söndag 31 juli 2011

Eslöv, by night!

Rekommenderas...

På kvällen åkte vi till bästa bankchefen och hennes flickvän. Där hade vi grillkorvskalas. Tänk, vad enkelt och vad gott! Och vilka massa goda korvar det finns!?

Sonen badade flera gånger i poolen. Fast det sista doppet var nog inte riktigt frivilligt. Han jagade nämligen en fluga lite för ivrigt. Vi hörde ett rejält plums och hittade sonen simmande i poolen. Han var påklädd och hade glasögonen på näsan. Gissa om han såg förvånad ut!? Och gissa vad vi skrattade när vi fick lyfta upp honom ur vattnet. Och gissa hur sur och förnedrad den lilla flugjägaren var!? Tusse liten!

Medan kläderna torkade spelade vi kortspelet "skip-bo". Det var kul och vi spelade länge!

Tack för en trevlig kväll!

Final

Full rulle i Västra hamnen...

Idag är det sista dagen för "Urban Beach" här i Västra Hamnen. Förutom finalerna i SM i beachvolley var det uppvisningar i en massa andra sporter. Vad sägs om kajak, skimboard, vindsurf, padeltennis, vattenfoboll och kitesurf. Var det någon sport ni inte kände till? Jag fattade ingenting innan jag såg de olika sporterna utövas. Ni som inte kunde vara där, ni kan väl googla!?

Hamnen var full med folk och solen sken faktiskt! Det är ju sällsynt här i Skåne, som ni vet... Det blev en trevlig dag i folkmyllret. Sonen kastade sig i vattnet flera gånger under dagen. Det verkar som om längtan efter sol och bad gjort att han glömt bort att ha egentligen är en badkruka!? Nu kastar han sig i det djupa vattnet direkt från kajkanten! Coolt!

Själv har jag bättrat på min "bonnabränna"...

lördag 30 juli 2011

Lite kul...


En vän på Facebook hade följande blondinskämt på sin sida;

En blondin kommer farande i sin sportbil o blir stoppad av en kvinnlig blond polis.
- Kan jag få se körkortet, säger polisen.
Blondinen letar i handväskan och säger stressat: - Hur ser det ut?
- Fyrkantigt och så är det en bild på dig.
Blondinen hittar en fyrkantig spegel och räcker över den. Polisen tittar på den, lämnar tillbaka spegeln o säger:
- Det är OK, du kan åka. Jag visste inte att du var polis!
 Jag gillar egentligen inte blondinskämt, men jag skrattade i alla fall. Facebookkompisen är dessutom blond själv! Jag hoppas vi hinner ses nu när jag äntligen är nere i Skåne!
 Kali nichta! 

Facit

Facit, Melodikrysset nr 30, 2011-07-30

fredag 29 juli 2011

Bio

Ja, den var väl kul...

Jag fick en tidig namnsdagspresent igår. Då svärmor var barnvakt smet vi iväg på bio. Bio passar perfekt då hela vår semester verkar regna bort här nere i Skåne!

Vi såg filmen "Bridesmaids". Den var väldigt "tjejig"! Jättemycket tjejfilm, faktiskt! Men den hade sina poäng, Den var riktigt kul och rapp. Se den och skratta gott!

Men den kommer inte bli ett minne för livet... Se den, skratta, ha kul och glöm!

Kali nichta!

torsdag 28 juli 2011

Inte regn idag...

...utan ösregn!

Jaha, då var solen slut igen! Kanske för gott den här semestern. I alla fall om man får tro en del av väderleksrapporterna. Det blev ytterligare en dag för kultur! Värre kan man ju ha det...

Vi gick till Malmö museer. Vi började med "Teknikens och Sjöfartens hus". Här inrymdes två museer. Dessvärre höll man på att renovera vissa delar av museet. De delar som var bäst för barn. Hur tänkte man då? Varför gör man inte dessa renoveringar en tisdag i november? Varför i hela friden gör man det mitt i värsta semesterperioden? Huset var ju fullt av semestrande barnfamiljer som flydde undan det hemska semestervädret. Korkat av Malmö stad!

Utställningarna var mycket bra och pedagogiska. Ett minus för att många audiovisuella inslag inte fungerade. Trasiga datorer och kassa pekskärmar. Ett stort minus för ett bra museum! Vi lärde oss om kroppen och kollade in i en riktig u-båt. Det är trångt därinne! Så är det! Kassa museet bjöd dessutom på entrén eftersom så mycket var stängt. Typiskt! Då kan man ju inte klaga och gnälla...

Sedan gick vi till Malmöhus slott, bara ett stenkast iväg. Där fanns resten av Malmö museer. Det gamla slottet Malmöhus har byggts ihop med en modernare tegelbyggnad. Lite konstigt, faktiskt... Men det funkar! Fast jag tycker museet "spretar" lite...

I källaren fanns ett fantastiskt akvarium och terrarium. Helt ok, faktiskt! Fast vi har ju sett många akvarier de senaste veckorna. Bästa var akvarierna om de svenska fiskarna. Jag upptäckte till min förfäran att jag inte kunde skilja på mört och brax! Men gädda och aborre klarade jag av lätt. Lite sitter kvar efter alla fiskesemestrar i barndomen. Det fanns även en månskensgrotta full med en massa nattdjur.

Sedan sprang jag upp i museet för att se lite på de övriga utställningarna. Jo, jag sprang. Detta då vi bara hade en timme kvar till stängningsdags. En utställning handlade om "Mode utan midja" och handlade om kvinnligt mode under 20-talet. Är man intresserad av mode och kläder var den nog jättebra. Men jag svepte förbi snabbt. Mitt mål var utställningen "Spelar roll" som handlar om att när hemska saker händer talar vi ofta om offer och förövare. Men många gånger finns också en tredje part, åskådaren. Den som ser men kanske inget säger. Det visades upp dokumentation från nazityskland under andra världskriget, då en hel nation åskådare teg, Men även vardagliga mobbingsitiuationer. Mycket intressant och gripande. Men återigen haltade tekniken. Filmer och bildvisningar som inte fungerade, trasiga hörlurar och en massa annat teknikstrul gjorde att mycket gick om intet. Dumma, dumma museum! Jag ska försöka gå dit igen. För det här är en viktig utställning.

Jag hann se en del av konstsamlingarna också. Bland annat ett fantastiskt verk av Barbro Bäckström som prydda den stora trapphallen. Jag får försöka gå dit igen. Jag vill se mer av konsten och även hinna in själva Malmöhus slott. Och det kostar bara 40 pix att besöka alla dessa museum!? Det är bra!

Mer info finns här!

onsdag 27 juli 2011

Strand

Massa strand idag, faktiskt...

Sol idag med! Heja! Matsäcken packades snabbt och vi drog till Skanör. Här fanns det ingen tång, men det var riktigt trångt. Kanske på grund tångsituationen på Falsterbo? Men vi hade det riktigt bra! Riktigt, riktigt bra!

Sedan dumpade vi sonen hos svärmor/mormor. Där fanns en muta om goda pannkakor och bra filmer på DVDn. Planen var att sonen skulle sova kvar där och vi skulle få en barnfri kväll. Vi har inte så många av dessa! Det beror ju på att vi bor i Stockholm och att varken salig mor eller salig far finns kvar och svärföräldrarna bor ju, på varsitt håll. här nere i Skåne. Det finns inte några naturliga barnvakter. Även om bästa grannarna ställer upp i vått och torrt, så är det inte riktigt detsamma...

På kvällen träffade bästa serbtjejen, tillika bankkontorschefen. Hon är dessutom sonens idol! Vi möttes i Västra hanmen där det just nu pågår "Urban Beach". En massa folkliv, SM i beachvolleyboll, strandhäng, sportuppvisningar och en massa annat. Kul! Vi tänkte käka middag på trendiga pizzerian. Den är så himla trendig att man inte behöver ens behöver vara trevlig som personal mot sina kunder. Goda pizzor, men jag varnar ändå för detta! För det är skit! Vi beställde då "takeaway" och satt vid kajkanten och njöt av både pizza och solnedgång. Och så slapp vi den snorkiga och inkompetenta personalen! Heja, på oss!

Sedan köpte vi god fika och begav oss "hem" till vår "lånelägenhet". När vi satt där och fikade ringde svärmor. Sonen ville absolut  inte stanna kvar i Lund. Han ville hem! Och han ville hem nu! Dessutom var han förtvivlad. Vi var dock beredda på detta. Sonen har ju varit ganska ångestfull den senaste tiden. Detta anses normalt i denna ålder. Därför hade jag avstått från att dricka alkohol denna kväll. Ingen stor uppoffring, eftersom frun inte gillar alkohol i vanliga fall och är "fyllechaffis" i nio fall av tio... Så jag tog bilen till Lund och hämtade hem sonen.

Sonen har lite, eller kanske mycket, ångestproblematik. Då är det viktigt att veta och känna att vi finns till för honom. Därför var vi beredda på att hämta honom om ångesten skulle uppstå. Bättre det än att vara livrädd för att någonsin sova borta i all framtid... Eller hur!? Vi får ta ett nytt försök nästa vecka. Det har ju funkat förut!

Men det blev en skön dag på stranden och sedan på "Urban Beach". Följt av en skön samvaro med vännen. Det ska vi göra om!

tisdag 26 juli 2011

Sol!!!

Vi vaknade till sol! Nämen, herregud!? Det var två veckor sedan sist! Finns det en svensk sommar!? Heja!

Sång och tårta på sängkanten, då sonen fyllde sju år! Herregud (igen!), sju år!? Jösses! Hur gick det till!? Han börjar bli gammal! Jag börjar bli gammal!! Hjälp!

Efter tårta och frukost så packade vi kylväskan och drog till stranden. Vi tillbringade dagen på Falsterbo. En lång skön strand med en finkornig sand som knarrar under fötterna. Nästan som potatismjöl, faktiskt. Det enda minus var att det dåliga vädret dragit in drivor med tång, som nu hade börjat stinka. Blä! Men vi hade en bra dag ändå!

På kvällen bjöd mormor på en trevlig födelsedagsmiddag i Limhamn. Vi satt vid havet och åt och drack gott! En riktigt bra semesterdag!



Falsterbo...

Grått, grått och regn, regn...

Det här är Åsa Omrell, tillsammans med sonen, som drejar...

Den skånska sommaren visar sig fortfarande från sin rätta sida. Grått och regn! Vad skulle vi hitta på idag!? Vi hade fått ett tips från en av sonens klassföräldrar och något som hette "Wallåkra Stenkärlsfabrik" och som ska ligga i Vallåkra, strax utanför Helsingborg. Vi "googlade" lite och fann lite mer information. In i bilen och iväg...

Vi hittade till stället tack vare vår GPS. Vi kom till en otroligt fin och vacker fabrik, beläget i utkanten av ett naturreservat. Då vi var där lite för tidigt tog vi en skön promenad i den omgivande skogen. Natrureservatet var som en orörd trollskog som omslöt oss. Vädret var varmt, lite kvavt och jättemulet. Men en promenad i trollskogen var nästan magiskt.

På Wallåkra Stenkärlsfabrik hade man rustat för barndrejning. Alla barn fick chansen att känna på lite äkta lera och att dreja. Hur kul som helst. Fabrikören, VDn och eldsjälen bakom hela Wallåkra Stenkärlsfabrik var den som hanledde barnen. Hon visade sig även vara en fantastisk pedagog både mot alla barn och deras föräldrar, som hela tiden skulle lägga sig i... (Alltså frun!) Sonen gjorde en otroligt fin skål, som blev helt jämn, vilket inte är det lättaste. Tro mig, jag vet!

Sedan åt vi en fantastisk lunch! Jag rekommenderar verkligen deras kräftskagentoast! Dessutom hann vi med vandringar i verkstaden, ugnen och butiken. Vi hann även se historien om fabriken och om hur man har byggt en kopia av den gamla bränningsugnen för att rädda hela fabriken och kunna rädda deras fortsätta verksamhet. Bra jobbat!

Jag köpte mig en jättekruka som är sagolik vacker! Frun försökte klaga, men tystnade snabbt. Jag köper aldrig något till mig själv, medan frun strör en massa pengar på skitsaker. (Sådana som jag sedan kastar efter ett tag...) Det blev en mycket bra dag trots det skånska skitvädret!

Nu åker ni till Wallåkra Stenkärlsfabrik! Kolla här!

måndag 25 juli 2011

Grå dag!? Javisst!

Tropikariet i Helsingborg...

Vad ska vi göra denna regniga dag!? Sonen har födelsedag imorgon och en del presenter måste inköpas... Vi körde till grannstaden Helsingborg. Frun erbjöd sig att shoppa och vi stack till Tropikariet. När vi kom dit var det en jättekö med människor som ville in från gråvädret. Tropikariet gör just nu sin bästa säsong någonsin! Tack vare den gråa regniga skånska sommaren!

Vi kom in efter en lång kötid. Nja, jag var inte imponerad. Jag tycker akvariet på Skansen är bättre. Man visst visst hade det sin tjusning. En ball grej var den skapade myrstigen som gick genom hela byggnaden. Från kassan i entrén genom alla våningar. Ibland genom plaströr, ibland på grenar och ibland, till och med, över skyltar. Det var coolt! Jag gillade de olika aporna och lemurerna som rörde sig fritt i rummen. Och så fåglarna så klart!

Men det ballaste var ändå "hajrevet" i källaren. Ett jätteakvarium med en massa vackra fiskar i alla tänkbara färger. Och ett par stycken majestätiska hajar som cirklade runt. Helt plötsligt upptäckte vi att det var matningsdags för fiskarna. Det släpptes ner fiskmat, i form av bläckfisk, från ovan. Och vi därnere såg hur fiskarna, stora som små, kivades om maten. Hajarna cirklade runt det hela och tog de största bitarna. Allt medan småfiskarna kämpade om småbitarna av fiskmaten.

Det var då vi såg det! Jag och sonen såg hur en av hajarna gapade och slukade en "Doris"! Bara sådär!? Naturen är hård! Ni har väl alla sett filmen "Hitta Nemo"? Och då känner ni karaktären "Doris". Stackars Doris...


Mums!

Grådag

Saker man kan göra när man har tråkigt;

Ha kul med kameran;


Shoppa lite;


Jodå, bara man har kul och är avkopplad är det semester...

söndag 24 juli 2011

Regn, regn, grått och grått...

Kul på dressin...

Vi vaknade till ett grått duggregn utanför fönstret. Alltså, är det såhär sommaren är i Skåne!? De senaste åren har vi verkligen prickat in regnperioderna. Nästa år ska vi ha semester uppe i Pite Havsbad. De brukar alltid vinna "solligan" på alla väderleksrapporter. Jag kan slå vad om att Malmö ligger i botten på den listan!

Idag ville vi göra något roligt. Vi bokade en dressin, enkelt och lätt. Efter frukost kastade vi oss in i bilen och körde som galningar för att hinna i tid till S:t Olof, ett litet idylliskt samhälle på Österlen. Där mötte vi upp med järnvägsföreningsmänniskan som hyrde ut en dressin till oss, lärde oss hur man kör en dressin samt lite trafikregler på räls. Sedan var det bara att hoppa på och cykla iväg. Vi åkte mellan S:t Olof och Gyllebosjö, vilket är en sträcka på 14 kilometer tur och retur. Vi åkte i vacker skånsk natur. Vi morsade på en massa kor, tjurar och rådjur. I Gyllebosjö tog vi en liten picknick innan vi åkte tillbaka.

På vägen hem till Malmö gjorde vi ett stopp i Simrishamn för middag. Jag käkade plankstek. Är inte just plankstek väldigt mycket 80-tal!? Gott var det i alla fall!

Nu är jag ikapp!

Äntligen...

Nu har jag uppdaterat min blogg! Man hinner ju inte sätta sig vid datorn när man är upptagen med att vara ledig... Scrolla ner och läs!

Kali nichta!

lördag 23 juli 2011

Facit

Facit, Melodikrysset nr 29, 2011-07-23

Norge

Men vad fan!?

Jag sitter som förstenad framför TVn och ser på sändningarna från NRK. Vad händer!? Hur kan en ensam människa spränga hela Oslo city och sedan bege sig ut till en ö och skjuta på barn och ungdomar!?

Det är inte sant! Är alla kollegorna och vännerna säkra? Varför?

fredag 22 juli 2011

Mer kultur!

Musik i sommarnatten...

Vi bor just nu i Malmö! Vi bor i en stadsdel som heter Västra Hamnen! Det är en skithäftig stadsdel! Så är det! Här finns en massa balla hus med cool arkitektur. Det händer hela tiden en massa roliga saker här i området. Just nu rustar man för "Urban beach" vilket innefattar SM i beachvolley och "Malmö Horse Show". Här i hamnen byggs det scener och spelplaner och på närbelägna "Ribersborgsbadet" bygger man nu en massa hinderbanor för hästar. Det kommer att bli hur kul som helst!

Det finns en massa kultur i området. Ball konst, coola installationer och en massa musik. Varje kväll hålls en konsert i skymningen. Man spelar musik med havet, Öresundsbron och Danmark i bakgrunden. Hur bra som helst!

Vi var lite spontana ikväll och gick ner till havet och den där plattformen där konserterna hålls. Det var mulet men ändå uppehållsväder. Vi är inte kräsna på väder den här semestern. Kvällen var förvånansvärt ljum. Den grå himlen gjorde att man inte såg över till Danmark, utan fick en horisont istället. Musiken som strömmade emot oss var vacker och suggestiv.

Det var en grupp som sjöng fantastiskt! De heter "Andetag" och en av medlemmarna är Diana Nunez. Hon är ju fantastisk! Hon var tidigare en ev medlemmarna i "Tre damer" som var hur stora som helst. De sjöng mycket med Cornelis på sin tid. Sedan blev vän hon uppsugen i någon konstig sekt!? Ted Gärdestad var väl med där också? Det var någon "Baghwansekt" där alla hade röda kläder och en medaljong, med själva profeten på. Det hela slutade med att någon tog alla miljoners med dollars och stack. De stackars sektmedlemmarna blev lurade och övergivna. Dumt!

Men nu fick vi höra Diana Nunez och hennes kamrater i "Andetag" sjunga för oss. Vissa av styckena var helt improviserade, medan andra var traditionella visor. Kvällen blev magisk! Så bra! Tack snälla ödet, för att jag hamnade här ikväll!

Malmö stad verkar vara en kulturvänlig stad! Men jag undrar ändå om stadsdelen Rosengård får lika mycket kultur som balla stadsdelen Västra hamnen!? De borde de få! De borde nästan få mest kultur av alla stadsdelar i Malmö. De behöver de och det skulle göra mest nytta!

Men kvällen i Västra hamnen var magisk!

Gruppen "Andetag" med Diana Nunez, Lena Jungmark, Helen Melin och Inger Ohlén-Reingold.

torsdag 21 juli 2011

Kulturella killar!

Ett mycket vackert museum - Glyproteket i Köpenhamn...

Det regnar och regnar här i Skåne. Resten av världen, eller i alla fall Sverige, verkar ha sol och strand. Men inte vi! Det pissar ner!

En perfekt dag för kultur! Jag och sonen åker över till Danmark och kollar in Glyptoteket. (Tredje gången i Danmark på en och en halv vecka!? Jag är väl en "globtrotter"!?) Jag har inte varit där sedan 90-talet, tror jag. Kommer jag fortfarande tycka att det är så vackert som jag minns det!? Frun vill inte följa med. Hon tar bilen "hem" till Lund istället och umgås med sin mor.

Vi promenerar till Malmö Centralstation. Den ser helt annorlunda ut nuförtiden! Jag lyckas hitta en biljettautomat och lösa biljetter med "Öresundståg". Jag hittar till en helt nybyggd perrong. Det var då jag kommer på det! Den "nya" citytunneln har ju förändrat hela stationen och hur man reser till Köpenhamn! Ny tunnel, nya stationer och sedan över bron till Köpenhamn. Vi var där på ett litet kick! Häftigt att bo så nära Europa som man gör här i Skåne!

Vi strosade omkring lite på Ströget innan vi tog oss till Glyptoteket. Jo, det var lika vackert som jag minns. Sonen gillade de vackra marmorstatyerna med motiv från den grekiska mytologin. Jag har ju berättat dessa sagor för honom sedan han var liten bebis. Fantastiska sagor! Mycket bättre än fåniga bilderböcker!

Sonens favoritstaty var den som föreställde Perseus när han halshugger Medusa. Ni kommer väl ihåg? Medusa är den hemska kvinnan med ormar i håret. Alla som ser henne i ögonen förvandlas till sten. Men Perseus besegrar henne till sist. Han använder dock den döda Medusas huvud till att förstena Atlas och på så sätt bildades Atlasbergen. En annan sak som faschinerade sonen var de egyptiska fynden, speciellt mumierna. Han har sett mumier förut då vi gått på "mumiesafari" på Medelhavsmuseet i Stockholm.

En annan sak som är bra med Glyptoteket är deras café. Där har de fantastiskt goda bakelser. Prova själv! Mer info här!

onsdag 20 juli 2011

Kiviks marknad

Stor marknad...

Idag åkte vi till Kiviks marknad. Jag ville veta om den är så burlesk som den en gång var. Men det var den inte! Inte en strippa så långt ögat nådde...

Vi hämtade upp svärmor i Lund och åkte mot marknaden. Där fanns en massa "knallar" som sålde allt mellan himmel och jord. Jag tog och köpte en langos. Det ska vara gott! Det här var misstag nummer ett! Den var nämligen inte god! Den smakade skit! Men ändå åt jag upp den!?

Sedan ville sonen åka "virvelvindarna". Och jag ställde upp! Det här var misstag nummer två! Att åka virvielvindarna med en dålig langos i magen är skit! Jag höll på att kräkas i karusellen. Men jag stapplade av och satte mig ner. Sedan började jag kallsvettas. Fy, vad illa jag mådde! Förmodligen var det en dålig räka på den där langosen. Köp aldrig något från "Langosvagnen", någonsin! De säljer skit! Jag var tvungen att lägga mig i bilen och vila...

Sedan kom fruns kusin med familj. Svärmor hade fixat värsta picknicken. Det kom förstås ett regnoväder, vilket det verkar göra jämt här i Skåne. Men vi fick till en trevlig och god picknick i gröngräset mellan skurarna. Jag hade piggnat till och njöt.

Kom nu ihåg inför Helsingborgsfestivalen att undvika langos! Speciellt de från "Langosvagnen"!

tisdag 19 juli 2011

Dyrt

Satan i gatan... Dyrt!

Den här dagen hade vi planerat att vi skulle vara på Legoland igen. Vi hade planerat in två dagar för att hinna med allt. Ja, alltså inte "vi", utan frun. Men efter 15 timmar i spöregn kände vi att vi inte ville tillbaka! Att Legoland är avklarat för all framtid! Ja, alltså inte "vi", utan jag...

Vi sov ut, åt en brakfrukost, checkade ut och drog iväg mot Sverige igen. På vägen stannade vi till i den vackra staden Köge, där vi käkade en lunch på stora torget. De där små danska städerna är verkligen gemytliga. Vi år en hyfsat god lunch. Och strosade runt lite på gatorna. Jag hann även kolla in den vackra kyrkan.

När vi satte oss i bilen råkade jag kolla på kvittot från lunchen. Jag och frun drack varsin stor Coca Cola Zero till maten. Det visade sig att bara vår dryck hade kostat 110 danska kronor!? Men vad fan! För Coca Cola!? Det var det inte värt! Danmark är ett dyrt men vackert land! Så är det!

På vägen hem svängde vi av vägen innan Öresundsbron och provianterade lite på "Bottle Shop". Allt är ju inte dyrt i Danmark...


110 DKK = 141 SEK

måndag 18 juli 2011

Legoland

Jodå, sådär...

Idag skulle vi till Legoland. Jag vet faktiskt inte vem som vill dit mest, men jag anar att det är frun. Hon missade visst stället som barn. Svärföräldrarna var visst inte så intresserade av detta helvete, vilket gjort henne lite bitter. Alltså inte generellt, men just vad det gäller Legoland.

Legoland är mycket! Det är jättemycket! Mycket lego! Mycket folk! Mycket, jättemycket regn! Mycket köer! Mycket, mycket, mycket... Och vi sprang runt överallt och gjorde allt! Och vi gjorde allt mycket länge! Så blev det!

Först löste vi biljetter. Det är dyrt! Mycket dyrt! Sedan gick vi in på området. Vad som faktiskt är bra är att alla attraktionerna är gratis, när man väl löst entrén. Och det passar ju bra eftersom man är luspank vid det här laget!? Fiffigt, eller hur!?

Amalienborg. Det kungliga slottet i Köpenhamn...

När man kom in var det ett stort område med en massa legobyggen. Olika städer, olika platser på jorden, star wars, cape canaveral och en massa, massa annat. Men allvarligt! Det är lego! Inte så kul, faktiskt!? (Att skriva detta om Legoland är nästan som att svära i kyrkan... Förlåt!)

Sedan var det trängsel och köer som gällde. Det flesta attraktionerna var för barn i fyraårsåldern. Alltså inte så speciellt spännande att åka. Men vi köade ändå! Det spöregnade var femte minut. Vädret var rätt mysko, faktiskt! Gårdagens regnponcho höll nästan hela dagen. Allt var dyrt, men vi hade med oss picknick, så där sparade vi lite pengar...

Mestadels av tiden ägnades åt att köa och att vänta på att barnen skulle åka attraktionerna. Det blev lite väl trist efter ett par timmar. Frun ville att sonen skulle göra allt! Jag menar ALLT!! Detta var någon sorts överkompensation för sin egen brist på Legoland i barndomen. Sonen såg lite lidande ut på kvällskvisten. Jag tror att till och med att han hade fått nog av köer och regn på slutet.

Nu ska jag inte vara orättvis och "dissa" allt på Legoland! Akvariet var fint och en del av attraktionerna var roliga. Lönen för dagens slit var att se sonen somna med ett leende på läpparna efter en lååång men rolig dag!

Nu har vi gjort Legoland! Och vi behöver inte återvända! Hepp!

söndag 17 juli 2011

Safari...

Givskuds Zoo, eller "Lejonparken" som alla kallar den...

Vi vaknade, gick upp och käkade hotellfrukost. Barnen hade en egen pannkaksbuffé. Den uppskattades av sonen. Hans frukost bestod bara av socker. Inte en vitamin så långt ögat nådde. Pannkakor med nutella och strösocker. Huvva! Ja-ja, det är semester...

Sedan åkte vi till ett fantastiskt zoo, eller safaripark. Man åker runt i bilar och tittar på alla fantastiska djur. Ibland kommer man till en parkering, där man får lämna bilarna och ta lite olika promenader till inhägnader, eller in i inhägnaderna, för att hälsa på mer djur. Giraffer, flodhästar, noshörningar, gorillor, getter med underbara killingar, lemurer, elefanter, små apor, stora apor, zebror, andra bruna fyrfotade randiga djur och så lejonen. Lejonen!! Jösses vad de är vackra!

Det var hos lejonen jag fick dagens enda raptusutbrott. Jag skrek för mitt liv! Som jag skällde ut frun! Jösses! Saken är den att frun öppnade bilfönstret när vi var inne i lejonburen. Hon ville nämligen få en bra bild på den majestätiska lejonhannen som låg och vilade invid ett stort köttstycke mat. Ni förstår väl att det är strängt förbjudet att veva ner rutan på bilen när man är inne i en lejonbur!? Frun tyckte jag överreagerade när jag kastade mig över henne, drog in henne genom fönstret, tryckte ner henne i sätet och fick upp fönstret igen. Allt på en tiondels sekund. Inte ett tack fick jag för att jag räddade familjen från en tragedi!? Det var först senare, när vi var ute ur buren, som jag tänkte att jag kanske skulle kastat av frun och kameran där inne i lejonburen. Så kunde hon ha fått sina bilder. Vi kunde ju alltid köra tillbaka till buren och hämta upp henne senare på kvällen... Hmmm! Eller kanske inte!?

Jag kommer aldrig mer besöka trista Kolmården eller futtiga Skansen! Danmark kan det här med zoo! Det finns flera fantastiska safariparker i det här landet. Jag rekommenderar verkligen ett besök på Givskuds zoo. Vi har även tidigare varit på Knuthenborgs safaripark, som ligger nere på Lolland, nära Rödby. Det är värt ett besök det med! Men åker ni till Knuthenborg så ska ni ha med picknick!

Vädret var ömsom regn, ömsom ösregn. Men vi hade ibland lite uppehållsperioder som varade i typ tio minuter. Mina regnkläder är kvar i Stockholm så jag fick köpa en ful regnponcho, vilket var en bra investering. När det regnade som värst flydde vi in i bilarna och när det regnade mindre var vi ute och promenerade bland djuren...

Djur är kul och lärorikt! Idag har jag sett in i en vargs öga på mycket nära håll. Jag fick även chansen att sitta bredvid en jättestor gorilla. Vid båda tillfällerna fanns det en glasruta mellan mig och djuren, men det var fantastiskt att komma så nära! Mer zoo till folket!

lördag 16 juli 2011

Framme...

Hemma...

Det gick snabbt att köra hela vägen till Kolding i Danmark. Frun hade skaffat en liten dosa som man fäste på insidan av vindrutan, ett så kallat "BroBizz", vilket alla skåningar har. Man kan då lätt och ledigt susa förbi betalstationerna på både Öresundsbron och bron över Stora Bält. Vi hade bokat in oss på det tråkiga Scandichotellet, som ligger i ett industriområde utanför stan.

Man glömmer lätt hur dålig standard det är på hotellrummen i Danmark. Det är en stor skillnad mot Sverige. Rummen är trånga, dammiga och luktar gammal heltäckningsmatta. Men vad gör det? Vi bor ju gratis med hjälp av mina intjänade poäng. Då spelar det ju ingen roll. Dessutom har vi ett gediget program framför oss, så vi kommer inte tillbringa tiden på det tråkiga hotellrummet...

Vi mötte våra vänner, sonens före detta dagiskompis med familj. De hade startat mycket tidigare än oss, men ändå kommit fram sent. Det visade sig att vi hade missat de massiva bilköerna som varit under dagen. Ibland handlar bra timing bara om ren tur.

Vi tog en middag på hotellet. Maten var god och vinet var svalt. Det är lite roligt att se hur dessa hotell, som normalt är avsett för affärsresenärer, ändrar karaktär på somrarna. Nu var hela huset fullt av semesterfirande barnfamiljer. Föräldrarna satt och åt i restaurangen medan barnen sprang omkring och lekte ute i lobbyn och i konferensrummen. Rummen hade utrustats med leksaker, papper och kritor, dataspel och en massa annat kul. Det hela var mycket bra anordnat. Personalen var helt fantastiska i bemötande och på att parera alla springande ungar.

Det här är ett bra hotell! Imorgon börjar äventyret!

Mer Danmark...

Legoland...

Nu åker vi till Danmark! Under ett par dagar ska vi göra grannlandet osäkert... Först blir det två dagar i Legoland och sedan en dag i Lejonparken, dvs Givskud Zoo. Tjohooo! Lika kul för vuxen som för barn! Barnslig? Jag? Det kan du ge dig på!!


Lejonparken...

Facit

Facit, Melodikrysset nr 28, 2011-07-16

fredag 15 juli 2011

Lite Danmark...

Danske pölser...

Dåligt väder idag med! Vi latade oss lite för länge, men det var vi värda! Sedan drog vi till Helsingborg, där vi parkerade bilen, innan vi tog båten över till Helsingör.

Där strosade vi runt lite innan vi käkade lunch. Lunchen bestod förstås av "danske pölser"! Vad är det för speciellt med dessa egentligen!? Det skiljer sig inte sådär jättemycket i smaken från de svenska varmkorvarna. Det är bara färgen och sättet man äter dem på som skiljer sig. Hur som helst måste man äta danske pölser när man besöker Danmark! Så är det!

Ett annat måste, när man besöker Helsingör, är att äta den goda glassen! Det finns ett glasshak som är vida berömt. Där käkar man en jättestrut med glass toppat med grädde, sylt och en "gräddbulle", vilket liknar en mosad "mums-mums". Jodå, det är väl gott!? Fast jag förstår inte riktigt grejen. Men traditioner är till för att hållas" Så det så! Så jag höll på traditionerna och smällde i mig en glass...

Det blev båten tillbaka till Helsingborg. Sedan stod vi och klädde om på parkeringsplatsen mitt i stan. Kvällen tillbringades på släktfest, mitt ute i den skånska landsbygden. God mat, god dryck, skyddande partytält och gott umgänge!

En bra avslutning på en bra dag!

torsdag 14 juli 2011

"Haur du sitt Malmö haur du sitt varden!"

Lilla torg...

I torsdags regnade de riktigt ordentligt i Malmö. Här i Västra hamnen blåste det dessutom riktigt ordentligt. Vi bor ju precis vid havet, så var väntat. Det blåser alltid en hel del här. Det pissiga vädret hade dock en fördel med sig. Måsarna höll för en gångs skull klaffen! Hallelulja!

Vi bestämde oss för att utforska Malmö stad till fots. Så på med regnkläder och fäll upp paraplyer. Nu ska vi ut! Vi gick från nya, moderna, flashiga Västra hamnen, in mot stadskärnan. Malmö är en riktigt vacker stad, full med gamla fina hus! Av en slump befann sig min "koumbaros", alltså "best man", i staden. Han hade ett par timmars vila mellan två flygningar. Vi hann träffa en nyvaken komips och tog en lunchdate på en pizzeria vid Stortorget. Sedan promenerade vi vidare genom den regniga staden. Lilla Torg var riktigt vackert. Hit ska vi återvända en solig sommarkväll! Så får det bli!

Visst har jag varit här förut, med då bara på genomresa eller på sin höjd ett snabbt besök. Men nu ska staden utforskas ordentligt känner jag. Jag hittar ganska bra i Göteborg, som är rikets andra stad och Uppsala, som är rikets fjärde stad, men stad nummer tre har jag visst försummat helt!? Skäms, på mig!

Vi gick vidare till Möllevångstorget. Husen var fortfarande gamla och vackra, men karaktären på staden ändrades. Ju närmare vi kom desto mer folkliv och myller blev det. Restauranger med mat från hela världen blandades med olika utländska mataffärer, hälsokostaffärer, en naturläkarmottagning och en massa olika frisörer. Mer "multikulti" med andra ord. Det gillar ju jag! Möllevångstorget är ett stort torg där det brukar vara en en stor marknad. Kanske kom vi för sent eller så var vädret för dåligt. De flesta höll på att packa ihop sina stånd.

Men vi gick fram till ett frukt-och grönsakstånd och kollade lite. Vilka varor! Och vilka priser!? Otroligt bra varor till låga priser. Här slängdes det käft mellan folk på ett roligt och humoristiskt sätt. Vi fick provsmaka en massa olika frukter. Bland annat smakade vi gudomligt goda aprikoser. De godaste vi någonsin ätit! Och då har både jag och frun bott utomlands ett par år och är van vid goda solmogna frukter... När frun frågade varifrån dessa aprikoser kom, blev svaret, på bred skånska; "Från andra sidan Malmö". Och alla skrattade glatt! Det visade sig att de kom ifrån Turkiet. Vi köpte med oss en massa aprikoser och bigarråer.

Nu var vi blöta in på bara skinnet! Dags att vända hemåt! Som trogna bloggföljerskan säger; "Haur du sitt Malmö haur du sitt varden!" Det stämmer, faktiskt!

Möllevångstorget...

Bara liiiite grått! Det går nog över!




...med en blandning av...





Det är Malmö i ett nötskal!

onsdag 13 juli 2011

Regntunga skyar..


Idag vaknade vi till regnsmatter mot balkongen utanför fönstren. Vi insåg ganska snabbt att det planerade dagen på stranden, tillsammans med kusinen och hans familj, gick om intet. Efter lite telefonerande hit och dit kom vi överens om att utforska staden Helsingborg lite närmare. Så fick det bli!

Helsingborg har vi varit i flera gånger förut. Alltid lika trevlig och gemytlig, alltid lika myllrande på något sätt och alltid en massa danskar överallt. Vi mötte upp äldste kusinen med familj nere vid knutpunkten. Sedan gick vi runt på stan och beblandade oss med myllret. Vi tog lunch på ett "hak" som var både trevligt, gemytligt och prisvärt. Vi klättrade upp i "kärnan" och hann med en eftermiddagsfika. En trevlig dag!

Imorgon planerar frun och sonen att gå ner till SVTs direktsändning av "Sommar" på "Bolibompa". Det är ett program som sänds dagligen härifrån Västra hamnen i Malmö. Så ser ni några galningar som vinkar i alla kameror så är det min lilla familj. Själv stannar jag hemma och brassar en rejäl frukost till de hemvändande. Vi får se om de kommer upp i tid...

Kali nichta!

tisdag 12 juli 2011

Skanör-Falsterbo

Fint ska det vara...

Först ett morgondopp i havet. Det var kallt som satan! Så käkade vi lite frukost. Därefter bar det iväg till playan! Det gäller att passa på när solen skiner! Det är visst sämre väder på väg in senare i veckan.

Stranden i Falsterbo var fantastiskt. Det fläktade och var precis sådär lagom varmt. Jag hade inte riktigt ro att ligga still, så jag promenerade kilometervis längs med stranden. Sedan drog vi till "Café Kust" för lunch. Det hade vi kunnat vara utan. En riktig turistfälla med undermålig mat till skyhöga priser. Blä! Men man kan inte vara här ute på udden utan att ha tagit en glass på "da Aldo" i Skanör. Det var grejer det! Äkta god hemlagad italiensk glass. Mums!

Nu ser jag ut som en kräfta i fesjet, men vad gör väl det!? Vi kommer återvända hit fler gånger. Men då med matsäck! Så får det bli!

måndag 11 juli 2011

Måndag!

Mums i Höganäs...

Vi vaknade upp pigga och glada i världens skönaste hotellsängar i Jönköping. Efter en brakfrukost packade vi in allt i bilen och drog vidare mot Skåne. På vägen ner lyssnade vi på olika Spotifylistor och sjöng med för full hals. Efter ett tag började det knorra lite i magen. Det var dags för lunch! Precis i det ögonblicket närmade vi oss avfarten till Höganäs.

Jag har tidigare hört talas om "Pannkaksladan" i Höganäs. Så jag svängde av bilen mot metropolen Höganäs. Samtidigt ringde jag Eniro för att få reda på adressen. Höganäs var ett fint litet samhälle. Här fanns en massa "Outlet-butiker" och så förstås "Pannkaksladan"...

För ett rövarpris fick man äta hur mycket pannkakor man ville. Amerikanska pannkakor med bacon och lönnsirap, blåbärspannkakor, chokladpannkaka och fläskpannakaka, och till de allehanda sylter, toppingar och grädde. Jösses! Det var gott! Men hur mycket man än åt var det omöjligt att komma upp till de där rövarpriserna... Dessutom fanns det lekmöjligheter för barn och en massa djur att titta på. Jaha, det var Höganäs det!

Sedan drog vi ner till Malmö. Vi hittade vår lägenhet, som är helt fantastisk! En trendig liten etagelägenhet mitt i området "Västra hamnen" i Malmö. Efter att ha varit och handlat tog vi på oss morgonrockarna och tog ett kvällsdopp under skuggan av "Turning torso" och med vackra Öresundsbron som vy.

Vi kommer att trivas!

söndag 10 juli 2011

Semesterhelg!

Visingsö är en pärla!

Lördagen var varm! Mycket varm! Jag skickade ut frun och sonen att förlusta sig på stan medan jag städade. Som jag städade! Jag gick igenom alla skåp och lådor och kastade allt skit som, samlat på sig de senaste åren. Jag är verkligen gift med en "hamster", hon samlar på sig allt!? Jag tror jag hann kasta fem stora svarta sopsäckar med skit, innan hon och sonen kom hem. Förmodligen kommer hon inte sakna någonting!? Kanske märker hon att vi har lite med utrymme i skåpen!? Men då skyller jag bara på att jag arrangerat om lite för att frigöra lite mer förvaringsutrymme... Går det, så går det!

Min fru...

När vi vaknade på söndagen packade vi ner det sista. Pussade lite på katterna och åkte iväg. Planen var att ta en rejäl hotellfrukost på Hotel Clarion Stockholm, som ligger en bit upp på gatan, men vi missade den precis. Vi fick istället gå över till "plan b", dvs frukost på ett annat, inte fullt så fashionabelt, ställe. Men mycket prisvärt. Sedan drog vi ner på motorvägen mot Småland.




"Plan b"...

Vi mötte trevliga smålandsfamiljen i Gränna. Vi tog en "turistfällelunch" i hamnen, innan vi tog båten ut till Visingsö. En grön och vacker ö, utan en endaste backe. Idealisk cykelö, men även att åka "remmarlag", dvs häst och vagn. Innan vi åkte remmarlag hann vi vandra runt lite på ön och kolla in ruinerna och lära oss lite om öns intressanta historia. Sedan tog vi båten in till Gränna igen.

Inte ett besök i Gränna, utan att man kollar in hur man gör polkagrisar! Så det gjorde vi! Vi var här och det var trevligt! Vi hann med en spontanfika i kvällssolen. Det var då vi alla kom på att kvällen är för vacker för att avslutas redan nu. Så vi hängde med bästa smålandsfamiljen hem till hemmet i Jönköping och fick en toppentrevlig grillmiddag! Mer sånt! Mera spontana kvällar!

Nu sover vi på sköna hotellet i Jönköping. Imorgon drar vi vidare mot Skåneland! Natti, natti!

lördag 9 juli 2011

Saknar färsk mat!

Mycket viktig i ett hem...

Kylskåpet pajade ju i veckan. Vi har tvingades käka en massa "take-away-mat". Hela veckan har det varit thaimat, pizza eller korvkiosk-mat. Sonen har fått dricka Festis till frukostgröten. Inte bra! Kylen gav upp veckan innan semestern. Det var inte sådär jättebra tajming,,, Det är en förvaring om att vi måste renovera köket snart. Mycket snart, faktiskt! Spisen och fläkten är av samma årgång som den trasiga kylen. Vi håller tummarna för att köket ska hålla ett par månader till!

I onsdags hittade frun ett kylskåp på Blocket. Det var precis samma modell och storlek som vi hade tidigare. Så det skulle passa in precis i det där hålet där gamla kylen hade stått. Bara 400 spänn!? Förmodligen hade frun prutat en del, Pinsamt!

Nu gällde det att handla snabbt! Jag var på jobbet. Kylskåpet fanns på Kungsholmen. Bara på andra sidan Tranebergsbron, från min sida alltså. Eftersom jag tog tunnelbanan till jobbet i morse var bilen hemma. Frun dumpade sonen hos underbara grannarna och tog bilen mot Kungsholmen och jag tog en rejäl pirra från kontoret och tog mig mot tunnelbanan. Jag och pirran kom ombord och åkte över bron, in mot stan. Då ringer frun.

Min fru är världsbäst på att köra bil, säger hon i alla fall. Och hon hittar överallt, säger hon det med. Stämmer det!? Nepp! Jag försöker förklara att jag är född och uppvuxen i denna stad, medan hon faktiskt är inflyttad i vuxen ålder. Men det hjälper inte. Hon lyssnar inte och så blir det skitfel hela tiden... Hon kom till rondellen vid Lindhagensplan där hon snurrade fel ett par gånger och tog fel avfart, med den påföljden att hon hamnade på samma bro, fast på väg ut från stan. Och det i värsta rusningsköerna! Ja, ja, det var bara att vänta på henne en halvtimma...

Vi hittade så småningom adressen och köpte ett kylskåp av en trevlig kille. Han hjälpte oss att baxa ner den till bilen. Hela skiten gick in i bagaget. Fast vi fick binda fast den rejält och åka hem genom bilköerna med halvöppen baklucka. Men det gick! Väl hemma fick barnvaktande bästa granne hjälpa till lite med att baxa in åbäket. Och nu står det där och surrar så fint och tryggt! Nu kan vi dricka kall mjölk igen!

Jag berättade för killen som vi köpte kylskåpet av hur jobbigt det var att vara utan ett fungerande kylskåp. Och hur dåligt tajmat det var med ett kylskåpshaveri veckan innan semestern. Killen tittade på mig och berättade att de hade varit utan kök i två månader! Jag måste helt enkelt lära mig att hålla käft lite då och då och sluta gnälla så mycket!

Så får det bli! Nu ska jag ut i köket och krama om kylskåpet! Kali nichta!

Facit

Facit, Melodikrysset nr 27, 2011-07-09

fredag 8 juli 2011

Semester!

Äntligen!

När man var barn så var julafton den längsta dagen på hela året! Kommer ni ihåg!? Man bara led, och väntade... Långfredagen var också ganska trist. Sorgmusik på radion och en tråkig långfilm om Jesus var det enda som visades på TV. Ja, jag vet! Jag är skitgammal! Påskafton var också ganska trist. Man bara väntade och väntade på den där förbannade påskharen och det där djävla påskägget.

Men nu, som vuxen är både påsken och julen riktigt trevliga. Fast nu äter man ju sill, Janssons frestelse och nubbar. Det ökar ju trivseln rejält. Eller hur!? Årets absolut längsta dag är dagen innan semestern! Som den här djävla dagen har sniglat sig fram! Det är som att världsalltet bestämt sig för att håna mig! Dagen har varit överdjävlig! Så är det! (Fan, vad jag svär!? Det låter ju för djävligt! Jag får skylla på en blandning av frustration och trötthet. Jag är djävligt trött!) Dagen var lång! Mycket lång! Jag hann inte med allt! Men det skiter jag i! Det som inte hanns med får göras en annan gång. Så är det med det! Låååång dag!

Arbetsdagen tog i alla fall slut till sist! Nu är det SEMESTER! Jag ska vara ledig, ledig och ledig! I fyra veckor! Hallelulja, så skönt! Efter semestern ska jag jobba i tre veckor, varav en vecka är konferens. Sedan är det dags för våra två veckor "hemma" på Kreta. Tillsammans med hela de gamla Kretagänget!

Nu ska vi tillbringa fyra veckor i Skåne. Jösses!? Jag måste ringa en "jourhavande stockholmare" varje dag, Annars jag kanske börjar "skorra" på "rrr"!? Huvva!

Svåger har en lägenhet i "Västra hamnen" i Malmö, precis bredvid "Turning torso". Lägenheten bebos av hans dotter, "äldsta kusinen". "Äldsta kusinen" sommarjobbar just nu i Stockholm. Så hon bor i vår lägenhet och vi tar hennes lägenhet. Helt perfekt! Och dessutom får vi kattvakt! Toppen! Vi kommer att bo i "Västra hamnen" i Malmö. Det är ungefär som "Hammarby sjöstad" fast med havet, horisonten och Öresundsbrom som utsikt. Till skillnad mot lilla Hammarby kanal... Dessutom närheten till strandbad, restauranger, cafeér och hela Malmö.

Vi har lite planerat som måste avverkas;
  • Legoland i Danmark
  • Lejonparken i Danmark
  • Kiviks marknad
  • Pannkaksladan i Höganäs
  • Helsingborgsfestivalen (Jag gillar langos! Jag saknar "Vattenfestivalen"! Så är det...)
  • Besöka Gränna, Jönköping och Visingsö. Det här gör vi på vägen ner till Skäne.
  • Jag vill se konstmuseét Louisiana. De ska dessutom ha bra aktiviteter för barn. Sonen gillar ju museer...
  • Strand
  • Hav
  • Böcker
  • Släktträff med Skånesläkten. Alltså den släkt jag gift in mig i... Underbar familj! Inte lika inavlade som vi är på Söder.
  • Varberg
  • Torekov
Det blir en bra sommar! Och om det regnar drar vi in til stan eller över till Köpenhamn. Solen får vi ändå på Kreta! Nu är det SEMESTER!!!

torsdag 7 juli 2011

Jag orkar snart inte...

Trött, trött, trött...

Jag är så förbannat trött! Så är det! Riktigt "satan-i-gatan-trött", är jag! Jag har ont i hela kroppen av trötthet... Jag är så trött så jag inte kan sova! Då är man riktigt trött!

Hela våren har varit riktigt slitig. På jobbet har det varit mycket, riktigt mycket, hela tiden. Och dessutom har det varit lite splittrat då jag haft lite olika arbetsuppgifter hela tiden. Det blir liksom lite mer komplicerat och lite mer rörigt då. Och det är faktiskt ganska ansträngande. Kul ibland, men ansträngande...

På hemmafronten har det också varit uttröttande. Frun jobbar ju skift och jag springer från jobb till skola och sedan är jag med sonen hela kvällen. Jag uppskattar naturligtvis det. Men visst vore det kul om man fick sitta för sig själv och tänka ibland. Eller umgås med vänner!? Jag vet inte ens om jag har några vänner kvar!? Jag hinner ju aldrig umgås med dem... Jag hinner aldrig träna. Eller läsa en bok. Jag saknar ett vuxenliv!

Trött, trött, trött... Och det är torsdag! Blä!

onsdag 6 juli 2011

Men vad f-n!?

Morris...

När jag kom hem idag så vad det bara Sigge som mötte mig i dörren. Så brukar det ju inte vara!? Jag letade runt i lägenheten och ropade på Morris Men inte ett livstecken från det lilla kattskrället. Jag tittade till och med i strumplådan. Ibland kan man hitta det lilla livet där. Men inte den här gången.

Men så hörde jag något ljud ovanför mig. Det var då jag såg honom! Han satt uppkrupen på sovrumsdörren!? Hur i hela friden har han kommit upp dit!? Han såg inte ut att ha några som helst planer på att hoppa ner, utan låg där på dörren och såg mycket nöjd ut. Jag tog ner honom på en gång. Sedan gosade vi en stund.

Nu kommer jag ligga sömnlös hela natten! Hur sjutton kom katten upp på dörren!?

Kali nichta?

tisdag 5 juli 2011

Schhh!

Så här är det;
  • 20.00, SVT 1, "Allsång på Skansen"
  • 21.00, SVT 1, "Morden i Midsomer"
  • 22.35, SVT 2, "In treatment"
Håll er borta! Den här kvällen är helig! Så är det!

Fett ofräscht!

Trångt...

Då en bilresa, som normalt tar 20 minuter, tar en timme idag så tog jag tunnelbanan till jobbet. Det fungerar ju nu, så här i semestertider, då jag arbetar på kontoret. Annars far och flänger jag ju land och rike runt.

Det är inte ofta jag åker tunnelbana. Det kändes, typ, 90-tal att sitta och trängas med andra människor. Var är aircondition? Finns det ingen radio? Folk hostar och snörvlar helt ohämmat. Usch! Tänk om folk tror att jag är från Farsta!? Pinsamt! Jag måste komma ihåg att sprita händerna när jag kommer fram till jobbet! Kan man köpa munskygg på apoteket? Jag kanske skulle passa på att köpa öronproppar också!? Så slipper jag höra alla pinsamma och högljudda telefonsamtal i omgivningen...

Fast jag hann ju läsa hela DN på vägen! Det var längesedan jag hann läsa den en vardagsmorgon...

måndag 4 juli 2011

Jaha, ja...

Nämen, jättekul! Verkligen! Jodå, fina fisken!

Vaknade motvilligt. Vädret var grått. Sonen ville sova men jag tvingade upp honom. Frun var redan på jobbet sedan i ottan. Lagade frukost till sonen. Det var när jag skulle hälla upp mjölken som jag märkte det... Mjölken var sur, fast den skulle hålla ett par dagar till!? Det visade sig att kylskåpet inte fungerade. Det har förmodligen pajat under helgen och all mat har ruttnat. Skit!

Sedan lämnade jag sonen i skolan. Idag började "sommarfritids", vilket innebär att man slår ihop en massa klasser och skolor och har alla en jättestor grupp. Sommarfritids hålls på sonens skola. Men var i hela friden ska de hålla till!? Vi sprang genom klassrum och trapphallar. Upp för trappor, ner för trappor innan vi hittade ett rum fullt med en massa barn. Det fanns en massa lärare där, men ingen var intresserad av att hälsa eller registrera att jag lämnade mitt barn i deras omsorg. Det pratade om mest om var kaffet fanns och om någon hade satt på kaffebryggaren. Man kanske skulle jobba lite på information och kommunikation!? Bara ett tips... Bara för att skolan har "sommarfritids" på samma ställe sedan 1984, så betyder inte det att vi som har sexåringar, för första gången i skolan fattar vad som gäller!? På vägen därifrån talade jag med frun i telefon och hon skulle genast ringa och kolla hur det var på skolan. Stackars lilla lärare som svarar i telefon när hon är på hugget... Skit!

Just nu är det vägarbete på Essingeleden, i båda köriktningarna. Samtidigt är ena tunneln på Söderleden avstängd. Södra länken har också vägarbete, liksom Nynäsvägen. Detta innebär trafikkaos i hela stan. Gudskelov var jag lite förberedd. Men resan som brukar ta 20 minuter tog en timme. Skit!

På jobbet blev jag arg och besviken på ett tarvligt mail. Sedan skulle jag registrera en massa saker som skulle vara färdigt imorgon. Det tog tid! Men jag klarade det före deadline. Varför gnäller man då!? Skit!

Jobbade över för att hinna ikapp. Veckan innan semestern är både den längsta och den kortaste arbetsveckan på hela året. Lång för att man längtar till semestern och dagarna liksom "sniglar" sig fram. Kort för att man inte kommer hinna med allt man borde göra innan semestern. Och det är alltid någon som kommer att gnälla för de saker man helt enkelt inte hann med... Skit!

En timme i bilköer på vägen hem! Imorgon tar jag tunnelbanan. Jag ska hämta sonen i skolan, då frun jobbar kväll, och kan inte komma för sent till kaoset på sommarfritids. Skit!

Det blev ingen lagad middag ikväll. Maten är ju rutten! Det blev en middag från thaikiosken och korvkiosken. Sonens stora kusin var här. Det var ju inte skit. Men att inte kunna laga mat hemma och bara kunna bjuda på Festis som dryck, Det känns inte bra. Skit!

Det bästa med den här dagen!? Den kommer aldrig igen!! Skit!!

söndag 3 juli 2011

Helg!

Grillhelg! Det är svensk sommar, det...

Efter lång och skön frukost, med melodikryssande förstås, började vi packa våra pinaler. Jag var otroligt trött efter veckans totala sömnbrist och stress. Både på jobbet och privat, faktiskt. Jag försökte sova lite innan vi skulle ge oss iväg, men det gick inget vidare.

På eftermiddagen hade vi packat bilen och åkte iväg mot kranskommunen i norr. Till äldste kusinen med den trevliga familjen. Ja, alla mina kusiner har trevliga familjer, men nu var vi med den här kusinen och hans trevliga familj. Vi började med att ta ett dopp i Mälaren. Årets premiärdopp, faktiskt. Lite i senaste laget när det faktiskt blivit juli... Det var riktig skönt! Badet hette Kairo!? Sedan hem och tända grillarna.

Kusinen är grillarnas mästare! Han blandar i någon sorts blöt bark i kolet, vilket gör att köttet och korven får en otroligt rökig smak. Som vi åt! Och drack! Och åt lite till! Till efterrätt blev det ännu en säsongspremiär. Rabarberpaj! Mums! På natten satt vi och spelade kasino till långt in på småtimmarna.

På morgonen år vi en supergod frukost. Eller frukost det var väl mer en brunch. Eller kanske inte? Vi sov så länge att vi vaknade faktiskt till lunchen. Och barnen sov de med! Perfekt! Det bjöds på värsta hotellfrukosten. Vi börjar bli bortskämda med våra helgfrukostar...

På eftermiddagen var frun och sonen på lådbilsrace här på Söder. Själv stannade jag hemma och försökte jobba undan lite. Jag vet att det är söndag, men ibland måste man jobba undan en del. Speciellt innan semester... Middagen fick bli på kebabstället, tillsammans med vänner. Vi orkade inte laga någon middag. Så blev det!

Nu kliar det i myggbetten, men det var det värt!