ny kraft för själen...

Idag har jag suttit och lyssnat på fantastiska föreläsare på en tillställning anordnat av kollegorna i Norge. Det var bra, intressant och rörande. Jag tänker kopiera hela deras upplägg och köra samma sak här i Sverige. Jag arbetar övertygat efter devisen att bra ideér ska man sno rakt av!

Hela paketet är som en "tre-stegs-raket" och kan vara under hela nästa termin. Nu sitter jag och fnular på inbjudningar och letar vassa föreläsare. Det kommer bli hur bra som helst!

Nu ska jag ut till Gardemoen och handla lite taxfree. Så får det bli!

Heja! Mer sådana här mentala vitamininjektioner!

tisdag 11 oktober 2011

Oslo

Stadshuset...

Imorgon ska jag se de norska kollegorna arbeta. Jag ska bara sitta där och suga i mig allt. Det är roligt och givande att inspireras av hur andra gör saker och ting. Vis av erfarenheten från mitt förra besök tog jag ett flyg lite tidigare. Jag bor på ett litet trist hotell ute i en förort. Men det är helt okey eftersom utbildningen hålls där och det är enkelt att ta sig dit från flygplatsen. Dessutom är rummen mycket bra.

När jag kommit fram och checkat in gick jag tull tunnelbanan och åkte in till centrum. Det gick hur snabbt och smidigt som helst. Alltså, Oslo är ju ingen jättestor stad, så det flesta avstånd är ju ganska korta. Precis som Göteborg. Det är ingen stor stad det heller... (Fast de verkar liksom tro att de bor i en storstad!?)

Kvällen var solig och vacker. Jag promenerade runt i staden. Uppför Karl Johan ända till slottet. På vägen passerade jag både Stortinget, Nationaltheatret och Hotel Continental. Jag gick vidare förbi Stadshuset och ner mot Akers Brygge där jag satte mig och åt middag samtidigt som solen gick ner över Oslofjorden. Det är en fin stad!

Men vad de bygger överallt!? Det måste vara värsta renoveringen på gång. Men Norge har ju gott om pengar från oljan och har väl råd med alla dessa byggen... Men det var då jag kom på det! Det är ju alla reparationer efter det ohyggliga bombdådet i somras! Fy sjutton vilket trauma det här landet genomlidit och fortfarande genomlider!

Nu är jag hemma på hotellet igen och ser fram emot en inspirerande morgondag. Natti, natti!

söndag 9 oktober 2011

Kulturella killar

Riktigt coolt ställe...

Idag var jag och sonen kulturella igen! Och faktiskt så fick vi med frun, så vi blev kulturella hela familjen. Vi gick till Riddarholmen och till det nyöppnade barn. och ungdomskulturhuset "Palatset". Nämen, vilket ställe! Hur ballt som helst! Ni måste testa!

Vi gick till det röda rummet som var fullt med böcker. Och där satt en livs levande barnboksförfattare, Dan Höjer. Tillsammans författade de dikten "Ett kärleksbrev från Bajskorven till Musen". Jodå, riktigt poetisk blev den. Den hänger faktiskt på väggen i det röda rummet. Man kanske skulle ha ramat in den!?

Vi hann med en massa annat också; vi såg operaimprovisation, gick på rockkonsert, musikworkshop, kollade coola filmer med Michael Jackson i 3D, åt lunch, byggde kvalster i verkstaden, kollade filmstudion, provade att klä ut oss i kostymförrådet, sket i sminkverkstaden då det var för lång kö och fikade.

Sedan var dagen slut och de stängde! Gå dit om ni har barn från sju år och uppåt. Perfekt för ungdomar. Kolla här!

lördag 8 oktober 2011

Facit

Facit, melodikryss nr 40, 2011-10-08

fredag 7 oktober 2011

Fredag

Inte tacos...

Ikväll är det "fredagsmys" som gäller. Kollegan "männoskomänniskan" hatar det uttrycket, och jag förstår henne. Det är faktiskt ganska töntigt, men jag måste naturligtvis skriva det hör bara för att reta henne. Det förstår ni, eller hur?

Frun jobbar ikväll så det är bara jag och sonen som umgås. Jag är hjärtligt trött på tacos! Tänka att man kan bli det!? Det är ju en middag som man kan variera i all oändlighet. Men nu får det vara nog. Jag hittade ett gammalt recept från tiden då vi prenumererade på "Linas matkasse". Tunnbrödswraps med lammkorv, kyckling och tzatziki uppskattades förra gången det serverades. Det blir bra!

Nej men för i h-vete! Ni ska väl inte tro att han åt någonting!? Hur kan ungen bara ändra smak sådär på ett par månader!? Jag tycker alla ungar ska komma med en bruksanvisning. Precis när man kommit på hur de fungerar så är det något som förändras...

Hå-hå, ja-ja!

torsdag 6 oktober 2011

Äntligen!

Tomas Tranströmer

Årets Nobelpris i litteratur gick i år till Södermalm!

onsdag 5 oktober 2011

Skit

Aj...

Idag bet jag i en oliv. Jag trodde oliven var utan kärna. Det var den inte. Knak! Och så åkte en krona ut. Jag höll masken hela lunchen. Jag lyckades till och med diskret spotta ut kronan genom ena mungipan och fånga upp den dyra lilla saken i servetten.

Trist, trist, övermåttan trist! Jag ser tusenlapparna fara iväg. Nu ska jag jaga tandläkaren!

Tjohoo.... :-(

tisdag 4 oktober 2011

A Swedish tradition ...

Cinnamon bun...

Today we celebrated "the national day of cinnamon buns" It is a completely meaningless tradition created by the Swedish trade. Guess if they are earning money by selling cinnamon buns for everyone!?

But cinnamon buns are delicious! It is always good with the cinnamon buns!

måndag 3 oktober 2011

Hatar!

Svampbob Fyrkant...

Hata är ett starkt ord. Man jag hatar verkligen Svampbob Fyrkant! Han är dum, har ett fult namn, går på fel kanal, ser helt klart ut att gå på droger (kolla ögonen!) och är helt galen! Han är dessutom extremt våldsam. Han borde låsas in på en sluten avdelning enligt LPT!

Dessutom avskyr jag reklamfinansierade TV-kanaler som vänder sig till barn! I Sverige har vi ett förbud mot reklamfilmer till barn,men de här oseriösa skitkanalerna struntar i det eftersom de sänder från ett annat land.

Skit!

söndag 2 oktober 2011

Höst

Vackra att se på...

Vi är omringade av stora kastanjealléer här i kvarteren. Träden är höga och tillhör nog en av de vackraste träd som finns. När de blommar på våren och sommaren så är det vackra blomsterkronor som liksom reser sig ur den väldiga trädkronan. På hösten växer det kastanjer som ramlar ner på marken. Och då är vi där och samlar upp dem.

De är otroligt vackra! Blanka och bruna. Vi lägger dem i vaser och har dem runt om i våningen. (Visst låter det bättre med "våning" än "lägenhet"!?) Fint höstpynt i väntan på vintern och julpyntet. På Katarina kyrkogård växer det många kastanjer. Där använder vi dem att pynta graven. Höstpynt i väntal på Allahelgonahelgen.

Och ni vet väl att en kastanj i jackfickan gör att man håller sig frisk!? Just nu har vi bytt ut förra årets lite skrumpna kastanjer mot nya fräscha. Alla jackor är utrustade med hälsobringande kastanjer!

God höst, på er alla!

lördag 1 oktober 2011

Facit

Facit, melodikrysset nr 39, 2011-10-01