tisdag 31 augusti 2010

Äntligen hemma!


Man mår bra av en glass efter lunchen...



Ja, nu är vi äntligen "hemma" igen! Resan gick bra. Lågprisflygbolaget gick på tid. Vi reste tillsammans med vänfamiljen från förorten. Fyra vuxna och tre barn. Alla barnen skötte sig exemplariskt! Och det gjorde vi vuxna med.

Vi kom fram till hotellet på kvällen. Taxibilarna som skjutsade oss körde med taxameter. Wow! Det har inte hänt på tjugo år. Den ekonomiska krisen verkar ha styrt upp vissa ting? På hotellet fanns hela gänget! Åh, vad vi älskar dem allihop!

Skåningarna hade anlänt precis innan oss, men hade redan hunnit med ett nattdopp. Walesarna och Göteborgarna satt med Gävlebon och drack drinkar i baren. Ja, inte Gävlebon, för han har blivit hälsosam och kör numer alkoholfritt. Starkt gjort! Jag drack en hel del retzina tillsammans med Koubaros. Sent blev det och det är skönt att veta att två vilsamma veckor ligger framför oss!

Αγαπώ την Κρήτη!



lördag 28 augusti 2010

Lata dagar...



... kan göra att bloggen stannar av lite!


Vet inte riktigt om datauppkopplingen fungerar på Kreta. Vet inte riktigt om jag orkar blogga online!? Kanske bara slappar jag och stannar upp lite i livet? Jag behöver nog det! Lovar i så fall att blogga "analogt" med dagbok och publicera allt här efterråt. OK!?

Fördelen med sen semester är att alla blir så himla avundsjuka när man åker iväg! *hehehe*


Kali nichta!

Nu sticker vi!




Dimitri Mitsopanos med låten "Thessaloniki! (Volymen kan behöva skruvas upp...)
Det här var en toppenhit när vi bodde i Chania. Alltid känslomässiga danser i sena timmen! Underbara minnen!


Nu drar vi! Väskorna är packade. Imorgon sover vi ut, packar det sista och drar till Arlanda. Vi tar en taxi till Arlanda Express och sedan tåget ut. På flygplatsen behöver vi shoppa en del. Jag behöver nya badbyxor och nya solglasögon.

Förmodligen kommer vi käka en näringsrik lunch på Mc Donlads i Sky City, innan vi "boardar" planet. Vi flyger ju lågprisbolag och då gäller det att vara mätt och belåten!

Nere på Kreta har gänget samlats. Bilder dyker upp hela tiden på Facebook. Lunch på stranden, drinkar i baren och middag på någon mysig taverna. Åh, vad vi längtar!
Gänget från Wales är redan på plats, Göteborgarna är där, "Koumbaros" är på plats. Imorgon kommer gängen från Stockholm och Skåne. Då är vi alla samlade igen! Som alltid den här tiden på året.

Dagarna blir lojja och slappa. Det som är skönt med att återvända till Kreta är det faktum att jag och frun har gjort och sett allt på ön. Vi behöver inte utforska och kolla in allt. Vi vet! Vi har ju bott där! Vi kan slappa med gott samvete! Det enda vi gör i gänget är att ligga på stranden och lata oss. Från klockan tio börjar vi tala om kvällens middag. Vad är vi sugna på? Vilken taverna? Stranden eller uppe i byarna? Eller kanske inne i stan? Vi kan alla menyer och vet vad som finns var. Ibland går hela gänget till samma ställe och ibland delar vi på oss lite. Men vi äter gott och dricker gott. Och många glada skratt blir det! Sedan blir det party i baren och kanske ett nattdopp...

Jag älskar mitt Grekland! Αγαπώ την Ελλάδα μου!

Kali nichta!

fredag 27 augusti 2010

Korkade idioter


Kan man fylla en hel kontinent med så dumma och obildade människor!?


När jag satt och jobbade lite på kvällskvisten, eller natten, så fick TVn stå på. Just nu går det en dokumentär om barn i USA som lär sig hantera vapen. Sexåringar som går i "vapenutbildning" tillsammans med sina föräldrar, som ivrigt peppar barnen.

Här hemma får sonen inte ha en enda krigsleksak. Han har visserligen haft ett par vattenpistoler, men de har gått sönder efter ett par dagar. Vill han absolut ha pistoler eller spjut så får han använda pinnarna från parken. Men de kommer inte innanför dörren!

USA är ett otroligt sjukt land fullt av dumma människor! Jag måste komma ihåg att inte se på kommersiella TV-kanaler sent på kvällarna. Seriositeten är som minst just då. Skäms TV4 för att sända en sådan skitdålig "dokumentär"! Blä!


Natti, natti!

torsdag 26 augusti 2010

Jubileumsdagar




Jubileum...


Så här i skiftet augusti-september är det många datum att hålla reda på. Viktiga datum! Fruns födelsedag, fruns namnsdag, vår förlovningsdag (idag!), den dagen vi faktiskt blev tillsammans, svågerns födelsedag (som jag bara minns därför att det var samma dag som vi blev tillsammans..) och förstås vår bröllopsdag.

Vi jobbade tillsammans på destinationen i Grekland. Men det tog ganska lång tid innan vi blev tillsammans. Det hände först i slutet av säsongen. Vi har verkligen inte haft bråttom! Det tog hela åtta år innan vi blev förlovade, tio år innan vi gifte oss och tolv år innan sonen kom till världen. Snart har vi varit ett par i tjugo år! Jösses, det är strävsamt!

Det bästa med frun är att hon står ut med mig! Och så är hon så himla bra på alla sätt! Grattis till oss! Grattis till mig!!



Strävsamt par...

Torsdag


Torsdagsmat...


Här i kvarteret har vi en toppenbra lunchrestaurang. De serverar dagens lunch mellan klockan 11.00-21.00. På förmiddagen sitter det mest byggarbetare och målare och äter, vid normal lunchtid är det mer "normala" lunchmänniskor från arbetsplatserna här runt omkring. Men på eftermiddagarna och kvällarna kommer alla skiftarbetarna. Taxichaufförer, ambulanspersonal, brandmän och en massa poliser. Kan man hålla liv i lunchrusningen från förmiddag till sen kväll har man god mat!

Idag jobbade jag hemifrån och frun jobbar kväll. Detta innebar att vi hade chansen att äta lunch tillsammans. Det händer inte ofta och är mycket trevligt när det händer. Frun jobbar ju skift och jag har oregelbundna arbetstider och reser en del.

Nu har vi förvisso precis haft fyra veckors semester tillsammans och har två veckors semester framför oss. Så vi har ju hunnit umgås en del... Men vi har en hel del att ta igen på den fronten! Och vem vet hur det blir resten av hösten, vintern och våren? Bästa att passa på!

Vi åt torsdagsmat! Ärtsoppa och pannkakor! Och det var gott! Hemlagad ärtsoppa och pannkakor som steks direkt på beställning. Inga varmhållna "pankisar" här inte! Dessutom har man något specialrecept på smeten. Jag tror man har lite smält smör i smeten, för pannkakorna blir lite "frasiga". Och så har man lite kanel i, vilket gör det riktigt gott. Serveras med sylt och grädde. Frun åt med god aptit, trots att hon egentligen inte gillar soppa.

Jag tror inte jag ätit ärtsoppa sedan min mormor levde. Det är riktigt gott! Utanför var det kallt och regnade. En kulen och kall höstdag är det perfekt med en god soppa! I vinter ska jag laga goda och mustiga soppor! Så får det bli!

Det är den här restaurangen jag talar om...

onsdag 25 augusti 2010

Längtan

När sonen började på dagis, eller förskola som det egentligen heter, så skulle vi göra en "längtansbok" till honom. Det var en lite bok med bilder i, som personalen kunde ta fram om sonen skulle bli ledsen och längta hem.

Vi gjorde en liten bok med bilder på hela familjen, katterna, älsklingsgosedjuret "vov-vov" och en massa annat. Personalen laminerade hela boken. Den blev jättefin!


Här är min egen "längtansbok";





Snart är vi "hemma" igen....




Tzatziki...



Taramosalata...




Horiatiki...



En sval retzina på balkongen...



Ι πολύ για την Ελλάδα μου! Τα λέμε σύντομα!

Skum kille!



Sonen...


Igår kom det en kallelse från S:t Eriks ögonsjukhus. Sonen är kallad till sin årliga synkontroll. Vi har väntat på att få göra den här undersökningen. Sonen har nästan vuxit ur sin gamla glasögon.

Vi fick en tid redan nästa vecka. Men då är vi ju bortresta på semester. Så jag ringde direkt och skulle boka in en ny tid. Och då fick vi en tid redan idag. Snabbt och smidigt!

Jag hämtade sonen lite tidigare från skolan. Vi tog bilen över till sjukhuset på Kungsholmen. Sonen fick först ögondroppar och en timme senare träffade vi läkaren. Ögondropparna vidgar pupillerna. Sonen ser fortfarande ut som om han käkat konstiga svampar. Han påminner om "Mogwai", ni vet de där figurerna från filmen "Gremlins". Han ser skum ut! Dessutom blev det ju inte bättre när vi kom ut från sjukhuset. Himlen var mörk och regnet stod som spön i backen. Sonen hade kepsen djupt nerdragen över pannan och hade ett par stora solglasögon över sina vanliga glasögon... Skum kille!

Nu är han nere på Kanalplan och tränar fotboll. Måtte han ha någon sorts ledsyn! Bara han inte springer in i någon av de andra killarna!

tisdag 24 augusti 2010

Jag är på!




Kreativitet på högvarv...


Idag var det en dag av många nya idéer. Riktigt kul när man plötsligt känner att det lossnar och man får flöde på tankarna. Men nu känner jag lite panik över allt som måste bli färdigt innan helgen. Tror dessvärre att jag tagit lite vatten över huvudet.

Jag får försöka jobba lite på nätterna så ska det nog gå. Heja!

söndag 22 augusti 2010

Uppdaterad blogg



Jag är på banan igen!



Nu är bloggen uppdaterad igen. Ni får scrolla ner till den 26/7 om ni vill fylla alla luckor.

Ha det gott! Natti, natti!

fredag 20 augusti 2010

En riktigt bra film


"Efter bröllopet" av Susanne Bier.


Jag har sett den tidigare! Den var lika bra då! Blev överraskad av att finna den i kvällsen filmtablå. Såg den en gång till och grät lika mycket igen!


Facit

Melodikrysset är löst! Det var ett par veckor sedan. Och snart sticker vi utomlands igen, så då dröjer det ett par veckor till innan ni kan se facit här i bloggen.

Jag lyckades inte få till någon bild, så jag redovisar facit så här istället;

L12 och L1: ALF ROBERTSON

V9 och V6: ROSA BAL

L2: NILSSON

V10: SONYA (OBS Stavningen...)

L11: ONT

V14: TUFF

V1: RINGBOM

L3 och V13: BOND LULU

V7: DANSKA.

L8: NIKLAS

L4 och V15: MONA STOR

L5: MARKOOLIO


Melodikryss nr 33, 2010-08-20

måndag 16 augusti 2010

Åter till jobbet...

Klicka på bilden....


Första arbetsdagen efter fyra veckors skön semester! Idag åker jag till västkusten på konferens. En helt okey start. Konferenserna är alltid en kreativ vitamininjektion i arbetet.

Dessutom åker vi ju hem till Kreta om typ två veckor!

Yiassou, Hellada!

Gammal fru



Världens underbaraste!


Den senaste veckan har mest ägnats åt planeringen av fruns födelsedag! Det blev en mycket rolig kräftskiva. Vänner kom från när och fjärran. Vi åt och drack och drack lite till!

Sedan dansade vi till en toppenlista på Spotify. Kul var det! Och varmt! Mycket varmt! Det var så varmt att folk gick och dog på Stockholms gator. Puh!

Idag är vi nog lite tröttare än vanligt....

tisdag 10 augusti 2010

Migrän

Skit!


Jag lider av migrän. En djävulsk migrän som heter "Horthons huvudvärk". Den är ärftlig, så jag får skylla på dåliga gener. Uppenbarligen ärvs den från fader till son. Hoppas dock att sonen slipper helvetet!

Inatt fick jag ett migränanfall. Det var länge sedan sist, Åtminstånde två år sedan. Fy sjutton var jobbigt det är. Jag hade dock medicin hemma. Tog den och somnade någongång vid femtiden på morgonen.

Vaknade därför alldeles försent, någongång vid elvatiden på förmiddagen. Och jag som hade en lunchdate med kvinnan som jag kallar min syster. Ringde henne och avtalade om plats och sprang ner i garaget och tog bilen. På vägen kände jag att jag fortfarande mådde ganska dåligt. Men jag försökte förtränga det.

Vi sågs på det stora köpcentret och lyxade till det lite med att gå på en av de fina restaurangerna Det skulle vi inte gjort! Jag började må illa redan innan maten kom in. Jag hade beställt en jättegod räksallad. När rätten kom in hade jag svårt att föra en normal koncentrerad konversation. Efter ett tag var jag tvungen att avslöja att jag mådde dåligt. Jag tog min mat i en "doggybag". Precis innan vi skulle skiljas så kände jag att det var kört.

Jag gav "syster" mina ytterkläder och min mat och sprang på toaletten och kräktes lite. Puh! Sedan fick jag sitta i friska luften lite innan jag kunde köra hem! Djävla skitdag!

måndag 9 augusti 2010

Analog blogg!


Gammaldags blogg...


Har inte varit uppkopplad under hela semestern. Orkar inte leta efter ett internetcafé. Tycker dessutom att det kan vara skönt att slippa allt informationsflöde och uppdaterande under semestern.

Jag har därför skrivit hela bloggen "analogt". Är inte det riktigt "retro"!? Alltså vi snackar papper och penna!? Minns ni? Kul har det varit i alla fall!

söndag 8 augusti 2010

Hemresa


Det är väldigt gult! Och lite trångt! Och ingen stolsficka finns det! Och så kan man inte fälla ner ryggstödet...


Dags för hemresa! Frun och sonen gick till poolen, medan jag städade lägenheten. Jag är bra på att städa! Frun hade ju dessutom haft huvudansvaret för packningen så arbetsfördelningen var schysst. Tvättmaskinen gick med sängkläder och handdukar, medan jag dammtorkade, dammsög och skurade. Tack gode gud för aircondition!

Taxin kom och hämtade oss på avtalad tid. Vi fick en hel minibuss för oss själva. Vi kom till flygplatsen lite för tidigt. Incheckningen hade inte öppnat ännu. Frun spanade efter vilken incheckningskö vi skulle stå i medan jag förströdde sonen. Frun hade en teori om att incheckningskön till Bologna så småningom skulle bli vår kö, så hon ställde sig i kö där, tillsammans med några andra förvirrade svenskar. De visade naturligtvis att de som drog vinstlotten stod i kön till Liverpool. Det var den kön som sedan blev till Stockholm. Stockholm förresten, flyget går ju till Skavsta i Nyköping. Men Ryanair kallar ju även Västerås för Stockholm, så de verkar ju inte ha någon kollgeorgafin direkt... Man får helt enkelt vara glad om de landar på rätt landningsbana!

Sent omsider blev vi incheckade och hann med en sen lunch innan det var dags för ombordstigning. I gaten utbröt det dock kaos. Folk som hade för stort handbagage fick betala hutlösa summor för att få med bagaget. De tvingades även att checka in bagaget, vilket "kostar skjortan". När vi gått ombord kom det en stressad man in i planet. han var mycket arg. Troligen hade det varit mycket hätska diskussioner ute vid gaten. Vid närmare syn såg jag att mannen hade två tröjor, tre par skjortor och tre par byxor på sig. Måste säga att det var kreativt. När personalen klagade på att väskan var för stor så hade han öppnat den och börjat satt på sig kläder, istället för att betala. Han lyckades ta sig ombord utan att behöva betala en cent! Respekt!

Vi landade på tid. Det gör man alltid mer Ryanair! Det var sent och vi tog bilen hem. När vi kom hem lade vi oss på hallgolvet allihop och pussade på katten. Han försökte spela cool, men han hade saknat oss också. Det märktes!

Natti, natti!

lördag 7 augusti 2010

Boktipset

"Ninna-ninna-ninna-na-na...."


Har ju inte läst böcker på flera år. Orkar inte! Finner ingen ro eller koncentration! Har nog haft svårt med synen. Läsglasögon är grejen, uppenbarligen. Har inte fattat det förut!

Just nu läser jag "lättsmälta" strandböcker. Inget avancerat, alltså. Planen är att gå vidare till lite mer seriös litteratur under hösten och vintern. Längtar efter en god bok när jag ligger på något hotellrum i ett insnöat norrland i vinter. Måste bli lite bättre på att skilja arbetstid från fritid!

Läste en ganska medelmåttig bok om "systerskap". En massa kvinnoskildringar, vilket är helt OK. Kvinnor, systrar och barnmorskekollegor. Rebelliska kvinnor som vill ta tag i utvecklingen på egen hand.

Huvudhandlingen är en familj i förfall. Mannen har varit otrogen, föräldrarna ska skiljas och huset ska säljas. Man försöker med terapi. Mannen är den dumma som varit otrogen och kvinnan är offret. Familjen står inför katastrofal splittring. Fast det ordnar sig i sista minuten. Sorry för att jag avslöjar slutet...

Tänker ett tag på mig själv och de jag känner. Jag har faktiskt ingen manlig vän eller bekant som bedragit sin käresta. Däremot känner jag en handfull kvinnor som varit de som bedrog. En gång i min unga vuxentid blev jag bedragen av kvinnan som jag älskade. Det gjorde ont! Det var faktiskt jättetaskigt gjort. Rent av elakt!

Så min erfarenhet av otrohet är att kvinnorna står för merparten! Kanske har jag fel!? Men om jag träffar Katerina Janouch någon gång så ska jag berätta det. Inte för att hon skulle bry sig...

Buenas noches!

fredag 6 augusti 2010

Schampons u-land!


"Först schampo och sedan balsam!? Nej, inte för mig! Jag bara wash & go..."



"Kontrollerat och registrerat av vitamininstitutet i Schweiz..."



Jag har inte hittat något bra schampo hemma i Sverige. Jag saknar de gamla "wash & go" och "patene pro v"! Det är schampon det! Schampon som får mitt hår att bli lent, skinande och glänsande. Men inte finns de i Sverige! Sverige är schampons u-land! Så hemma får man stå ut med att se ut som svinto i håret. En konstant "bad-hair-day"! Vecka ut och vecka in...

Här i Spanien finns inte "wash & go" men, gudskelov, "patene pro v". Så nu har jag mitt fina hår igen. Trots all sol och saltvatten. Det är kvalité, det!

Dessvärre inser jag att jag inte kan bunkra med en massa schampo för att ta med hem. Vi åker ju med Ryanair och får bara ha 15 kilo bagage per väska. Och vi har bara två väskor. Har man övervikt blir man inkallad i ett kalt mörkt rum på flygplatsen. Där utsätts man för tortyr! Riktigt vidrig och plågsam tortyr! Glöm inte bort att det här landet var diktatur ända fram till Francos död 1975!

Jag får bunkra på mig en massa "wash & go" om ett par veckor när vi är i Grekland igen. Visserligen åker vi med lågprisbolag då med, visserligen till ett land med diktatur in på 70-talet. Men vi har betalat för mer bagare. Strunt i taxfree-varorna. Väskorna kommer vara fulla med schampo. I vinter kommer frisyren att glänsa!

torsdag 5 augusti 2010

Jag har avslöjat dem!


På laddning...


När jag bodde i Grekland var jag livrädd hela tiden! Livrädd för att grekerna skulle börja döda varandra. De skrek, grälade och röt åt varandra hela tiden. Det tog typ två år för mig att fatta att det var så man pratade i det där konstiga, men underbara, landet. Det tjattrades hela tiden!

Efter ett par dagar i Spanien har jag fattat att det är ungefär detsamma här. Tjatter, skrik och vrål. Men det fascinerande är att det tjattras ännu mer än i Grekland!? Hur är det möjligt? Efter att under dagen analyserat detta fenomen ytterligare. Det talar banne mig på både utandning och inanding!? Hur sjutton är detta möjligt!?

Jag har en teori! Inte för att jag fattar mycket av de spanska programmen på TV, men en hel del reklam är för olika sjukvårdsartiklar såsom syrgastuber, slangar och masker. Jag tror faktiskt att spanjorerna lagrar syre när de sover! Både på natten och siestan. De ligger där i sina sängar och hypervenilerar syre, antingen via syrgasmask eller kanske har de ett helt syrgastält installerat runt sängen!? Hur som helst så lagrar det så mycket syre att de sedan kan snacka oavbrutet, utan att behöva pausa för det minsta andetag!

Kom ihåg var ni hörde detta först! Jag har avslöjat dem!

Nostalgi



Hela 80-talet kommer över mig! Duran Duran, Eurytmics och Madonna... Allt detta bara av den sköna cocosdoften!


Smekmånaden är över. Skit i solskyddsfaktorn! Nu ska det "bronzas"! Ligger på stranden insmord med sololja. Hela jag doftar som en drink med kahlua i. Innan kvällen kommer jag se ut som en tandoorikyckling!

Frun försöker sno sololjan från mig, men det får hon inte! Den är min!!! *hehehehehe*

onsdag 4 augusti 2010

Boktipset!



En helt okey bok på stranden!


Har läst en bok till! Alla har förmodligen läst böcker av Mari Jungstedt. Men det har inte jag... Sorry! Har ju varit extremt dålig på att läsa böcker de senaste åren...

En bra deckare som utspelar sig på Gotland. Jag älskar Gotland och känner igen miljöerna. Lite "snuttig" uppbyggnad av intrigen. Nästan som om det var skrivet för en film. Dessutom fattade jag vem som var mördaren var innan själva upplösningen. Det är ju en liten besvikelse. Det skulle aldrig hända Agatha Christie!

Buenas noches!

tisdag 3 augusti 2010

Vågor i havet



Jag vet att det finns drivor under ytan...



Spanska damer, eller tanter, har en speciell stil när de badar.

De går ner i vattnet med full makeup, solhatt och solglasögon på sig. De ser mycket coola och sofistikerade ut. En liten stund. En mycket liten stund! Sedan kommer det där jättevågen. Vågen som spolar omkull dem. När de reser sig upp är de utan solhatt, makeupen rinner och de dyra solglasögonen är ett minne blott. De får helt enkelt vara glada om löständerna är kvar...

Förmodligen finns det en ravin under vattnet. En ravin fylld av skitdyra kärringglasogon. Måste köpa cyklop och snorkel!

måndag 2 augusti 2010

Torrevieja by night - again


Tivoli...


Efter en skön dag på stranden gick vi in till stan igen. Vi åkte ett litet sightseeingtåg och kollade in staden. Sedan promenerade vi längs strandpromenaden och gick till det lilla tivolit. Sonen hade tjatat om detta sedan vi var här inne sist.

tivolit han vi med "virvelvinden", karuseller och bergochdalbanor för barn. Vi hann även med att spela lite i olika tombolan. Sonen vann några svärd och andra äckliga våldsleksaker. Dessa kommer vi nog att "glömma" att packa ner i resväskan när vi åker hem!

Sedan käkade vi en middag bestående av "hamburguesa con queso y patatas fritas". Gott och precis vad vi behövde!

Buenas noches!

Boktipset!


Jag har läst en bok!


Jag har inte läst en bok på mycket länge! Tyvärr! Jag älskar att läsa! Men jag hinner inte. Dessutom har jag haft svårt att se, vilket har med att jag börjar bli så gammal att jag behöver läsglasögon. Något som känns helt onödigt när man har investerat i kontaktlinser för att slippa glasögon. Har inte vant mig ännu...

Nu har jag läst en bok av Kajsa Ingemarsson. Den var sådär... Lättläst, men ganska förutsägbar. Har faktiskt läste en annan bok av henne tidigare. Något med citroner i titeln och tyckte även att den var förutsägbar.

Men jag gillar att läsa! Det var skönt att läsa på stranden och på kvällen på balkongen. En bra semesterbok, då man inte vill anstränga sig att tänka något.

söndag 1 augusti 2010

Vintips


Senioro de los Llanos


Hittade ett mycket gott vitt vin på vårt supermercado. Denna verka är det på "oferta", dvs erbjudande eller extrapris. Ett gott friskt vitt vin, en chardonnay för 1€! Vilket fynd!

Om vi inte hade flugit med Ryanair så hade jag fyllt hela resväskan med flaskor...

¡Salud!