lördag 29 januari 2011

Facit, Melodikryss nr 4, 2011-01-29

fredag 28 januari 2011

Jag är bra!


Idag hade jag utvecklingssamtal med chefen. Det gick bra!

torsdag 27 januari 2011

Kongress

Kongress...

Två dagar har spenderats på en stor konferensgård, någonstans i skogen! Men vad bra det gick! Delegaterna anlände från Nordens alla hörn. Alla kom på tid, utom den personen som jag skulle hämta på centralen. Ni ska väl inte tro att tåget kom på tid!?

Dagarna gick fort då intressanta föreläsare avlöste varandra. Utställning och workshop stod också på agendan. Och så god mat och lite gott vin. På kvällen när nattklubben hade öppnat var jag så trött att jag bara stöp i säng.

Nu har vi packat allt och sitter nöjda och bara pustar! Det är kul när det flyter på! Hepp!

tisdag 25 januari 2011

Full rulle!

Det går snabbare än snabbast....

Man får betala för att vara borta en vecka från jobbet. Jösses vilken fart det varit!

I måndags satt jag och svarade i telefonen på kundservice. Många ärenden låg och väntade! I tisdags hjälpte jag till och förbereda den nordiska kongressen som vi ska anordna. 100 delegater anländer imorgon.

Finska kollegan har järnkoll på allt. Vi packar efter checklistor. Lite stressigt men allt är välorganiserat och kontrollerat. Jag fick dessutom lite sovmorgon då jag ska hämta en delegat från Göteborg på centralen imorgon. Ibland ska man ha lite tur! Så är det!

Full rulle!

söndag 23 januari 2011

Naturvetenskapliga killar

Tänk att fysik kan vara så kul...

Idag arbetar frun. Jag är på tu man hand med sonen. Eftersom jag varit bortrest hela veckan så satsade vi på en heldag med kvalitetstid. Vi går ju mycket på museum, jag och sonen. Han gillar det, och det gör jag med. Nu har vi faktiskt varit på varenda museum som är värt att besöka. Så vi åkte en bit utanför tullarna, skulle man kunna säga.

Vi drog till Tom Tits Experiment i Södertälje. Kul som sjutton! Ett helt hus fyllt med en massa experiment. Och det bästa av allt är att man får pilla, röra och känna på allt! Inga föremål i glasmontrar eller tavlor på väggarna. Vi började med en pannkakslunch för att orka med alla begivenheter. Sedan gick vi från våning till våning. vi hann med att utforska kroppen och alla dess sinnen, göra en massa fysiska experiment, se en råttshow, leka med vatten, leka med bollar, leta upp en skatt och kolla en såpbubbelshow. Visste ni att världens största såpbubbla var 34 meter? Nu vet ni det!

Men man får ha med sig kosning om man ska vara där en dag! För en vuxen och ett barn kostar det 340:- i entré och lunchen gick på 175:-, visserligen en buffélunch men ändå... Museerna hemma i stan är lite billigare.

En bra dag!

lördag 22 januari 2011

Facit

Facit, Melodikryss nr 3, 2011-01-22

fredag 21 januari 2011

Uteservering

Livet på en pinne...

Sista dagen i Malaga. Middagen igår blev kul! Idag är jag lite tung i huvudet, men det var det värt! Väskan är packad, jag är utcheckad och njuter av solen och den trevliga staden.

Jag och några kollegor åt en god lunch på stan. Jag kan tänka mig att komma tillbaka och utforska staden lite mer. Jag är glad att vi hann besöka Picassomuseet i tisdags. Ett vackert museum fyllt med roliga tavlor. Sådana som man blir glad av! Jag log i mitt inre hela dagen...

Snart dags för avresa! Hemma igen sent inatt. Natten blir kort om jag ska orka upp till Melodikrysset imorgon. Vi får se hur det går... Längtar hem till min egen säng, familjen och katterna!

Adiós, Málaga!




torsdag 20 januari 2011

Fototävling

Idag var vi indelade på lag och ute och fotograferade på stan. Det var en rolig teambuildningaktivitet. Det är en fototävling där vi ska skildra våra intryck av Malaga. Det hela kommer att bli ett bildspel eller film som ska visas på kvällens galamiddag. Må bästa lag vinna!

Vi sprang runt och fotograferade en massa. Vi fick med oss lite matsäck från hotellet och begav oss ut i solen. Lagkamraterna kom från alla de nordiska länderna. Stämingen var hög. Och högre blev den när vi hittade en mysig liten Bodega där vi satt i solen och drack gott Malagavin. Och stämningen blev ändå högre då vi hittade en liten bar som hette "Gin & Tonic"! Vilka goda gin & tonic de gjorde. De blandades med omsorg. Stora kupade glas, Bombay Gin, Schweppes Tonic, pressad citron och i med lite citronskal. Mums!


Lite bilder från saluhallen;


Goda snäckor! Men mycket jobb för lite mat. Vi åt sådana på fiskrestaurangen härom kvällen...

 

Söta och goda...

 

Här finns alla sorter...

Tapas eller mezes?

Tapas...

Alla som känner mig vet ju att det är Grekland som gäller. Men Spanien är faktiskt ett helt underbart land! Och det finns en hel del gemensamma nämnare. Även om de ligger på olika sidor om det stora Medelhavet. Dessutom tillbringade vi semester i båda länderna förra året, vilket givit mersmak.

Maten är fantastisk i de båda länderna. Här i Spanien äter man ju tapas. Man fyller bordet av smårätter och sitter och äter i timmar. Precis som en god middag "hemma" i Grekland. En massa mezes och middag i timmar. Det är ett skönt sätt att umgås på och en lång och mycket god middag.

Ikväll var vi iväg på en "teammiddag" med alla nordiska kollegor som jobbar inom samma produktområde. Vi samlades på hotellet och hade lite tävlingar. Bland annat en ölhävartävling. Alla som känner mig vet att jag inte dricker öl. Men vad gör man inte för laget!? Sedan skulle man vissla först efter att ha tagit en matsked potatismjöl i munnen. Blä! Därefter begav sig de olika lagen ut på stan med olika uppdrag. Utrustade med karta skulle vi hitta till vår restaurang.

Vi hade kul! Mitt lag, som jag var lagledare för bestod av två finnar, två danskar och jag. Vi gick in för våra uppdrag seriöst. Och vi hade faktiskt de mest kreativa lösningarna, om jag får säga det själv... Så småningom hamnade vi på en enkel tapasrestaurang på en bakgata lite från den stora gågatan. Vi hade en jättekul kväll!

Och maten var fantastiskt god. Förutom en rätt bestående av bläckfisktärningar och bönor. Allt annat var gott! Otroligt gott! Men äter man tapas måste man smaka och äta mycket av det som man tycker är gott! Vissa av kollegorna var skeptiska och vågade inte smaka sig fram. Och hela tiden verkade de vänta på en huvudrätt... De blev nog besvikna!

Kvällen var toppen! God mat och en massa skratt!




Mezes...

Kan berätta att kollegan produktchefen smugglade potatismjölet i sin necessär. I små plastpåsar... Om tullen hade börjat granska innehållet skulle han bara säga att det var talk, då han transpirerar mycket. Hmmm! Jag tror nog han hade missat planet...

tisdag 18 januari 2011

Vin!

Gott Malagavin...

Konferensen fortsätter. Frun därhemma är så avundsjuk på att jag får resa mycket, bo på hotell och ha en massa konferenser här och där. Dessutom är hon ibland sur för att jag inte hör av mig. När jag förklarar att jag inte hinner tror hon mig inte... Typiskt!

Idag konfererade vi över elva timmar. Vi hade en lunch. Kaffepauserna bestod i att vi gick ut och hämtade fika och gick in till konferensrummet igen. Jag har inte hunnit ut utanför hotellet ännu. Vi bor mycket centralt, faktum är att vi verkar bo på centralstationen med en shoppinggalleria i huset. Vi jobbar hårt, men det är faktiskt riktigt givande och kreativt. Och vi gör det för att kunna få lite mera "luft" i schemat senare i veckan. Planerad strategi, alltså!

I Spanien dricker man vin till maten. Det gillar jag! Här i Malaga finns det jättegoda viner. På rummet fick vi ett sött vin som smakar som russin. Riktigt gott faktiskt! Till middagen drack jag ett jättegott vitt vin. Men man dricker vin till lunchen också! Så fort man tar en klunk ur sitt glas är det en kypare där och fyller på. Man får passa sig! Men kanske att idéerna och diskussionerna blir ännu kreativare efter lunchen...

Ikväll ska vi visst ut på stan och käka tapas! Gott!

måndag 17 januari 2011

Lång dag, låååång dag...

"Nej, men vad gott!? En macka!"

Jag vaknade halv fyra i morse. Eller "vaknade", jag väcktes snarare! Ingen normal människa slår upp sina ögon frivilligt vid den tiden. Hur som helst så fick det bli en snabb morgontoalett, stänga resväskan och bege sig ut i natten, eller morgonen...

Taxin kom på tid och körde till Arlanda Express. 40 minuter,efter det att jag lämnat hemmet var jag ute på Arlanda. Det gick fort! Mötte upp med kollegorna och började checka in. Det blev en lite krånglig incheckning då ingen av oss kunnat checka in på nätet. Detta då vi var bokade som en stor grupp. Väl innanför säkerhetskontrollen var tiden lite knapp, men jag han få i mig en macka till frukost.

British Airways kändes säkert. Flygrädslan sitter fortfarande i, men en stor Boeing känns tryggare än de där små propellerplanen som jag brukar få åka med... Lite skakig turbulens på vägen upp, men annars bara bra. Ombord bjöds vi alla på en macka. En ganska torr sak med några baconbitar i någon salsa, eller var det ketchup!? Jag gillar Storbritannien, men deras mat är väl kanske inte Europas bästa!?

Vi landade på London Heathrow. Det är en stor flygplats! Bara bussresan mellan terminalerna tog femton minuter. Och vi fick vandra kilometer i gångarna. Dessutom säkerhetskontroller att passera lite här och där. Man fick räkna med 30 minuters gångväg till gaten. Men jag hann i alla fall få i mig en macka!

På flyget från London till Malaga skakade det väldigt när vi passerade någon bergskedja. Kan det ha varit Pyrenéerna? Väldigt vacker, men jag hade gärna flyttat på den så vi slapp skaket i kabinen. Den där varma lunchen, som vi alla räknade med, visade sig bara vara en macka!?

Vi landade i Malaga, lite försenade. Några hade blivit av med bagaget vilket försenade oss lite till. Vi ankom till hotellet fem minuter innan konferensen började. Vi hann slänga in bagaget på rummet, kissa snabbt och sedan började jobbet. Jag hade då varit på resande fot i tolv timmar och endast ätit fyra, på gränsen till oätliga mackor. Kvällens middag skulle vara på hotellet klockan 20. Vi skulle bli väldigt hungriga. Men vi fick besked om att man skulle fixa lite extra mat till kaffepausen, som skulle vara om någon timme. Skönt! Så konferensen startade intensivt!

Gissa vad fick vid kaffepausen!? Mackor!! Jag kommer få skörbjugg!! Middagen var dock mycket god! Hotellet är fint och ligger mycket centralt. Malaga verkar vara en stor stad. Större än vad jag förväntade mig. Rummen är fina, sängarna är hårda och jag kommer sova som en stock!

Natti, natti!

söndag 16 januari 2011

Vetenskapliga studier



Vetenskapliga studier, inte så lätt...

Hela helgen tillbringades inomhus då jag hade en massa studier att läsa in. Det hela måste vara inläst innan konferensen, som startar imorgon. Så nu sitter jag här i sista minuten och försöker trycka in alla dessa vetenskapliga teorier i min lilla stackars hjärna... Visserligen kunde jag ju ha gjord detta för längesedan. Meningen var att vi skulle ha använt mellandagarna för att göra detta. Men då hade jag ju en massa migrän. Och det går verkligen inte att läsa in dessa studier med migrän!

Jag satt och läste, gick och läste och låg och läste. Man måste variera sig. Jag markerade det viktigaste, skrev kommentarer i marginalen samt samlade mina egna invändningar och kommentarer om de olika studierna. Efter ett tag fick jag huvudvärk, inte migrän dock, och fick ta en paus. Men sedan var det på det igen... Jag satt och läste, gick och läste, stod och läste samt låg och läste!

Nu är allt inläst! Dags att börja packa väskan. I morgon kommer taxin klockan fyra... Det kommer att bli en låååång dag! Malaga, here I come!

Min egen vetenskapliga studie;
  • Vetenskapliga studier + musik = Fungerar inte!
  • Vetenskapliga studier + frukt = Fungerar!
  • Vetenskapliga studier + Treo = Fungerar!
  • Vetenskapliga studier + familj = Fungerar inte!
  • Vetenskapliga studier + facebook = Fungerar inte!
  • Vetenskapliga studier + stress = Fungerar inte!
  • Vetenskapliga studier + te = Fungerar!

¡Buenas noches!

lördag 15 januari 2011

Facit

Facit, melodikryss nr 2, 2011-01-15

torsdag 13 januari 2011

Jag vill resa!

Aposteln i Indien! Läs den!

Jag har alltid varit fascinerad av Indien! Det enormt stora landet, världens största demokrati, med över en miljard människor. Alla de olika folkslagen, religioner, språken för att inte tala om maten och dofterna. Helt fantastiskt! Jag såg filmen "Gandhi" tio gånger när den gick på bio...

Vi har varit i Indien två gånger. Båda gångerna i Goa. Goa är verkligen fantastiskt! Men det är lite som "Indien light". En gammal portugisisk delstat, ganska välbärgad, med indiska mått mätt, med katolicismen som dominerande religion. Men folkvimlet finns och dofterna, maten, kaoset och vänligheten och nyfikenheten. Jag längtar!

Vännen sedan många, många år och före detta klasskamraten gör sin drömresa. Hon är i Chennai, före detta Madras. Hon är där på något sorts "utbytesjobbsresa". Hon träffar kollegor i Indien och lever med dem och utforskar det indiska vardagslivet. Jag känner dofterna, njuter av atmosfären och önskar jag kunde sitta med henne på kontoret därborta och lyssna till alla samtal. Det känns som om jag börjar känna hennes kollegor riktigt väl. Hon kommer naturligtvis närmare det indiska, eller ska jag säga det tamilska, vardagslivet än vad jag någonsin gjort. Jag är mycket avundsjuk och kommer avkräva henne på alla detaljer nästa gång vi lunchar i Uppsala!

Följ med till Indien! Läs här!

Struktur

Man måste ha koll...

Rörigt och splittrat idag med! Halva dagen på kontoret, där jag nästan inte hann göra något av allt det som skulle göras och sedan halva dagen på ett sjukhus där jag höll utbildning och workshop. Låter jag gnällig!? Jag vet, det gör jag! Men det är faktiskt riktigt kul! Men tidsbristen är lite pressande. Även om det kommer att lösa sig inom en snar framtid...

Jag hann dock planera en del. Listor är skrivna och post it lapparna talar om vad jag ska göra imorgon och i vilken ordning. Nu är det fokus som gäller!

Annars var dagen riktigt bra! Frun steg upp i ottan och jobbade. Jag och sonen vaknade, packade lite och stack till skolan och åt frukost. Man kan göra det i skolan nuförtiden. Gott hembakat bröd bjöds det på. 20:- för vuxna och 10:- för barn. Det är väl som hittat!? Sonen lämnades i klassrummet och jag for iväg till jobbet.

Idag hade sonen med sig skridskor, hjälm och matsäck. Dagen skulle tillbringas i Lilla Blecktornsparken på skridskobanan. Han var mycket glad när han kom hem! Så glad att han glömde bort tomatsoppan som serverades i matsalen. Han gillar inte soppa... Klassen har för övrigt utvecklat ett "kodord" som de använder när de kommunicerar med lärarna i matsalen. Ordet används om man inte tycker om maten. Meningen är att inte kockarna eller den övriga matsalspersonalen ska bli sårade. Man kan då hämta lite extra smörgåsar och bli mätt ändå. Tänk vad mycket har blivit bättre med tiden! Kommer ni ihåg den äckliga uppvärmda maten som de elaka matsalstanterna slevade upp på tallrikarna, och som man var tvingad att äta upp! Leverbiff? Pölsa? Vem fan äter det!? Fast jag gillade faktiskt lappskojs. Men jag smugglade ut rödbetorna i fickan. Många byxor förstördes av röbetsfläckar... Nej, det är mycket bättre nu!

Hurra för världens bästa skola!

onsdag 12 januari 2011

Lite mycket just nu...

Tidsbrist...

Nu är det mycket som ska fixas! Mer än vanligt. Jag har fått lite nya arbetsuppgifter, vilket är kul! Men ingen har talat om vilka av mina övriga arbetsuppgifter jag ska göra avkall på. Så nu försöker jag hinna med allt. Och det går inte riktigt! Inte alls faktiskt! Men det där borde lösa sig lite efter nästa vecka. Det är alltid så i början av året. Sedan kommer konferensen och då läggs alla bitar på plats.

Jag jobbade hemifrån och försökte läsa allt som skulle läsas, boka allt som skulle bokas och planera det som skulle planeras. Men av någon anledning ringde telefonen och avbröt mig hela tiden. Ingen koncentration infann sig och jag höll hela tiden med att lösa hundra olika småsaker istället. Jag var okoncentrerad och ofokuserad och fick inte kontroll på någonting...

Frun jobbar ikväll och jag måste hämta sonen från skolan och fixa lite hemma. Allt annat får vänta! Så får det bli!

tisdag 11 januari 2011

Tulpaner

Dags igen!

Snart är julpyntet borta! Vad ska då lysa upp tillvaron för oss? Jo, det ska tulpanerna göra! Här spenderar en förmögenhet på tulpaner varje år! Vi har alltid minst två buketter hemma, ibland fler, ända tills det är dags för påskliljorna. Så ska det vara! Så får det bli! Även i år! En gång tvångsneurotiker, alltid tvångsneurotiker...

Igår såg jag de första tulpanerna! Det var på Konsum och en 10-pack kostade då 129 kronor! Det var dyrt! Till och med i dyraste laget för mig... Så när jag var på Matpressen på Kungsholmen och såg en likadan bukett för 39 kronor så var jag ju tvungen att slå till. Vilket fynd! Ja, jag två stycken av bara farten! Vi får väl se hur länge de håller. Kvaliteten kan ju vara lite ojämn så här i början av säsongen... Det blev röda tulpaner! Det måste ju fortfarande matcha allt julpynt hemma...

Bra tulpaner ska "gnissla" när man tar i dem. De ska inte vara några intorkade partier på stjälkarna. Klipp stjälkarna och sätt ner tulpanerna i iskallt vatten. Låt den stå i sina "fodral" någon timme innan man tar bort plasten eller papperet. Byt ut vattnet mot nytt iskallt vatten dagligen. Stoppa gärna i några isbitar i vattnet då och då!

Jaha, nu vet ni det!

måndag 10 januari 2011

Måndag

Djävla måndag!

Inte hann jag med allt som skulle göras! Inte hann jag med all ledighet som skulle återkrävas! Idag var det full rulle på telefonen. En massa råd och en massa fixande. Ledigheterna passerade utan att jag märkte något!? Hå-hå, ja-ja....

Imorgon måste jag dessutom täcka upp på kontoret! Alltid lika kul! Men lite tidsbrist känner jag i allt uppstartsarbete... Men det brukar ju fungera ganska bra varje år. Nästa vecka drar jag på konferens till Spanien! Hepp!

Buenas noches!

söndag 9 januari 2011

Knark!

"Den där kattmyntan var starkare än jag trodde!"

Vi sov länge, riktigt länge! Det blev ju sent igår... Frun hade ju nästan varit uppe ett dygn när vi lade oss!

Jag fixade en brunch bestående av våfflor. Det är gott! Vispad grädde och olika sylter. Jag hade ju med mig hjortronsylt hem från Jämtland, sist jag var där. Norrlands guld! Mmmmm.... Det var en god start på dagen. Sen, men god!

Frun stack till jobbet, där hon skulle jobba hela kvällen. Jag och sonen drog till "Husdjursmässan" i Kista. Vi har varit här förr. Hela dagen tillbringade vi med att klappa illrar, gosa med spindlar, klia på katter (förstås!), stöda alla Stockholms katthem (förstås, det med!), beundra muränor, heja på agilitytävlingar, kolla mopsutställningsar, klappa ormar, hejat på papegojor, gosat med får och karda lite ull, hälsa på hästar och allt annat....

Hemligheten med att ha kul på en mässa är att tala med alla utställare. De står där i sina montrar och längtar efter att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper, Mycket hängivna, och ibland lite "nördiga" personer. Vad man lär sig mycket! Kul!

Vi köpte lite kattleksaker, som inte prasslar eller "pinglar". Sedan köpte vi lite leksaker som var fyllda med kattmynta och dessutom en massa extra kattmynta som vi kan "marinera" gamla leksaker i och strö över klösbrädan.

När vi kom hem visade vi de nya kattleksakerna för Sigge och Morris. Nu har vi två "skithöga", dreglande katter som bara "snortar" och "snuttar" i varsitt hörn. De njuter verkligen! Man kanske ska testa kattmynta!? Mina katter är värsta pundarna!?


Gissa hur mycket träffar jag kommer att få på detta inlägg!? *hahahaha*

Gästerna från helvetet...

...det är vi! Pinsamt!

Frun jobbade tidigt och jag och sonen latade oss. Efter frukost och lite Nintendospelande begav vi oss ut. Kylan håller i sig så pass att den lilla skriskobanan i Lilla Blecktornsparken fungerar fint. Här åkte jag som barn, men sedan var det en massa milda vintrar, vilket gjorde att banan försvann lite i glömska. Förra vintern var ju smällkall, den med, och nu har man spolat en finfin bana. Hurra!

Sonen åkte med bästisen och jag och grannfrun stod och snackade strunt. Dessvärre tappade jag kollen på tiden. Berodde säkert på att jag haft en massa migrän under natten. Då känner man sig lite bakis. Helt plötsligt upptäckte jag att det knappt fanns någon tid till lunch. Sonen skulle ju iväg till tennisskola. Vad tänkte jag på!?

Jag ringde hem till frun, som precis kommit hem från jobbet, och bad henne värma lite rester. Sedan sprang vi hem. Snabb lunch, ombyte och sedan skjutsade frun ner sonen till tenniskolan. Åker man bil till Eriksdal, då har man bråttom. Nåväl, han hann! Bra tennis blev det!

Sedan hem och fixa till sig lite innan vi åkte iväg till vännerna i förorten. Det blev en trevlig, god och avslappnad middag. God mat och gott umgänge! Jag avskyr "styltiga" parmiddagar, men med den här familjen blir det bara himla trevligt. Det är skönt! Och kanske åker vi på skidsemester tillsammans i mars!? Det vore perfekt! Hoppas det går vägen!

Efter maten satte vi igång att spela en massa kort! Jag spelar aldrig kort! Förutom med dessa vänner. Jag förlorade stort i början. Men det viktigaste är ju inte att vinna, bara man är med! Eller hur!? Under spelet lyckades jag skärpa mig och vända min förlust och vann stick på stick. På slutet sopade jag banan med de andra. Jag är bara bäst! Wow!

Sedan började vi spela "Hjärnsläpp", vilket var ett kul spel där vi skulle analysera varandra! Många skratt och diskussioner blev det. Och helt plötsligt var klockan tre!? Barnen låg och sov i högar lite här och där... Oooops!

Sist det blev såhär var när värdinnan fyllde 40 år. När de sista gästerna hade gått började vi spela Nintendo Wii, vilket var nytt för oss då. Vi gick inte hem förrän klockan fem... Vi är verkligen gästerna från helvetet!

Tack för en trevlig kväll!

lördag 8 januari 2011

Facit

 Melodikryss, nr 1. 2011-01-08

fredag 7 januari 2011

Pengar

Lätt fånget, lätt förgånget...

Idag hämtade jag ut min migränmedicin på apoteket. Ett paket med 18 doser kostade 1263:-! Det blir över 70:- per dos!? Opppps! Jag undrar om inte kokain är billigare att snorta!?

Men det känns bra att vi har sänkt skatterna! Undrar om det inte är dags att söka jobb inom läkemedelsbranchen? Eller kanske köpa på sig lite aktier...

torsdag 6 januari 2011

Bio



Megamind! Helt OK...

Idag snöade det och stormade mer än vanligt! Vi gick klädda i pyjamas och morgonrockar långt in på förmiddagen. Eller det kanske till och med hann bli lite eftermiddag!? Jag vet inte så noga... Tiden gick medan vi åt frukost, spelade sällskapsspel eller ägnande oss åt våra Nintendospel, både Wii och DS. Kul!

Vi insåg att vi borde försöka att gå ut i stormen. Åtminstonde för att få lite frisk luft. Men vädret var så snöigt, blåsigt, vått och kallt. Så vi beställde biobiljetter. Vi får väl andas djupa andetag då vi springer upp till Medborgarplatsen för att få den där friska luften? Vi såg "Megamind" vilket var en riktigt rolig film. Gillar när de sker oväntade saker. Hjälten hoppar av och skurken blir hjälte... Ooops, sade jag för mycket nu!?

Sedan gick vi till "Jerusalem Kebab" på Götgatan och käkade sen lunch. Det är ett litet "hål i väggen" där hela världen möts. Besökare från närbelägna Katolska Domkyrkan och moskén vid Medis, alla sida vid sida. Italienska och spanska blandas med arabiska och persiska. Coolt.  Mycket folk betyder omsättning på maten. Och maten är god! Testa själv!

Det behövs mer möten mellan olika typer av människor! Det är stimulerande! Vi har numer inte så mycket "multikulti" och roliga blandningar av alla sorters folk här på Söder numera. Så var det förr! Innan alla lägenheter blev dyra bostadsrätter och alla tillhörde någon sorts övre medelklass. Och numer jobbar ju alla med kultur och media. Det är tristare nuförtiden. Det behövs vara en rolig blandning av alla typer av människor! Det tycker jag i alla fall!

En bra dag!







Jag gillade den! Vi såg den på svenska...

Migrän

Räddaren i nöden...

Som jag säkert berättat tidigare så lider jag av något som heter "Hortons huvudvärk", vilken man kan säga är en form av migrän. Den drabbar oftast män och sägs vara ärftlig. På engelska heter den "suicide headache" vilket kan beskriva huvudvärksattackernas intensitet. Det har visat sig att både salig far och salig farfar hade detta problem. Måtte sonen slippa det i framtiden!

Huvudvärken sitter i halva skallen och det känns som om ena ögat håller på att tränga ut ur sin håla. Man blir helt paralyserad av smärta... Jag minns att dessa attacker debuterade i 20-årsåldern. Men då visste jag inte vad det var. Det var först i 30-årsåldern en grekisk läkare på Korfu lyckades diagnostisera sjukdomen. Jag jobbade som destinatonschef där då och vi hade en mycket bra försäkring. Jag åkte in och ut ur privata kliniker och gjorde en massa dyra undersökningar och tester som ledde till min diagnos. Tack och lov! Då hade jag mått så dåligt en tid att jag var helt övertygad av att jag drabbats av en hjärntumör och skulle dö vilken dag som helst...

Nu har jag lärt mig leva och hantera den här sjukdomen. Har jag tur försvinner den lagom till jag blir pensionär! När jag få mina perioder av attacker kontaktar jag genast "Huvudvärkskliniken" och går hos min sjukgymnast, sedan mycket länge... Jag får behandling, akupunktur och behandlas även med TENS. Jag har en egen liten apparat hemma som jag kopplar på och har under hela dagen.

Men jag tar även läkemedel. Jag har testat allt från piller till injektioner, men det som fungerar för mig är nässpray "Imigran". Var jag än befinner mig har jag alltid en dos tillgänglig! Det här låter ju skitjobbigt, eller hur!? Och det är det periodvis. Men oftast dröjer det ju upp till två år mellan dessa episoder...

Förra veckan körde det igång igen. Nu har jag haft attacker på nätterna i en vecka. Gudskelov är de ganska korta, typ en timme, men man känner sig helt "bakom flötet" hela nästa dag. Efter helgerna ska jag ringa och boka upp en behandlingsperiod. Jag hinner inte med det här! Jag ska åka till Spanien snart... Imorgon ska jag till apoteket och hämta ut mer medicin. Om detta håller i sig har jag bara en dos kvar till inatt...

Ja, ja! Jag vet! Det finns en massa människor där ute som har det värre. Mycket värre, till och med! Jag har kommit lindrigt undan. Men just under huvudvärken, då är det riktigt djävligt!

onsdag 5 januari 2011

Nyårslöfte!

 
Jag ska klara av det...

Man måste ju ha ett nyårslöfte vid årsskiftet. Något som man ska jobba extra på att uppfylla under året. Under förra året gick jag ju ner 20 kilo, så det gick väl bra!? Tror även jag lovade mig mer kultur, mer egentid och mer umgänge med vuxna människor. Det gick väl sådär...

Men jag kom inte på vad jag skulle lova mig själv att uppfylla i år. Jag borde träna mera! Detta för att behålla den viktnedgång som jag kämpade med så mycket förra året. Men jag vågar inte lova det! Det är ju det där med bristen på egentid.

Men så kom jag på det! Jag ska använda den där mellanrumsbosten som jag fick av tandhygienisten. Den ska jag köra mellan tänderna varje kväll. Sedan ska jag köpa det där skitstarka munvattnet som utplånar varje tecken på rött tandkött. Efter ett par veckors egenbehandling ska jag gå till tandhygienisten. Det får då bli det där besöket som jag missade i höstas. Efter en massa beröm från tandhygienisten ska jag beställa undersökning hos tandläkaren. Det får bli den där undersökningen som de sökte mig för i november.

Det är väl ett bra nyårslöfte!?

tisdag 4 januari 2011

Inte bara kul! Skitkul!




Som vi skrattar åt denna sketch!

måndag 3 januari 2011

Julgranen

Jodå, den lever... Eller inte!?

Granen står och ser fin ut! Den barrade redan lite från början och nu barrar den en massa. Morris har gjort sitt bästa för att äta upp den, klättra i den och riva ner pyntet. Men den har stått ut och står och doftar fint i vardagsrummet. Vi fick ta det lite lugnt med pyntet i år. Inget glitter och inga småsaker. Då skulle katten få frispel och börja klättra i den ännu mer.

Så nu är granen klädd med en massa kulor och ljus. Och allt sitter, typ en meter ovanför golvet. Det ser inte klokt ut! Men är det jul måste man ha en gran! Kosta vad det kosta vill! Visst den ser lite rumphuggen ut, men det är ändå en riktig gran!

Meningen är att granen ska stå kvar och vara fin ända till tjugondag Knut. Men jag tror det här skrället åker ut efter trettonhelgen... Så får det bli!

lördag 1 januari 2011

Facit

Melodikryss nr 52, 2011-01-01

Nyår!

Hej 2011! Känns bra...

Vi hade en toppentrevlig nyårsafton. Vi var hos grannarna tillsammans med en annan trevlig barnfamilj som vi känner sedan tidigare. Det var lite knytkalas. Vi fixade förrätten. Jag köpte lite hummer hos kusinen och gratinerade den enligt brors recept. Det blev gott!

Varmrätt fixade värdparet. Oxfilé och bakad potatis och god sallad. Och efterrätt fixade vännerna från kranskommunen. Först supergod och fluffig tårta och sedan en gudomlig ostbricka. Vi satt och åt och pratade i timmar. Barnen utfodrades med goda grillspett och sprang omkring och lekte hela kvällen. Och helt plötsligt var det dags för tolvslaget!? Skål och champagne!

Gud vad skönt det är med en avslappnad och trevlig nyårsafton i goda vänners lag! Det kan bli lite mycket ibland! Men det här var helt lagom! Helt perfekt!

Gott nytt år!
God fortsättning på det nya året!