fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton






Äntligen valborgsmässoafton!

Ikväll ska vi fira med bror, svägerska och småkusiner ute i Enskede. Scouterna brukar ordna en trevlig majbrasa med lite lotterier och sång. Vi hoppas på uppehållsväder under själva braständningen. Därefter ska vi äta och dricka lite tillsammans. Det ska bli trevligt!

Sköna maj, välkommen!

torsdag 29 april 2010

Mindre smart...


En bra mobil! Inte lika ball som chefernas, men jag vill inte ha något annat än Nokia...

För någon vecka sedan fick jag en ny mobiltelefon. Den gamla hade börjat krångla lite och det var dags för något nytt. Jag har alltid haft en mobiltelefon från Nokia. Sedan urminnes tider, faktiskt! I alla fall sedan 90-talet när det "vanliga" folket började använda mobil.

När jag bodde på Korfu satte man upp den första mobiltelefonimasten på sommaren 1994, inför ett toppmöte inom EU, som ägde rum där. Det var för övrigt då som vår dåvarande stadsminister, Carl Bildt, skrev på Sveriges ansökan om att få vara med i unionen. Jag hade då en mobiltelefon som hängde i bältet och räckte ner över hela låret. Den vägde typ fem kilo. Folk i omgivningen var djupt imponerade. Varje gång telefonen ringde var man tvungen att springa ut från kontoret och rikta antennen mot bergstoppen, den där masten fanns. Oftast hörde man ingenting då den som ringde befann sig i någon radioskugga någonstans...

Jag fick min nya mobiltelefon och gör som alla gamla gubbar gör. Jag läser nämligen instruktionsboken! Den är ungefär lika tjock som Koranen Och lika komplicerad... Fast jag tror nog Koranen är intressantare än manualen för min Nokia mobiltelefon! Naturligtvis förstod jag ingenting. Men jag lyckades dock föra över hela telefonboken och alla mina bilder till den nya telefonen. Hallelulja! Sist blev jag av med halva telefonboken. Det är inte kul!!

Jag har också fått till lite personliga inställningar och fixat de signaler jag vill ha. Jag är nöjd! Telefonen fungerar! Den ringer, jag svarar, jag lägger på. Perfekt! Har inga större krav!

Får några år sedan bestämde arbetsgivaren att alla skulle ha en telefon av ett annat märke! Jag bröt, naturligtvis, ihop. Krishantering och bearbetning startades. Det var nästan så att man började kalla in företagshälsovården för att ta hand om mig. Det hela slutade med att jag, som enda undantag, var den enda i det stora amerikanska företaget fick ha en finsk Nokiatelefon. Man har alltid nytta av sina gamla dramakunskaper! Senare visade det sig att den där andra telefonen var så kass, så alla fick byta ut dem mot andra märken...

Visste ni att det är lika korkat att ha ett "fågelkvitter" som ringsignal så här års som det var när jag promenerade runt i Kairo och hade ett "minaret-utrop" som min ringsignal!? Jösses vad jag har hållit på att missa många samtal!?

onsdag 28 april 2010

Livräddare


Det finns en massa människor som gått en hjärt- och lungräddningskurs! Har du?


Idag har jag registrerat mig på "SMS Livräddare"! Det är ett projekt som Södersjukhuset startat. Det betyder att om någon får ett hjärtstillestånd någonstans kommer larmcentralen söka efter registrerade mobiltelefoner i närheten av platsen för larmet. Genom att kunna starta en HLR (hjärt- lungräddning) innan ambulansen hinner komma på plats ökas chanserna för överlevnad dramatiskt!

Jag är ju sjuksköterska, så det var inget svårt val för mig. Har du gått en utbildning i HLR? Är du sjukvårdskunnig? Se då till att kunna rädda liv! Om jag föll ihop någonstans så skulle jag vilja att mina medmänniskor kunde rädda mitt liv.

Kolla in här och rädda liv!

Åderbråck? Blodpropp?


Kassler...


Nej, tack! Det vill jag verkligen inte ha!

Redan när jag jobbade som reseledare märkte jag hur svullna ben och anklar man kunde få efter att ha stått i timmar på flygplatsen eller i bussarna. Redan då, i min ungdom, skaffade jag mig mina första stödstrumpor. Hallelulja! Gud vad skönt!

Sedan har jag använd de där trånga strumporna när jag flugit långflygningar. Skönt att slippa lämna planet med tunga fötter och svullna ben.

Nu reser jag ju inte lika mycket längre, vilket är skönt. Men ibland står jag på utställningar under långa pass. Och då kommer de gamla stödstrumporna till pass! Dessutom träffar jag ibland kollegor, från andra medicintekniska företag, som saluför just dessa strumpor. Gissar om jag flirtar då!!

tisdag 27 april 2010

Lunka på...


Lunka på, lunka på. Vi har långer väg att gå...


Stegräknaren tickar vidare och jag har passerat den första etappen. Men idag sprack blåsan! Foten har nu ett förband och känns som ny! Jag lunkar på! Vi ska gå hela vägen till Berlin! Hepp!

Inför Eurovision


Nu är ett vårtecken till här! Nu börjar alla "inför" program inför den stora Eurovisionfinalen i Oslo. Jösses vad många länder vi är i Europa!? Och fler blir vi visst hela tiden!?

För att hålla någon ordning på finalen kommer alla länder med en kass placering i förra årets final att få kvala in. Detta ska ske under två direktsända kvällar. Sedan är det dags för den stora finalen! I finalen är de länder som hade en bra placering sist, de länder som kvalat in under veckan samt de länder som var med och grundade Eurovision på stenåldern. Dit hör visst Tyskland, Storbritanien och Frankrike. Det är därför inte dessa länder lyckas få någon vidare placering nu för tiden. Folk får ju aldrig höra låtarna innan finalen... Synd om dem!? Not!!

Dessvärre kommer inte Sverige att ha någon chans i år! Vi kommer för första gången att misslyckas i kvalomgången och missa finalen helt. Ett mediedrev kommer sedan förfölja den stackars Anna Bergendahl under hela försommaren. Vi får väl skylla oss själva som röstade fram en sådan tråååkig låt!



Den första delen av startfältet hade inget att upphetsande att bjuda på;
  • Moldavien - ganska intetsägande, men ändå en av de bästa låtarna i detta block.. Betyg: 2+
  • Ryssland - har inte råd att vinna igen, skickade en urtaskig låt. Huvva! Betyg: 1
  • Estland - trist låt, konstig video... Betyg: 2-
  • Slovakien - vacker video, lite etno Betyg: 2
  • Finland - folkmusik på finska, från Karelen... Betyg: 1
  • Lettland - Kass, intetsägande låt på urusel engelska Betyg: 2
  • Serbien - folkdans, sång på serbiska och rejält "Balkanblås" Betyg: 2
  • Bosnien Herzegovina - trist powerballad Betyg: 2
  • Polen - trist låt och trist video Betyg: 2
Vi får väl hoppas de övriga låtarna blir bättre! Här finns alla låtarna!

måndag 26 april 2010

Inte mycket. Eller ganska mycket...


Respekt!?


Dagen löpte på i ett enormt tempo! Jag har parkerat långt ifrån alla besök, vägrat använda hissen och gärna gått låååånga omvägar. Dessutom har jag en stepbräda som jag går på framför TVn. Det ger resultat!

Inser att jag måste köpa nya skor. Jag har fått blåsor under fötterna...


Kali nichta!

söndag 25 april 2010

Vårtecken



Inte vår balkong, men vår ser ut ungefär såhär...



För några år sedan lät vi bygga balkonger på huset. Alla lägenheter, alltså de som har fönster åt gården, fick möjlighet att göra detta. Sedan dess har vi en liten "micro-uteplats". Helt plötsligt så började den tråkiga utegården att leva. Folka spenderade tid på sina balkonger, gården fylldes med röster och glada skratt. Alla började hälsa på varandra. Lägenheterna längst ner i gårdshuset är ganska små och mörka, men nu har lägenheterna fått riktigt stora markterasser. Så nu grillas det för fullt på gården! Det är någonting visst med doften av tändvätska och kol! Det är verkligen vår!

Idag tvättade jag balkongen ordentligt. Vet inte hur den blivit så smutsig? Kanske är det vulkanaska!? Eller bara skitig stadsluft... Jag oljade in trätrallen och möblerna. Det blev riktigt fint! Sedan släpade jag hem lecakulor och blomjord från Konsum. Det var riktigt tungt! Kom ihåg inför nästa år; Handla jord på ett shoppingcenter och kör hem skiten! Men jag fick säkert en massa nya muskler av att bära hem skiten längs Söders gator!

Jag har tänkt plantera krasse, både de som växer som buskar och de som slingrar sig, samt testa med några solrosor. Blommorna är vackra och lättskötta. Har dessutom en massa barndomsminnen av dessa blommor... Fröna ligger i blöt och väntar på att planteras imorgon. Sedan är det bara att vänta på hur vår trista balkong förvandlas till en grön oas!

Nu är det vår!

Vårtecken

Tjohoo, eller kanske atchoo...

lördag 24 april 2010

Extrapris


Mmmmm! Gott!


Här om dagen var frun på Konsum. Eller heter det Konsum längre? Kanske heter det Coop? Spelar roll, vår butik har alltid hetat Konsum och vi kallar det Konsum i alla fall. Även om det skulle heta något annat!

Frun skulle köpa lite basvaror som behövdes hemma. Misstaget var att skicka frun till affären för inhandlingen! Frun går alltid till affären när hon är hungrig, vilket innebär mycket för stora inköp. Dessutom har hon aldrig med sig en lista, vilket innebär för stora inköp. Dessutom köper hon en massa erbjudanden och extraprisvaror, som vi egentligen inte behöver, vilket innebär för stora inköp. Puh! Jag brukar få kasta det mesta efter en tid!

Den här gången köpte hon två kilo nötfärs på extrapris! "Jag tänkte du kunde göra lite köttbullar! Du är ju så bra på det!" Sedan stack hon till sitt arbete, där hon varit hela helgen. Där stod jag ensam med ett "köttfärsberg" att ta tillvara!

Till köttbullar behövs dessutom blandfärs, så jag fick köpa till lite fläskfärs och blanda ut det hela. Hela fredagskvällen stod jag och trillade köttbullar. Det blev jättegoda, om jag får säga det själv. Problemet var att det mesta av nötfärsen fanns kvar... Köttfärs är ju en färskvara och måste tas till vara snabbt! Så ikväll har jag fixat persiljejärpar och äppelbiffar som frysts in. Jag och sonen fick äta hamburgare till middag. Gott!

Måste komma ihåg att klippa alla fruns kontokort och portförbjuda henne från alla mataffärer i närheten!

Kali nichta!


Fast det är ju lite bra med frysen full med färdig mat...

Socialt inkompetent


Pinsamt!


Är det inte pinsamt med folk som inte kan uppföra sig!? Jag blir generad ända ut i hårrötterna. Jag vill be hela världen om ursäkt för deras otrevliga beteende, som om det var mitt fel att en del människor saknar, eller bara glömt bort, vad god uppfostran är...

En del barn kan bli så sura och arga så att det nästan "hänger åskmoln" över huvudet på dem. De är så sura så att det signalerar sin upprörda sinnesstämning med hela sitt kroppsspråk, sitt tal och hela sin närvaro. Ingen i omgivningen kan undgå att det där är ett riktigt surt barn! Men vi vuxna kan överse med att det handlar om ett barn. Oftast brukar de här humörsvängningarna gå över på någon minut. Och gör de inte det så struntar vi i det. Det är ju föräldrarnas problem att ta itu med det! Eller hur!?

Idag var jag i ett socialt sammanhang då en vuxen, medelålders människa signalerade hela sin "surhet" för omgivningen! Pinsamt! Det är skillnad på vuxna och barn! Vi vuxna kan uppföra oss socialt! Alla har vi haft en dålig dag hemma, men ändå varit glada och presterat bra på jobbet. Eller tvärt om haft en skitdag på jobbet, men ändå inte låtit familjen lida för detta faktum.

Den här personen, en kvinna i fyrtioårsåldern, var sur, Av någon anledning, ingen vet varför. Inte ens hennes man visste varför, efter hon inte talat om anledningen till hennes surhet. Hennes surhet kunde hon inte dölja eftersom "alla kan ha en dålig dag". Så därför lade hon sordin på hela stämningen bland sällskapet som skulle njuta av en skön vårdag i solen!

Trist, lilla ouppfostrade människa! Om du inte kunde dölja din irritation gentemot omvärlden kanske du skulle ha stannat hemma!? Det anses som ouppfostrat och pinsamt av vuxna människor att bete sig som små barn. Vuxna människor anses kunna klara av sociala sammanhang och dölja sina primitiva känslor. Men det kunde ju inte du! Och jag försökte "släta över" och be om ursäkt! Varför då!? Det var ju du som gjorde bort dig!

Skäms!

Facit

Melodikryss nr 16, 2010-04-24

fredag 23 april 2010

Kul kväll!



Ikväll skulle jag gå ut på favoritkrogen, tillsammans med vännerna och före detta kollegorna. Vi skulle äta jättegod mat och jag skulle dricka en hel del vin. Mycket allvarliga samtal hade det säkert blivit och absolut en massa roliga skratt. Många kära minnen hade avhandlats. Och det finns verkligen en uppsjö av dem, eftersom vi bott och arbetat tillsammans utomlands. Jag hade verkligen behövt komma ut och umgås med vuxna trevliga människor!

Nu blev det ju inte så... Frun har förstås kaos på jobbet med att ta hem alla strandsatta resenärer från jordens alla hörn. Hon är tvungen att jobba hela fredag och lördag kväll. Jag, blir som vanligt, hemma med "fotbojan".
*suck* "Ja, ja,vad är väl en helkväll på krogen..."

Istället blir det mysfika efter dagis, middag och "Så ska det låta"! Hmm! Det finns ju människor som har det värre än jag! Vi ska ha "freedagsmyyys"....

torsdag 22 april 2010

Grekland


Ni vet ju att jag älskar Grekland! Jag har bott och arbetat i detta otroliga land, av och till, under mitt vuxna liv. Grekland är ett otroligt stolt, vackert och gästvänligt land. Även om de under de senaste åren blivit lite girigt och småsnålt. De ekonomiska problemen börjar komma ikapp verkligheten. Folk får svårt att få allt att gå ihop. En mycket stor del av den grekiska ekonomin är svart, det vill säga helt illegal, och dessutom helt korrupt.

Grekland har svåra ekonomiska problem! Så svåra att det äventyrar hela eurosamarbetet. Så svåra att EU tvingas ge jättelån för att finansiera det grekiska underskottet. Ett underskott som beror på inkompetens, mutor och svart ekonomi.

Nu kommer det en rapport från EU som visar att tillståndet i den grekiska ekonomin är ännu värre än vad omvärlden befarade... Vad gör man då i Grekland!? Man utlyser en generalstrejk!? Inte så smart! Jobba, håll klaffen och betala tillbaka!

Kali nichta!

onsdag 21 april 2010

Hemma igen!


Mmmmm... Inte Marabou, men god ändå!



Då är hon hemma igen, det lilla livet! Vad gör man som strandsatt i Tokyo? Man shoppar uppenbarligen!

Jag fick en jättegod japansk choklad. En choklad med ganska lite choklad i sig, tror jag... Den är krispig, kraschig och lätt att äta för mycket av. Mmmmm! Jag fick även ett japanskt te. Det här teet ska jag dricka under meditativ ensamhet. Jag måste bara läsa allt om hur man gör. Jag hoppas det är ett rogivande kvällste, för det var det jag bad om.

Sonen fick en massa leksaker förstås. Ett pokemon-bowlingspel är ju inte fel! Eller en radiostyrd Mario-bil Dessutom fick han en liten hund som bjäbbar och rör på sig. Tror det kan vara någonsorts tamagotchi. Shit! Skulle jag ha rastat hunden idag? Tänk om den kissat ner hela rummet? Vänta här nu? Skulle hunddjäveln matats? Tänk om jag bär ansvaret för att ha dödat sonens leksak? Herregud! Finns det någon helpdesk man kan ringa till därborta i Tokyo!?

Orkar inte bry mig om hunden! Säkrast för honom att ha inte skvallrar! Jag kan sno hans batterier... *Hehehehe*

Snö!?


Det känns väl ändå lite "retro"...?

Aha, jag fattar...

tisdag 20 april 2010

Äntligen!


Så är hon äntligen hemma! Vad skönt! Precis efter det att hon landat stängde Arlanda på nytt på grund av vulkanaskan i himlen. Kvar i Tokyo finns minst 400 strandsatta passagerare... Hon hade tur som kom med det första flyget!

Flyget skulle egentligen gå till Kastups flygplats i Köpenhamn, men där var det ju helt stängt. Då försökte SAS få landa på Gardemoen i Oslo. Där är det ju lite närmare att skicka passagerarna med buss till Köpenhamn. Men där var det för fullt med flyg. Man fick då flyga till Stockholm och Arlanda istället. Nu hade hon tur igen, frun. Direktflyg, non-stop, hem till Stockholm...

Jag hämtade sonen lite tidigare från dagis. Jag hade sett på nätet att flyget skulle landa 15.30. Vi var ute på flygplatsen och hittade en parkeringsplats direkt invid terminalen. Det brukar ju aldrig hända!? Dock visade det sig att så gott som hela flygplatsen var nästan helt avfolkad. En kuslig stämning rådde. Nästan inga människor i terminalerna. Bara en massa röd text på alla informationstavlor. Spridda grupper av förvirrade människor som försökte komma med de mycket fåtal flighter som skulle avgå.

Vi kom dit i god tid och kollade då informationstavlorna i ankomsthallen. Plötsligt upptäckte vi att fruns flyg blivit ett par timmar försenat och skulle ankomma först klockan 18.00. Så nu hade vi att se fram emot en kväll på en folktom flygplats. Puh! Det blev middag på Mc Donalds i Sky City och en fika i terminal 2. Vi vandrade mellan de olika terminalerna och kollade in alla parkerade flygplan. Under de timmar vi var där såg vi endast två flygplan som landade.

Tokyoplanet landade till sist och vi mötte en trött och lycklig fru. Hem och bädda ner henne och oss. Skönt att vi är samlade igen!

Jag kollade stegräknaren innan jag gick och lade mig. Det hade blivit över 25.000 steg! Typiskt! Imorgon börjar en stegräkninstävling som jag är med i. Hade behövt de där stegen då... Jag får väl använda en stepbräda framför TVn för att få upp siffrorna lite!?

Kali nichta!

Kom hem!




Hej, älskling!

Nu får du faktiskt ta och komma hem! Vi längtar efter dig! Mycket!

Det är ju inte det att du varit borta jättelänge, eller på något sätt försummat oss. Det är bara lite otryggt att du befinner dig på andra sidan jordklotet och att vi inte vet när vi får se dig nästa gång. Det känns konstigt...

Helt plötsligt är jag ensamstående förälder, med ansvar för både lämning och hämtning på dagis. Jag ska både laga mat och städa. Dessutom lite tvätt emellanåt. Det slår mig hur bra vi är på att dela! Vi delar mycket bra! Tjänsteresor har fått flytta sig lite. Veckoplaneringen rasar som ett korthus, men det går bra ändå! Hittills...

Jag har ingen här hemma att gnälla på och tjafsa med. Det är faktiskt tråkigt. Sonen lyssnar inte, eller så nonchalerar han mig totalt. Katten ser bara konfunderad ut. Ingen att bråka lite med, det är trist! Dessutom är det väldigt ensamt att sova i den stora sängen, utan att höra dina snusande andetag. Den överviktiga katten hoppar upp i sängen ibland och somnar i ett snark/spinn som förmodligen hörs till grannarna. Visserligen mysigt, men inte samma sak. Sonen tassar ibland in i gryningen och sover någon timme i vår säng. Mysigt det med! Det får duga...

Sonen har haft en bra vecka med mycket stora händelser. Första tanden åkte ut och han lärde sig att cykla. Tandfén kom och lämnade en massa guldpengar. Grannfrun kom med en massa avlagda leksaker. En hel jättepåse med actionfigurer. Rena rama himmelriket! Du borde ha varit med!

Här om kvällen var vi hos grannarna, där sonens bästa polaren bor, och käkade lite tacos. Mycket trevligt! Helt plötsligt hörs ett illvrål. Sonen har slagit sig illa! Saken är den att han tog sats från vardagsrummet och sprang genom lägenheten. På vägen var det något som distraherade honom, varpå han vänder blicken någon annanstans, någon annanstans än från den riktning han sprang emot. Följaktligen sprang han rakt in i en vägg. Väggen som skiljer vardagsrummet från sovrummet. Hans favoritglasögon gick i bitar, eller beståndsdelar, och han har en FET bula i pannan! Är inte grannarna lite väl oansvariga!? Hur kan man kalla en lägenhet för "barnsäkrad" när man har en massa hårda väggar mellan rummen!? Nej, vår son är inte ett "bokstavsbarn"! (Fast det hade ju förklarat en del...)

Kommer du förresten ihåg den där gulliga blomman som du köpte och ställde i växthuset i köksfönstret!? Glöm den! Jag gick förbi köksfönstret och hörde plötsligt hur blomman liksom "rasslade" av vinddraget när jag passerade. Insåg då att en stackars lilla krukväxten törstade. Jag vattnade därför rikligt. Jag är fortfarande osäker på om jag torkade ut blomman tills den dog, eller om jag helt enkelt dränkte den... Sorry!

Älskar dig! Kom hem!



PS
Shit! Satte precis på mobiltelefonen. Fick ett SMS där frun berättade att hon satt i gatenTokyo flygplats och väntade på att få "boarda" planet...

Var är tidsskillnaden mellan Tokyo och Stockholm? Ehh..., tror det är sju timmar. Frun har suttit på planet en tid nu! Kollar flygbolagets hemsida och inser att hon landar på Arlanda i eftermiddag klockan halv fyra. Helvete! Huset ser ut som fan! Jag måste vika tvätt, dammsuga, diska, skura och en massa annat innan hon kommer hem. Har en del jobb att fixa idag också. Nu gäller det att komprimera tiden och få ihop det hela!

måndag 19 april 2010

Träffar


Jösses, vad många träffar jag fått på bloggen, medan den var lite stilla!? Jag är mycket förvånad! Många verkar följa bloggen regelbundet. Fler än jag trodde! Vad kul!

Jag har fyllt på med några inlägg av det som hänt den senaste tiden. Så nu är ni uppdaterade! Mer inlägg kommer! Jag blir "peppad" av alla inlägg, kommentarer och träffar!

Flera träffar har jag fått, via Google, på sökord som; melodikryss (så klart), skattemärke (!?) men det roligaste träffen var från någon som "googlade"; "finne, näsvinge" och "få bort stor finne", svaret blev naturligtvis mitt tips om Vademecum!

Ni är bäst! Mer kommer!
Kali nichta

Skärpning


Nu har jag inte bloggat på mycket länge! Skäms på mig!

Jag har helt enkelt inte haft inspiration, tid eller lust. Livet har varit lite pressat och stressigt och därför har bloggen legat nere. Stort tack till alla glada pårop och uppmuntran om mer bloggande! Mer kommer! Ska även försöka fylla i lite "luckor"... Ni får kolla lite både framåt och bakåt den närmaste tiden!


Skärp - skärpning... Lite väl långsökt kanske!?

söndag 18 april 2010

En stor dag!


Tanden åkte ur vid frukostbordet. Höll nästan på att åka med gröten ner i magen... Första gluggen! HURRA!



Helt plötsligt började han bara att cykla!? (Han ska få en riktig cykelhjälm imorgon. Han har visst vuxit ur förra årets...)


Nej, ingen mamma kom hem från Japan! Vi killar fick ha kul på egen hand... Lugn morgon och sedan en skön frukost. Sonen äter bara lättuggad mat nuförtiden på grund av en lös tand. Den där tanden har spökat hela veckan.

Sonens frukost bestod av fullkornsgröt med mosad banan och med honung och kanel. Lättuggat, eller hur? Jag tog en en riktigt god "Krikelin-smörgås" gjort på dinkelbröd med ost, skinka, sallad, tomat och gurka samt ett ägg. Jag drack te och sonen drack mjölk. Vi lyssnade på radio och kopplade av.

Plötsligt bleknar sonen och börjar spotta ut gröt och rota runt bland den? Han hittar en liten hård bit i gröten. Jag tänker att det där säkert ar något litet "fullkorn" som blivit lite hårdare än de andra "fullkornen". Sonen är nämligen lite "schåpig" med det mesta, han lyckas till och med sortera och spotta ut löken ur en köttfärssås... Men se denna gång hade han rätt! Vi hittade den lilla tanden! Min son har fått sin första glugg! Sensation!

Senare på dagen mötte vi bästa kompisen, grannen, med pappa i parken. Bästa kompisen, som är lite yngre än sonen, är en fena på att cykla. Detta retar sonen till förbannelse... Kompisens pappa är fena på att lära barn cykla! Han tog sonen, satte honom på cykeln, puttade på och bad honom trampa på. "Det finns bara i huvudet... Du kan cykla!" Och sonen cyklade!

Ungefär samtidigt ringde frun från Tokyo. Vi hade innan avtalat att hon inte skulle ringa om allt var okey, men nu är hon ju "invulkaniserad", och det är ju lite speciellt... Hon blev ju förstås lite knäckt över att ha missat denna stora dag! Men vem fan kommer ihåg en tand om tjugo år? Men att bli strandsatt i Tokyo på grund av ett vulkanmoln, det kommer man minnas hela livet!

En stor dag!

Invulkaniserad




Min fru är "invulkaniserad" i Tokyo!

Hon sitter fast på andra sidan jordklotet, och kommer inte hem. Och för varje dygn som går blir det mer och mer strandsatta, invulkaniserade, mäniskor därborta... Nu börjar vi faktiskt längta efter henne! Kom hem! Ta tunnelbanan!

Fast om man nu ska vara strandsatt, eller invulkaniserad, så är ju Tokyo ganska bra! Eller hur? Vi har lite kontakt via "Facebook". Ungefär som hemma faktiskt, hon med sitt skiftarbete och jag med mina tjänsteresor... Idag hade frun gått till något sorts spa där man doppar fötterna i en fiskdamm. Fiskarna äter då upp alla döda hudceller på fötterna och när man går därifrån känns fötterna som en "babyrumpa"...

Själv är jag just nu "ensamstående"med fotboja. Hela min veckoplanering börjar rasa på grund av den förbaskade vulkanaskan. Jag hade gärna suttit på ett spa i Tokyo och vilat fötterna i en fiskdamm!

Ha det så skönt, älskling! Det är du värd!

lördag 17 april 2010

Oss killar emellan...





Lugn och skön lördagsmorgon, som det ska vara!

På eftermiddagen träffade jag och sonen bror och kusin samt brors kompis med jämnårig son. Bror hade bokat en bowlingbana åt oss. Vi spelade i två timmar! Bowling är verkligen kul!

Under första serien spöade jag skiten ur alla! Jag var verkligen bäst! Men sedan kom den lilla kusinen och slog strike efter strike!? Han sopade banan för alla oss andra. Hur förnedrande är det inte att bli slagen av en sjuåring!?

Jag ska ha revanch!! En match mellan dig och mig! Inga andra inblandade! Pallar du? Allt eller inget!
(Fast jag har nog ingen chans... *suck*)

Facit


Melodikryss, nr 15, 2010-04-17

fredag 16 april 2010

Lärorika katastrofer


Vem i hela friden visste vad Eyafjallajökull var för en sak!? Är det en sak? Kanske är Eyafjallajökull ett fenomen? Hur som helst har vi alla övat in uttalet på Eyafjallajökull ett par dygn nu... Jag kan verkligen säga "Eyafjallajökull" och låta som en hel islänning! Hepp!

Vem visste vad ett "bogvisir" var innan Estoniakatastrofen? Många visste inte vad en "tsunami" var innan katastrofen i Asien. Och vem i hela friden hade hört talas om "anthrax", dvs mjältbrand, innan al-Qaida, hotade sprida skiten efter "11/9-attacken", 2001?

Så nu kan vi lägga till "Eyafjallajökull" till vårt vokabulär!
Eyafjallajökull, Eyafjallajökull, Eyafjallajökull, Eyafjallajökull... *suck*

tisdag 13 april 2010

Resfeber




Jag har nynnat hela dagen på den här låten...


Idag ska frun åka på arbetsresa till Tokyo. Jag skjutsade ut henne till Arlanda, då jag ändå skulle vidare till Uppsala. I Tokyo har hon ett par pressade dagar fullt med jobb och aktiviteter. Hon, och hennes grupp, ska lära sig allt om Tokyo som destination för affärsresor. Att åka till Tokyo på ett par få dagars studieresa kan ju tyckas lite tokigt, men det är ju så man gör i den branschen Och kul verkar det! Hade gärna följt med!

Konstigt nog kändes det som om det var jag som hade resfeber!?
良い旅を Trevlig resa!

söndag 11 april 2010

Jag kysste havet!




Jag och min bror har startat en jättetrevlig tradition! Varje år så bjuder vi in moster, morbror och äldste kusinen med sin familj till svägerskas familjs sommarställe i skärgården. Där tar vi det lugnt och spenderar nästan all tid med att äta och dricka gott!

När vi kom fram var vädret skit! Kallt och regnigt. Dessutom låg en hel del snö kvar. Kändes som vi åkt långt ifrån våren i innerstan. Stugan ute på ön är ganska liten på utsidan, men förvånansvärt stor på insidan!? Vi klämde in oss allihop, dvs åtta vuxna och fem barn, och det gick alldeles utmärkt! En välkomnande brasa värmde upp huset åt oss.

Då en annan av våra kusiner är inom fiskebranchen så går hela helgen i ett marint tema, kan man säga... Vi åt ostron, krabba, hummer och musslor i massor. Dessutom hade moster med sig hemfiskade kräftor. När alla småbarnen är utfodrade sätter vi på en bra film, så de hålls sysselsatta. Sedan börjar frossan! Vi äter och äter i timmar! Hemligheten är förstås att ha många "sittningar" och lite pauser då och då... Jag har lärt mig att njuta av ostron! Gott både med lite tabasco eller med citron. "Precis som att kyssa havet!", som svägerska lärt mig. Och jag håller med!

Sedan spelade vi "Rappakalja" hela natten! Kreativiteten flödade, kan man säga... Kul var det och många skratt blev det!

En skön helg!

lördag 10 april 2010

Facit


Melodikryss, nr 14, 2010-04-10.

onsdag 7 april 2010

En bra dag!



Yes!


Vaknade för trött och lite för sent. Frun gick till jobbet redan i ottan. Jag och sonen fick hasta iväg till dagens evenemang.

Efter ett kundbesök tog jag lite "håltimme". Dels för uppföljningssamtalviktminskningscentret och dels för att träna lite. Jag gjorde detta med gott samvete eftersom jag satt och arbetade till midnatt, under gårdagen... Jag har ett fritt arbete och kan göra sådär ibland! Grattis till mig!

Hann in till kontoret för att kolla av mailen och packa lite inför kommande möten. Sedan iväg till dagens viktigaste möte. Ett möte som kunden själv begärt. Det stora sjukhuset kommer nu använda våra innovativa, världsledande produkter. Med marknadens absolut bästa hudskydd! Vet du vad? Inte bara det att vi har de bästa produkterna! Jag är dessutom BÄST!

Kali nichta!

Domen


Nja... Kanske inte!?



Idag var det dags! Dags för halvårsuppföljningssamtalet (det var ett mycket långt ord...) på viktminskningsinstitutet. Känns ju sådär efter en godisfrossande påskhelg! Dessutom var samtalet försenat på grund av skidsemester, konferens och jobb i Norrland. Har även missat en massa "invägningar" och gruppträffar. Med andra ord så låg jag inte bra till!

Samtalet gick bra! Fick till och med beröm för min motivation och hängivenhet att vara med på gruppträffarna!? Sanningen är att jag rest så mycket så att jag missat, typ 80%, av mina gruppträffar. För att få ihop det hela har jag gästat en massa andra grupper för att inte missa något. Stackars viktminskningsinstitutet har fått jobba hårt med mitt livspussel. Men jag har ju betalat dem bra!

Vid vägningen visade det sig att jag gått upp ett kilo, men fortfarande håller mig inom den viktgräns jag förutsatt mig. Dessutom hade midjemåttet gått ner!? Yes!!

Ta mig tusan! Jag är iform! Jag är med! Jag är BÄST! Jag "rules"!

Meddelas endast på detta sätt!


PS Kan ett längre ord; "frågeformulärsdistrubitionslista". Ett ord som användes frekvent på en destination i Grekland där jag var chef...

tisdag 6 april 2010

Fel planering



Man borde, av erfarenhet, veta hur man ska planera sin arbetsdag efter ett månads- och kvartalsskifte! Det gör inte jag!! Dessutom ligger en massa arbete på hög efter en storhelg. Och nu är det en "kortvecka" igen. Hmmm... Hur ska jag hinna!? Bara att beta av en sak i taget! "Festina lente", med andra ord!

Jag hade en massa kundbesök. Visserligen mycket trevliga sådana, men jag hade egentligen inte tid!

Körjournalen var försenad, månadsrapporten var klar, men kvartalsplaneringen var kvar att göra. Jag insåg redan tidigt idag att jag hade en del kvar att göra. Så går det när man inte har koll på sin almanacka. Puh!

Allt är ivägskickat nu. Ett par minuter innan midnatt! Jag klarade min deadline! Hejja!!

Kali nichta, alla vänner!

måndag 5 april 2010

Annandag påsk


Helgen drar vidare. Vi är lediga och avkopplade. Glada och mätta!

Ni kan väl helgrutinen, va´!? Sova länge och sedan sen frukost. Sakande dock vår morgontidning! Vi älskar att äta en lång frukost och läsa vår DN från första till sista sidan. Men inte idag.

Frun skulle dessvärre iväg och jobba kvällspass idag. Många som reser hem eller bort idag, så hon hade en hel del att göra... Jag och sonen bestämde oss för att vara kulturella killar idag. Vi gick till ett, för oss, nytt museum. Nämligen Nordiska Museet! Ett fantastiskt museum! Har inte varit här på evigheter. Jösses vilket roligt och intressant museum!

Vi lånade ett par hörlurar och gick en vandring genom samlingarna. Vandringen hette "Barnens favoriter" och vår guide var ingen mindre än Gustav Wasa. Vi fick se höjdpunkterna i alla utställningar. Sonen var lyrisk!

Sedan gick vi och käkade lunch på en av de bättre museerestaurangerna vi har i denna stad. Och jag har varit på alla. Så jag vet! Sonen åt pannkaka och jag åt en mycket god sallad.

Jag måste ta kompledigt någon dag och vandra runt på detta museum med egna hörlurar. Utställningarna var roliga och intressanta. En fantastisk utställning om samekulturen, underbar utställning om boende i olika samhällsklasser förr, kläder och mode genom tiderna och en massa annat intressant. Jag ska ha en heldag där och gå alla vandringarna för mig själv. Det ser jag fram emot!

Kali nichta!


PS Imorgon börjar arbetsveckan. Kortvecka igen!? Hur ska jag hinna med... Puh!

söndag 4 april 2010

Påskdagen


I år ligger den kristna påsken samtidigt som den grekisk ortodoxa påsken. Vanligtvis skiljer det en vecka mellan de båda påskhelgerna. Många år firade jag den svenska påsken hemma för att sedan åka ner till Grekland och fira deras påsk veckan därpå. Oftast var då destinationen fortfarande stängd och man kunde fira riktigt ordentligt. Påsken är den största högtiden på hela året i Grekland.

Kulmen är midnattsmässan, natten mellan påskaftonen och påskdagen. Alla har levande ljus i kyrkan. Vid midnatt släcks alla ljusen. Prästen förkunnar; "Xristós Anésti!/Χριστός Ανέστη!/Kristus är uppstånden!" Alla tänder sina ljus, på prästens ljus. Natten ägnas åt mat och vin. Påskdagen tillbringas med fest och skoj i trädgårdarna. Grillat lamm och en massa retzina. En härlig tid! Jag längtar tillbaka! Glad påsk på er, alla mina vänner i Grekland!

Hurra! Nu är han återuppstånden igen!

Vår påskdag började förstås med en sen, lat och skön frukost. Sent om sider kom vi ut i vårsolen. Vi promenerade in till city. På vägen passerade vi salig mors grav och tände lyktan. Jag vill nämligen att ljuset ska brinna under hela vintern. Sedan fortsatte vi att promenera vi genom Gamla Stan, tog en glass och satt i solen på Stortorget och njöt. Härligt! På eftermiddagen ringde fruns bästa väninna, från förorten. Plötsligt bestämdes att vi skulle tillbringa kvällen där. Det blev knytkalas.

Vi hade med oss räkor, gravad lax, varmrökt lax och en massa överblivet påskgodis. De stod för lite andra maträtter samt dryck. Ett bra knytkalas! Som vanligt avslutades kvällen med ett roligt kortspelande. Som vanligt kan man inte låta en "dyskalkyliker" dricka en massa vin och sedan spela kort. Jag förlorade fett! Men kul var det!

Xristós Anésti!/Χριστός Ανέστη!/Kristus är uppstånden!

lördag 3 april 2010

Påskafton



Härlig dag med familjen! Jag har en underbar familj! Underbar fru och son. Underbar bror, svägerska och brorsbarn. Jag är lyckligt lottad!

Vaknade och drog oss sent. Mysig frukost med melodikryssande, som vanligt på en lördag. Jag och sonen stack iväg på en liten tur till Hammarby Sjöstad för att pyssla om bortresta vännens katter. Sjöstaden badade i sol och folk hade börjar sitt solande på bryggorna runt kanalen. Nu är det verkligen vår!

Katterna var inte intresserade av oss alls. Men lite mat tackade de inte nej till. Vännen hade lämnat ett påskägg till oss. Påskaftonens första påskägg avnjöts medan vi promenerade längs kajerna på väg mot båtbryggan och hem till Söder. Sedan iväg till bror, svägerska och kusiner ute i Enskede. Vi hade alldeles för mycket mat, alldeles för mycket godis och lagom mycket vin. Det blev en jättetrevlig eftermiddag och kväll!

Salig mor och hennes storasyster, alltså mostern, blev en gång trött på alla oss barn och vårt tjat om påskägg under hela påskaftonen. Det var då man kom på knepet med påskharen. Barnen lägger ut lite sallad till påskharen. När salladen har försvunnit har påskharen varit där. Barnen kan då börja leta efter sina påskägg som påskharen gömt någonstans. Smart, eller hur? Inget tjat om påskägg då alla barn sprang och kollade in salladen varannan minut hela dagen. Salladen försvann ju alltid någongång efter maten. Smart! Så den traditionen har vi fört vidare till nästa generation. Salladen ligger strategiskt utlagd någonstans i hallen, så inte påskharen ska missa den.

Kvällen avslutades med ett hederligt parti Trivial Pursuit mellan familjerna. Spelet, som en gång tillhört salig mor. En del av frågorna var dock ganska inaktuella; Ligger "Checkpoint Charlie" i Öst- eller Västberlin? Vad heter Sovjetunionens ledare? Vilken är huvudstaden i Jugoslavien? Lite nostlagi, med andra ord. Jag behöver naturligtvis inte tala om att vi spöade skiten ur bror och svägerska!?

Kallo Paska!

Facit


Melodikryss nr 13, 2010-04-03

fredag 2 april 2010

Långfredag


Sonen vaknade tidigt, men vi tog det lugnt. Tusen tack till SVT Barnkanalen och "Bolibompa"! Frun gick upp och fixade en skön påskfrukost!

Efter en lugn och skön förmiddag promenerade vi igenom staden. När vi passerade Katarina kyrkogård kollade vi till salig mors grav. Hon dog ju dessvärre på påskafton för sex år sedan. Påsken är inte riktigt lika kul sedan dess... Graven är fixad med pärlhyacinter och påskliljor. Ljuset brinner i lyktan!

Vi gick ner till Slussen och tog färjan över till Djurgården och Skansen. En heldag på Skansen i den spröda vårdagen. Solen lyste över oss, men det var ändå lite kallt. Vi såg sälar, älgar, getter, får men bästa var ändå alla björnarna!

När vi kom hem var vi lite frusna och tog en skön eftermiddagsfika för att värma oss. Sedan sov vi lite middag. Vi älskar att sova middag!

Till middag blev det köttbullar. Jag gör världens godaste köttbullar. Hela familjen trillade köttbullar. Dels till kvällens middag och dels till morgondagens påsklunch hos bror, svägerska och kusinerna.

En bra dag! Kali nichta!

Film


En riktigt rolig och underhållande bagatell...






En bra, men fruktansvärd film. Baserad på en verklig händelse där en mor förlorar sitt barn...


Såg två bra filmer igår kväll.
Den ena var en underhållande film utan större mening. En del skratt och en del förutsägbara lösningar.
Den andra filmen var en mycket obehaglig film om en kvinna som förlorade sin son i 20-talets USA. Dessvärre var filmen baserad på en verklig händelse, vilket gör det ännu mer obehagligt. Efter filmen hade frun bitit sönder nagelbanden. (Jag lade om handen med världens bästa hydrokolloida förband...) Efteråt gick vi båda och pussade extra mycket på sonen, som låg och sov i sin säng!

Jag borde se mer film! Jag har försummat det den sista tiden...

torsdag 1 april 2010

Prima liv



På förekommen anledning ber jag att få meddela att jag är lycklig! Mitt liv är prima! Konstiga människor tolkar konstigt och tror att jag drabbats av melankoli. Konstiga människor borde läsa bättre och sluta övertolka saker som inte ens finns i mina texter! Och inte störa sig på detaljer och bisatser, utan läsa hela meningar och stycken!

Bara för att jag kan bara lite besk och bitsk på en del ställen har jag inte drabbats av någon nedstämdhet alls. Tvärtom! Jag gillar att vara lite bitsk och arg. Men bara på det privata planet och helst i text. Kan ibland bita ifrån verbalt också. Fråga min fru...

Mitt liv är prima av en massa anledningar;
  • Jag är frisk och kry!
  • Jag har en underbar fru som står ut med mig! (Fattar inte att hon orkar...) Jag älskar henne!
  • Min underbara, begåvade och välartade son!
  • En 10-årig, lätt överviktig, katt. (Han går på bantningsdiet nu... Stackarn!) Mycket spinn!
  • Underbart hem i vackraste delen av staden! Katarina församling på Södermalm är världsalltets centrum! (Sorry, om ni har missat det...)
  • Ett fantastiskt jobb med underbara kollegor! (Bland andra "Mänisko-mänskan" med ena näbbstöveln i Dalarna och andra bootsen i Stockholm, bloggande "Bullfrun" från Sörmlandsskogarna, "Kikkolina" min mentor i allt, "Hon med både för-och efternamn" ny tjej i gänget som bara kan allt på en gång, och alla andra.)
Prima liv, med andra ord! Fattar ni? OK!?

Kali nichta!

Ett rent helvete...

Akta dig för äggtoddyn...


...ska det ju vara, där på Blåkulla! Dit där häxorna, det vill säga påskkärringarna, flyger för att festa med djävulen. De verkar ha haft riktigt roligt där, då orgierna kunde pågå ända till påskaftonen. Tänka att man lär sig något nytt varje dag!?

Idag drabbades jag av stora paniken. Plötsligt insåg jag att den här veckan var lite kortare än vad jag skulle behöva., Och dessutom med ett månadsskifte!? Tidrapport, körjournal, månadsrapport, kvartalsrapport och en planering för nästa kvartal. Allt ska sammanställas och redovisas. Hann dock med det mesta, gudskelov. Hinner fila lite på det sista på tisdag. Så jag borde vara i hamn... Puh!

Idag skulle arbetsdagen bli "halv", men det blev nog mer "två tredjedelar". Så jag sprang iväg till dagis och hämtade glada sonen. Tillsammans gick vi till stamfiket, där frun mötte upp. Vi träffade även dagiskompisen från förr tillsammans med sin mor. En lugn och skön fika fick avsluta en hektisk arbetsvecka.

Ikväll var vi lata och käkade hämtmat från faviritindiern runt hörnet. Jag åt en Chicken Tikka Butter Masala och frun tog en Chicken Tandoori Wok. Sonen åt från bådas tallrikar. När sonen somnat hann jag och frun se två filmer tillsammans. Vi ligger nämligen lite efter på vårt abonnemang hos Lovefilm.se...

Hemmet är nystädat, då städerskan var här igår. Perfekt timing! Maten är inhandlad. Pyntet är framme. Påskris, tulpaner och påskliljor, allt i gult. Vi verkar ha koll på allt! Nu är det påsk!

Glad påsk! Kalo paska!